fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Iffe Lundberg har fundet ny klub

Den danske basketballstjerne Iffe Lundberg skifter ifølge basketballmediet Sportando til italienske Virtus Bologona.

Foto: FIBA.com

Efter at få debut i verdens bedste basketballliga, NBA, som den første dansker nogensinde, skifter Gabriel ´Iffe´ Lundberg til Virtus Segafredo Bologna, der til dagligt spiller i den italienske Serie A.

Det beretter Sportandos Emiliano Carchia på Twitter.

Udover den hjemlige liga er Bologna-mandskabet et af de 18 hold, der skal spille med i Euroleague i næste sæson. Dermed vender danskeren tilbage til den stærke Euroleague-turnering, som han kom fra, da skiftet til Phoenix Suns blev en realitet. Skiftet til NBA blev gjort muligt efter Lundberg – i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine – købte sig fri af sin kontrakt hos CSKA Moskva.

I opslaget skriver Carchia, at Lundbergs kontrakt er den største i dansk baskethistorie. Ifølge et andet basketballmedie, Basketnews.com, ligger lønnen på 1,5 millioner Euro om året.

Skiftet er endnu ikke blevet bekræftet af klubben selv.

I NBA hos Phoenix Suns blev det til fire kampe for Iffe Lundberg, hvori han snittede 3,3 point, 2,8 assists og 1,8 rebounds på 11 minutter. Danskerens bedste kamp var mod Sacramento Kings, hvor han noterede sig for ti point, fem rebounds, fem assists og to steals.

Dansk sportshistorie

Tilbage i 2004 blev danske Christian Drejer som den første dansker nogensinde draftet til NBA. Drejer blev valgt i anden runde med det 51. valg af New Jersey Nets, men den danske small forward endte, blandet andet grundet en fodskade, aldrig med at debut i NBA.

Så da Iffe Lundberg den 3. april mod Oklahoma City Thunder trådte ind til sine første minutter på et NBA-gulv, blev der skrevet dansk basket- og sportshistorie. Mod Thunder kom den danske guard dog ikke på tavlen. Det gjorde han til gengæld mod Los Angeles Clippers tre dage senere.

Gense øjeblikket, hvor den første danske NBA-scoring nogensinden blev sat herunder:

Varmt navn

Rygterne om Lundbergs kommende hold har svirret i nogen tid. Siden at det stod klart, at han ikke ville være en del af Phoenix Suns´ Summer League-hold, har rygtemøllen for alvor været i gang, og både AS Monaco, Fenerbahce Beko Istanbul og Panathinaikos BC Opap Athens har jagtet Lundbergs signatur.

Men det bliver altså støvlelandet, der bliver Iffe Lundbergs hjem i den kommende sæson. Virtus Segafredo Bologna vil i den kommende sæson have Iffe Lundberg på holdkortet, og han kommer derfor til igen at spille side om side med Daniel Hackett, som han spillede på hold med hos den russiske hovedstadsklub.

Tornike Shengelia, som også tørnede ud for Moskva i sidste sæson, skiftede ligesom Hackett til Bologna efter den russiske invasion, og skal man tro på rygterne er den lange georgier tæt på en forlængelse med den italienske topklub.

Virtus Bologna har udover de førnævnte spillere flere store profiler på holdet i form af Milos Teodosic, Marco Belinelli og Mouhammadou Jaiteh.

Med skiftet til Italien kan danske basketfans se frem til adskillige danske matchups mellem Iffe Lundbergs Virtus Bologna og dansk-amerikaneren Shavon Shields´ Olimpia Milano.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Den danske landsholdsspiller Jonathan Klussmann skifter til Fundación Globalcaja La Roda i Spanien. La Roda spiller i landets tredjebedste række.

NBA

Ben Simmons’ karriere har været noget turbulent, hvor skader har fyldt en del. Ben Simmons, der i dag er fyldt 27 år, blev oprindelig...

EuroLeague

Iffe Lundbergs transfersaga i Bologna har angiveligt taget en drejning, efter klubben har fået en ny cheftræner.

Internationalt

Den danske landsholdsstjerne Jonas Zohore skifter til spanske BAXI Manresa. Det har klubben offentliggjort på sin hjemmeside.

EuroLeague

Virtus Bologna har fredag aften offentliggjort Sergio Scariolos erstatning i form af Luca Banchi.

EuroLeague

Virtus Bologna har fredag fyret cheftræner Sergio Scariolo for hans udtalelser på et pressemøde tidligere på ugen.

NBA

NBA's Board of Governors har godkendt nye regler, som skal modvirke load management. Reglerne er målrettet ligaens stjernespillere, og træder i kraft med starten...

NBA

Cleveland Cavaliers har skrevet kontrakt med veteranen, der i 2016 hjalp Cavaliers til klubbens første mesterskab.