fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Landshold

Belgien var for stor en mundfuld

Det blev til et 3. nederlag i EM kvalifikationen da Danmark søndag besøgte Belgien, som på papiret ser ud til at være puljens stærkeste modstander. Der var da heller ingen slinger i valsen for hjemmeholdet, da de kunne besejre danskerne overbevisende med 71-50. Læs forbundets referat af kampen her:

Det danske hold kom som skudt ud af en kanon og kom både foran 0-5 og i det 4. minut, 3 – 9, inden Belgien fik gang i scoren. Belgien havde hovedsageligt svært ved at ramme udefra. De fik dog rystet en sløv start af sig, og det belgisk forsvar blev strammet op i slutningen af 1. periode der endte 12-12. En super start på det der var blevet betegnet som en svær udebanekamp, imod et belgisk hold der havde kvalitet nok til en flot 9. plads ved sidste EM.

Anden periode startede med omvendt fortegn. De 3-point scoringer Belgien havde haft vanskeligt ved at ramme i 1. periode hældte de to af i kurven, og så var de foran 18-12. En god dansk time-out fik stoppet blødningen, og sat gang i det danske angreb. Men belgierne havde fået gang i offensiven, hvilket resulterede i et 11-0 run. Særligt belgiske Maxime De Zeeuw viste hvorfor han i klub-regi var en profil i dette års EuroChallenge, med både rebounds og point. Esben Reinholt levere to 3-pointscoringer i de sidste 30 sekunder, men Belgien havde smidt 29 point på tavlen i 2. periode, så stillingen ved halvlegs-pausen lød på 41-29. Det var tydeligt at hvis Danmark skulle have en chance var de nødt til at finde en måde at stoppe de stærke belgiere.

I tredje periode holdt belgierne kampen i et godt greb, og mod slutningen af perioden havde begge hold svært ved at få point på tavlen. Danmark fik skåret føringen ned til 12 point, men kunne ikke komme nærmere, og da Belgien slutter 3. periode af med de sidste tre point kom føringen op på 60-41, og det var svært at se hvordan kampen skulle blive tæt.

Det danske angreb havde svære betingelser i de første 5 minutter af 4.periode, og føringen blev udbygget. Belgien holdt kampen i et jerngreb, og slutcifrene lød på 71 -50. Statistikker fra kampen kan ses her.

Næste kamp er allerede på onsdag d. 20.8. på hjemmebane i Forum Horsens. Her kommer Hviderusland på besøg, med kampstart kl. 19.30. Sidste hjemmekamp var en tæt kamp, og holdet håber endnu engang at kunne levere medrivende basketball, der kan få publikum frem på sædet.

Du kan købe din billet til kampen på billetto.dk allerede nu. Vi ses i Forum Horsens!

Kampen vises live på DK4.

(Foto: Linda Hegelund Sørensen)

Skrevet af

Casper er 34 år og partner i Fullcourt.dk Aps. Han står primært for den daglige drift af virksomheden bag hjemmesiden, og sørger for at al det tekniske omkring siden fungere. Derudover bidrager han med korte artikler og posts fra primært dansk basket.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Torsdag aften var der landskamp i Arena Næstved, hvor Danmark tog imod Norge. Det blev til en dansk sejr i Arenaen. Danmark vandt kampen...

Eurobasket

Landstræner Allan Foss har foretaget en ændring i landsholdstruppen frem mod de kommende landskampe mod Norge og Slovakiet, der spilles torsdag og søndag.

Eurobasket

Søndag sluttede det danske landsholds EM-kvalifikation med en sejr mod Montenegro, og sejren vækker optimisme hos holdet største stjerne, Maria Jespersen, der spår det...

Eurobasket

Tirsdag blev der trukket lod til sommerens EM-slutrunder for ungdomslandshold. Se, hvem de danske talenter skal op imod til sommer, her.

Eurobasket

Jesper Krone, der førte Danmark til EM for små nationer-titlen i 2018, stopper som landstræner efter fem år.

Eurobasket

Klokken 20 går det løs. Det danske kvindelandshold skal forsøge at tage revanche over Montenegro. Find link til kampen i artiklen.

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone udtog i sidste måned en bruttotrup på 16 spillere frem mod weekendens kamp mod Montenegro. Nu har Krone frasorteret fire spillere.

Eurobasket

De 14 spillere, som skal repræsentere Danmark i de kommende landskampe er nu på plads. Allan Voss har hele tre debutanter med til de...