fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Danmark skuffede i Wien

Danmark måtte ganske overraskende se sig besejret, da de søndag besøgte det østrigske landshold i Wien.

Foto: fiba.basketball

For et års tid siden viste det danske kvindelandshold sig frem fra sin bedste side, da Østrig i november 2021 i Gentoftehallen blev udspillet med 82-48.

Danskerne var Østrig overlegne, hvilket tegnede godt for det danske EM-kvalifikationsgruppespil, der udover Danmark består af Montenegro og Østrig.

Derfor var de danske kvinder – ifølge bookmakerne – kæmpe favoritter til at løbe med sejren, da de søndag gæstede Østrig i Wien.

EM-kvalifikationsbraget i den østrigske hovedstad skulle dog vise sig ikke at blive lige så festligt – set med danske briller – som i Gentofte sidste år.

Danskerne formåede ikke at leve op til favoritværdigheden og måtte derfor vende snuden hjem til Danmark med et ærgerligt og skuffende 66-63.

Kampens topscorer var Maria Jespersen med 21 point.  Jespersen havde også en stor rolle i Danmarks møde med Montenegro tidligere på ugen. Det kan du læsere mere om her.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Landstræner Allan Foss har fredag udtaget sin bruttotrup frem mod de kommende landskampe i februar, og truppen byder på flere nye navne.

FIBA World Cup

Victor Wembanyama trækker igen den franske landsholdstrøje over hovedet, når Les Bleus i næste måned møder Tjekkiet og Litauen i VM-kvalifikationen.

Eurobasket

Danmarks landstræner Jesper Krone har mandag sat navn på de 16 spillere, der udgør bruttotruppen frem mod næste måned EM-kvalifikationskamp mod Montenegro.

Eurobasket

Danmark måtte torsdag tage til takke med et smalt nederlag, da Montenegro gæstede Gentoftehallen.

Eurobasket

Det blev heller ikke i dag, at Allan Foss vandt sin første kamp som dansk basketballlandstræner. Danmark taber 74-71 til Nordmakedonien efter overtid.

FIBA

Den franske komet Victor Wembanyama fik fredag aften senior landsholdsdebut, og Wembanyama var i vanlig stil i centrum.

Eurobasket

Danmark mangler fortsat at smage sejrens sødme i anden runde af præ-kvalifikationen til Eurobasket, efter de torsdag aften måtte gå tomhændet fra opgøret mod...

Landshold

De danske drenge står med ryggen mod muren inden de kommende landskampe, der spilles denne uge