fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSKA Moscow

Efter kontroversielt skifte til Rusland: Jonas Jerebko bryder tavsheden og undskylder

Efter et års tavsheds fortæller Jonas Jerebko, der efter den russiske invasion af Ukraine skiftede til CSKA Moskva, i et eksklusivt interview med det svenske nyhedsbureau TT, at han fortryder beslutningen om at skifte til det russiske hovedstadshold.

Foto: cskabasket.com.

Mens spillere på stribe, herunder danske Iffe Lundberg, forlod Rusland og afbrød samarbejdet med deres russiske arbejdsgiver i kølvandet på Ruslands invasion i Ukraine , tog nogle spillere turen den anden vej.

En af disse var den svenske basketballstjerne Jonas Jerebko.

Jonas Jerebko, der har ti sæsoner i NBA på sit cv, valgte i marts 2022 at skrive under på en opsigtsvækkende aftale med CSKA Moskva – selvsamme klub som Iffe Lundberg og holdkammeraterne Tornike Shengelia og Daniel Hackett forlod ved at købe sig selv ud af deres kontrakt.

Det kontroversielle skifte af den i dag 36-årige svensker skabte røre, og beslutningen om at skifte til Rusland kort efter landets invasion af Ukraine fik store konsekvenser for Jerebko, der både blev udelukket fra det svenske basketballforbund og mistede sponsoraftaler med virksomhederne Nocco og Vitamin Well.

Det svenske basketballforbund meldte dengang ud, at Jerebkos skifte strider med deres værdier, og derfor var han ikke velkommen på landsholdet.

Jerebko var kort sagt erklæret persona non grata af det svenske basketballforbund.

“Jeg traf et forkert valg”

Nu, over et år senere, har Jerebko i et ekslusivt interview med det svenske nyhedsbureau TT for første gang sat nogle ord på sin beslutning om at skifte til Moskva, skriver det svenske medie Aftonbladet.

“Jeg er faktisk meget nervøs for at tale om det her,” fortæller Jerebko ifølge Aftonbladet.se.

“Det, jeg vil sige til det svenske folk, er, at jeg undskylder. Jeg traf et helt forkert valg. Jeg tænkte kun på basketball, og det var forkert,”

“Jeg var i tvivl fra starten, men på det tidspunkt havde jeg ikke spillet i halvanden år. Jeg ville bare spille igen. Jeg ser nu, hvor forkert det var. Jeg ville ikke gøre det igen – jeg fortryder det,”

Jerebko, der i 2019 var på Golden State Warriors-holdet, som spillede sig i NBA-finalerne, fortæller i interviewet, at han ikke havde andre realistiske tilbud end det, han fik af CSKA Moskva, så da han gik med drømmen om et NBA-comeback, så han det som sin bedste mulighed.

Forstod du ikke, at skiftet til Rusland ville få konsekvenser for dig?

“Jeg tænkte kun på basketball. Jeg ved, at jeg er et forbillede for mange, og at mange ser op til mig. Når jeg ser tilbage på dette, kan jeg sige, at jeg aldrig ville gøre det igen,” siger han.

Jonas Jerebko har siden opholdet hos CSKA Moskva været klubløs og er ej heller blevet udtaget til den svenske landsholdstrup. I alt blev det til 16 kampe hos Moskva.

Læs det fulde interview med Jerebko her.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.

Bakken Bears

Bakken Bear står onsdag i klubbens første europæiske finale nogensinde, og spørger man holdets kaptajn Skyler Bowlin er de også favoritter, idet de har...