fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BK Amager

BK Amager tager bronzemedaljen i overbevisende sejr over BMS

Foto: Robert Dines Rasch

Lørdag aften blev bronzekampen i Kvindebasketligaen spillet mellem BK Amager og BMS Herlev. Et opgør mellem grundspillets anden- og fjerdeplads. Sæsonen igennem har de to hold mødt hinanden fire gange, hvor Amager har taget tre ud af fire sejre. På papiret stod de da også som klart det stærkeste hold med flere erfarne spillere, landsholdspillere samt minimalt med skader. BMS stod med et mere amputeret hold. De måtte undlade en af deres nøglespillere i form af Kia Fisker. Også Bianca Braikia var fraværende, da hun tidligere på sæsonen måtte udgå med en menisk skade.

Efter 40 minutters flot spil kunne Amagerkanerne juble højst og stå tilbage med metal om halsen. De slog BMS Herlev overbevisende med mere 20 point. Stillingen endte 87-65 i Amagerhallen lørdag aften.

Sejren må siges at have været ekstra speciel for særligt tre spillere. Aftenens kamp var udover en bronzefinale også en afskedskamp for hjemmeholdets Emilie Fogelstrøm, Cecilie Overgaard, Melanie Elmgreen og Ida Tryggedsson, som alle indstiller deres flotte basketkarriere.

Kamp til stregen

Det var et mere sultent og tændt BK Amager-hold, der efter to overraskende nederlag til SISU i semifinalerne trådte ind på banen. De kom også fint til chancer, men havde problemer med at få dem til at lykkes. BMS kom derimod hurtigt godt fra start. Med to fine skudafslutninger var de foran 5-0. De holdte et fint fokus første periode igennem, som de også førte størstedelen af tiden. Med tre minutter tilbage fik hjemmeholdet dog lavet et 7-0 run og reduceret den fine føring. De første ti minutter sluttede 18-16 til gæsterne.

Anden periode forsatte Amager på samme måde, som de havde sluttet perioden forinden. Med at være dominerende i begge ender. De var i angrebet et godt sammenspillende hold, som fik svunget bolden flot rundt. Dertil var de også, som vi har set så mange gange før, stærke under kurven, hvorfor de enten fik point eller tilkæmpet sig offensive rebounds. I forsvaret var de aggressive fra start. De rykkede sig hurtigt rundt og fik lagt et godt pres, der ledte til flere turnovers for BMS, hvilket hjemmeholdet fik udnyttet til deres fordel.

Gæsterne kom alligevel fint til chancer og fik også med et godt forsvar sikret, at Amager ikke løb fra dem, hvorfor det meste af anden periode var en to-points kamp. Det var ikke før de sidste tre minutter af første halvleg, at hjemmeholdet begyndte at skrue op for distancen imellem. Med en buzzer beater fra Cecilie Overgaard, hvilket fik hallen op ad deres sæder, kunne Amager gå til pause med en ni points føring med stillingen 39-30.

De kom, de spillede, de sejrede

Rikke Fabricius stod for anden halvlegs første fire point og kunne dermed forsætte med det nu 8-0 run, de var i gang med, da første halvleg sluttede. Således havde de bragt sig foran med 13 point, hvilket næsten kan siges at have været en afgørende faktor, da BMS havde problemer med at komme efter det i tredje periode.

Det virkede til at udeholdet havde mistet den momentum de ellers havde spillet med i første halvleg. De var gode til at få rebounds i begge ender, men missede flere chancer og formåede heller ikke at stoppe hjemmeholdets mange drives til kurven. Amager kunne derfor stadig sikre sig en komfortabel distancen, selvom også de missede afslutninger. De kunne slutte perioden af 61-46.

Med et 15 points trail havde BMS en fysisk hård fjerde periode foran sig. De startede dog flot ud med et 6-0 run og var nu kun bagud med ni point. Amager svarede hurtigt igen med en tre’er fra ingen andre end Emilie Fogelstrøm. Derfra fik BMS ikke et ben til jorden, da det erfarne Amagerhold viste, hvilket hold af de to, der efter en lang sæson i sidste ende var det stærkeste.

Stemningen i hallen virkede samtidig til bare at “fodre” hjemmeholdet med fornyet energi og kampgejst. Det var derfor også et hold, som ikke slappede af på trods af at have siddet på næsten hele kampen. De fik trukket gode fejl, der fordelagtigt bragte dem på linjen. Desuden var de varme på deres skud. Især Fogelstrøm, der i fjerde periode alene, scorede 12 point, hvoraf alle var fra distancen. Efter en flot indsats af begge hold kunne Emilie Fogelstrøm da også slutte kampen – og karrieren af med sin sidste tre’er, som bragte deres føring op på 22 point og stillingen op på 87-65.

Farvel og tak

Dermed sluttede sæsonen i Kvindebasketligaen for BK Amager og BMS Herlev, der efter en lang sæson begge har opnået flotte resultater. BMS Herlev, med det yngste hold i ligaen, nåede i starten af marts til pokalfinalen mod AKS Falcon. BK Amager har siddet flot og solidt som det næstbedste hold i ligaen gennem hele grundspillet. Kun overgået af pokalmestrene fra AKS Falcon. Derudover kan du nu kalde sig bronzemestre og de tredjebedste hold i Danmark.

Kampens topscorer blev hjemmeholdets Te’ja Twitty med 21 point. Derudover sluttede hun kampen af med 12 rebounds og derfor en double-double. BK Amager havde dertil fire spillere med ti point eller over: Julie Jungslund (10), Rikke Fabricius (11), Emilie Fogelstrøm (19) og Te’ja Twitty (21).

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Sejren var ikke til at tage fejl af, da Horsens IC besejrede BMS Herlev med 36 point. Efter de fire perioder var stillingen 84-48.

Basketligaen

Den danske landsholdsspiller Jonathan Klussmann skifter til Fundación Globalcaja La Roda i Spanien. La Roda spiller i landets tredjebedste række.

Basketligaen

Efter en tæt kamp mellem BMS Herlev og BK Amager, kunne hjemmeholdet fejre en sejr i deres åbningskamp i denne sæson af Basketligaen. BMS...

Basketligaen

Basketligaen begynder lige om lidt, og BK Amager har hentet ind til den kommende sæson. Klubben har præsenteret den franske Lens Aboudou.

Basketligaen

Næste sæsons BMS Herlev-trup bliver uden flere af deres største stjerner fra sidste sæson. Det danske stjerneskud Marqus Marion er som bekendt fortid, da...

Basketligaen

BK Amager har besluttet at foretage en ændring på cheftrænerposten. Således erstattes Lars Klussmann af den amerikanske træner Pat Ryan, der fremover kan kalde...

Dansk Basket

15-årige Noah Nørgaard har skrevet under på en kontrakt med spanske Club Baloncesto Canarias, også kaldt Lenovo Tenerife, og forlader således Spanish Basketball Academy...

Basketligaen

Svendborg Rabbits henter 21-årige Andreas Mortensen fra BMS Herlev på en to-årig kontrakt.