fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Landsholdet kan møde europæiske giganter i Eurobasket 2015 kvalen

Sidste år fik Danmark mulighed for at komme den ”nemme” vej til Eurobasket 2015. I år kan de danske landsholdspillere komme til at møde nogle af europas tunge drenge.

Landsholdet - Per Wied

I 2013 spillede det danske landshold i Eurobasket 2013 første kvalifikationsrunde, hvor landsholdet mødte Schweiz, Østrig og Luxembourg i gruppen. En gruppe hvor Danmark endte på en tredjeplads efter 6 kampe, og hvor landsholdet viste positive takter, og en god fremgang, set på baggrund af det helt nye landshold.

Tredje pladsen var desværre ikke nok til videre avancement fra gruppen, men dette er dog ikke enden på drømmen om en plads til EM i 2015 i Ukraine.

To kvalifikationsrunder

Kvalifikationen til Eurobasket 2015 er delt op i to dele. Første kvalifikationsrunde, hvor de lavt rangerede hold i Europa spiller mod hinanden, og hvor vinderen tager en direkte plads til Eurobasket 2015. Dette hold blev som bekendt Estland der slog Bulgarien i finalen.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Dernæst en anden kvalifikationsrunde, hvor samtlige hold på nær Estland, fra første kvalifikationsrunde der skal op i mod alle de andre hold, der deltog til Eurobasket 2013. Den anden kvalifikationsrunde finder desuden sted i år, 2014. De danske tilskuere kan derfor glæde sig til måske at se nogle af Europas allerstørste stjerner i Danmark i år og landshold som Grækenland, Rusland, Italien, Tyrkiet Tyskland og Montenegro og mange andre.

I dag offentligjorde FIBA Europe hvilke hold der vil deltage i kvalifikationsens anden runde. De endelige grupper vil blive trukket op af bowlen den 3. Februar i Barcelona. Ud af de 29 på listen, kan 16 hold komme til Eurobasket 2015. Dog kan antallet blive reduceret, hvis en eller flere europæiske hold får et wildcard til VM.

Otte hold har allerede kvalificeret sig til Eurobasket 2015. De forsvarende Europamestre Frankrig, Litauen, Spanien, Kroatien, Slovenien, Serbien, Estland og EM værterne i 2015 Ukraine. Læs mere på Fibaeurope.com.

Landshold der er tilmeldt til den anden runde af kvalifikationen til Eurobasket 2015, og de hold Danmark kan møde er følgende (Alfabetisk rækkefølge):

Austria Germany* Netherlands
Belarus Great Britain Poland*
Belgium Greece* Portugal
Bosnia and Herzegovina* Hungary Romania
Bulgaria Iceland Russia*
Czech Republic Israel* Slovak Republic
Denmark Italy* Sweden
F.Y.R. of Macedonia Latvia Switzerland
Finland* Luxembourg Turkey*
Georgia Montenegro

Landsholdene vil bliver rangeret og delt i 4 niveauer, hvor Danmark bliver sat i det nederste

*Disse lande har ansøgt om et Wild card til 2014 FIBA Basketball World Cup.

Annonce. Scroll for at læse videre.

(Foto: Per Wied)

 

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Landshold

De danske drenge står med ryggen mod muren inden de kommende landskampe, der spilles denne uge

Eurobasket

Der har været lidt udskiftninger i truppen, siden Allan Foss udtog de første ti spillere. Men nu er truppen fuldendt, og klar til kamp...

Eurobasket

Allan Foss har fundet sine landsholdsspillere til kampene i november. Der er udtaget 11 spillere allerede, og der skal udtages yderligere 2 spillere om...

Landshold

Onsdag blev Arnel Dedic fyret som dansk landstræner efter ti kampe på posten. Nu reagerer Dedic på fyringen i en skriftlig udtalelse.

Internationalt

Onsdag morgen har Danmarks Basketball Forbund annonceret, at Arnel Dedic er blevet fyret som landstræner for det danske basketballlandshold.

Eurobasket

Søndag aften led Danmark et kæmpe nederlag til vores skandinaviske venner fra Norge. Kampen sluttede velfortjent 99-75 til Norge, som var længder bedre end...

FIBA

De danske U18-landsholdsspillere skal spille i finalen, hvor vores naboer til øst venter. Danmark skal møde Sverige i finalen, som spilles søndag klokken 18:30.

Eurobasket

Torsdag formiddag skulle grupperne til næste runde af Præ-kvalifikationen til EuroBasket 2025 findes. Der skulle findes tre grupper med fire lande i hver gruppe....