fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kvindebasketligaen

Fire BK Amager-spillere indstiller karrieren

Foto: Robert Dines Rasch

Lørdag aften spillede BK Amagers Emilie Fogelstrøm, Cecilie Overgaard og Ida Tryggedsson deres sidste basketkamp i Kvindebasketligaen, da de alle tre har valgt at indstille karrieren. Efter en flot sejr mod BMS Herlev i bronzefinalen, og med en flot bronzemedalje om halsen, kunne man da heller ikke tage fejl af glæden og stoltheden hos de tre spillere efter kampen.

De tre spillere blev forud for bronzekampen hyldet af klubben og de mange fremmødte fans med blomster, taler og fortjente klapsalver.

Imponerende karrierer

Ida Tryggedsson startede sin karriere for Aabyhøj og debuterede  i  landets bedste række i 2005. Gennem de sidste 17 år har hun formået at spille på college i Texas samt været professionel basketballspiller i både Frankrig, Spanien og Sverige. Derudover har hun været fast inventar på kvindelandsholdet – og har været med til at kæmpe for dets overlevelse. Hun slutter karrieren af som nummer to på topscorerlisten med 3774 point. Hun ender på en femteplads over assists med 642 assists. Afslutningsvis er hun den spiller, der har spillet fjerde flest kampe med 252 kampe.

Både Cecilie Overgaard, landsholdsprofilen Melanie Elmgreen og Emilie Fogelstrøm har alle trådt deres barne(basketball)sko i BK Amager og spillet der indtil nu. Sidstnævnte med en enkel sæson i Hørsholm, da Amager ikke havde noget damehold.

Emilie Fogelstrøm har gennem karrieren opnået store bedrifter i ligaen. Hun er den spiller, der har spillet tredjeflest kampe i ligaen. Mere præcist 275 kampe. Hun slutter af med at ligge nummer fire på topscorerlisten. Hun har i sine 12 år i ligaen været kendt for sit flotte skud fra distancen, hvor hun også ligger på en absolut førsteplads med 558 scoringer.

Læs kampreferat fra bronzekampen her

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Internationalt

Colorado Buffaloes´ mest scorende spiller fra distancen nogensinde, danske Frida Formann, har offentliggjort, at hun vender tilbage til sit femte og sidste år på...

Internationalt

Vilkårene er vind eller forsvind, når danske Frida Formann lørdag aften står overfor den amerikanske collegestjerne Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes i kampen om...

Basketligaen

BK Amagers Andrew Sims var flyvende med 28 point, men en stor fjerde periode sikrede BC Copenhagen en smal sejr på 88-83.

Internationalt

Frida Formann er nu én trepointsscoring fra at slå rekorden for flest ramte treere af en spiller i Colorado Buffaloes´ historie.

Basketligaen

BK Amager tog lørdag eftermiddag i mod BC Copenhagen i slutspillets første kamp. Selvom BK Amager var foran det meste af kampen var det...

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.