fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Historisk mesterskabstitel til Buducnost i ABA LEAGUE

Budućnost Voli vandt en vanvittig tæt finaleserie mod de forsvarende mestre fra sidste sæson Crvena Zvezda, og kunne sent lørdag aften blive kåret til mestre af ABA League for første gang i klubbens historie.

Imens hele verden havde rettet fokus på NBA hvor playoffs blev skudt igang, fik Europa sæsonens første mester. Dette skete på Balkan i Adriaterhavsligaen, ABA LEAGUE, hvor Budućnost slog de forsvarende mestre Crvena Zvezda.

En serie der havde alt og lidt til, sluttede sent lørdag aften, da Budućnost vandt 77-73 på hjemmebane i Podgorica over Euroleague-mandskabet Crvena Zvezda.

Intensitet, godt basketball, tætte resultater, tvivlsomme kald og påstande om købte dommere, er alle ting som har omkranset finaleserien i ABA LEAGUE.

Budućnost var bedre end Crvena Zvezda

Montenegrinerne var langt bedre i finale-serien, der spilles bedst ud af fem. Allerede i første opgør lavede de et break, da de slog Crvena Zvezda på hjemmebane, som slet ikke har spillet op til niveau i finale-serien som man har set dem i løbet af sæsonen.

Crvena Zvezda vandt efterfølgende kamp to, før Budućnost tog mesterskabet efter at de vandt to kampe i træk på hjemmebane i hovedstaden Podgorica, foran knap 6.000 tilskuere.

Nemanja Gordić var seriens bedste spiller og fik fortjent titlen som MVP ABA League Playoffs. I sine syv kampe i Playoffs snittede han 17 point, 2,1 rebounds, 3,9 assists og 1,1 steals pr. kamp.

Første titel, og tilbage i EuroLeague

Med sejren i finalen har Budućnost vundet deres første mesterskab nogensinde i ABA League. Som et kæmpe plus betyder det også at de har kvalificeret sig til at spille med i europas bedste klubturnering EuroLeague til næste sæson.

Crvena Zvezda må derimod nøjes med at spille med i EuroCuppen til næste år, efter fire år i træk i Europas bedste klubturnering. Deres bedste sæson spillede de tilbage i 2015/16, hvor de nåede kvartfinalen i turneringen.

Det dermed første gang siden 2001, at Serbien ikke har et hold i europas bedste klubturnering EuroLeague.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC skal spille EuroCup i denne sæson. Sepsi måtte nøjes med andenpladsen i Euroleague-kvalifikationen, hvilket ikke var nok til en...

EuroLeague

Maria Jespersens ACS Sepsi-SIC hentede onsdag en vigtig sejr, der holder deres drømme om Euroleague i live. Sepsi slog Crvena Zvezda med 83-63.

Crvena Zvezda

Crvena Zvezda møder stor kritik, efter de søndag ikke tog del i en protest mod den russiske invasion af Ukraine.

EuroLeague

Årets sidste EuroLeague kamp er færdigspillet, og du får her alle resultater og de bedste highlights fra 17. spillerunde.

EuroLeague

FC Barcelona topper stadig turneringen sammen med CSKA Moskva.

ASVEL

ASVEL Lyon leverede et stort comeback hjemme mod Panathinaikos, mens Crvena Zvezda overraskende slog Fenerbahce.

EuroLeague

EuroLeague startede torsdag aften, hvor der blandt andet stod på topbrag og debut til flere prominente navne.

EuroLeague

Skandalerne i ABA-finalens bedst-af-fem serie mellem Røde Stjerne og Budocnost har rullet, og nu mærker Røde Stjerne, der vandt serien og dermed har fået...