fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Danmark skuffede i Wien

Danmark måtte ganske overraskende se sig besejret, da de søndag besøgte det østrigske landshold i Wien.

Foto: fiba.basketball

For et års tid siden viste det danske kvindelandshold sig frem fra sin bedste side, da Østrig i november 2021 i Gentoftehallen blev udspillet med 82-48.

Danskerne var Østrig overlegne, hvilket tegnede godt for det danske EM-kvalifikationsgruppespil, der udover Danmark består af Montenegro og Østrig.

Derfor var de danske kvinder – ifølge bookmakerne – kæmpe favoritter til at løbe med sejren, da de søndag gæstede Østrig i Wien.

EM-kvalifikationsbraget i den østrigske hovedstad skulle dog vise sig ikke at blive lige så festligt – set med danske briller – som i Gentofte sidste år.

Danskerne formåede ikke at leve op til favoritværdigheden og måtte derfor vende snuden hjem til Danmark med et ærgerligt og skuffende 66-63.

Kampens topscorer var Maria Jespersen med 21 point.  Jespersen havde også en stor rolle i Danmarks møde med Montenegro tidligere på ugen. Det kan du læsere mere om her.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

De to tidligere Basketliga-spillere Deng Adel og Koch Bar er blevet udtaget til Sydsudans bruttotrup frem mod sommerens Olympiske Lege i Paris.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Landshold

I fredagens opgør mod Georgien lod Allan Foss flere af de unge talenter få chancen. Heriblandt Tobias Jensen som Fullcourt fangede efter kampen.