fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Holbæk-Stenhus

Dansk U16-landsholdsspiller skifter til Real Betis

Det 16-årige danske talent Magnus Darling rykker til Spanien efter sommer, hvor han har indgået en etårig aftale med Real Betis.

Foto: Privatfoto

Den spanske klub Real Betis vil i næste sæson være et dansk talent rigere.

Holdet fra Sevilla har nemlig sikret sig det 16-årige danske talent Magnus Darling på en etårig aftale.

Det bekræfter Magnus Darling overfor Fullcourt.dk.

Darling tørnede i sidste sæsn ud for både Falcon Basketball U17 og Stenhus Basketball College U19 via en dobbeltlicens, og danskerens præstationer fik Stenhus´ akademichef – og cheftræner for Basketliga-holdet – Matias Camino til at anbefale danskeren til Real Betis, som Camino har en fortid hos.

I første omgang resulterede det i en prøvetræning hos Betis i Sevilla, hvor Darling gjorde det så godt, at han nu skifter til klubben permanent. Darling skal spille for Betis´ U17-hold, mens han også skal træne med U18-holdet.

Nu skal den danske guard, der måler 192 centimeter, således ud på sit første udlandseventyr, og Darling, der tidligere på måneden var med til at vinde bronze til de Nordiske Mesterskab med det danske U16-landshold, var sikker på, hvad han ville, da han fik tilbuddet fra Betis.

“Efter min far og jeg kom hjem (fra besøget i Sevilla, red.) var der jo nogle overvejelser omkring, at jeg skulle flytte til et helt andet land, der taler et andet sprog, som jeg slet ikke kan. Jeg tænkte: ´Hvad med skole og sådan nogle ting?´,”

“Men jeg havde i rigtig lang tid tænkt på muligheden for at komme til Spanien efter folkeskolen, så der var ikke rigtig så meget at tænke over for mig,” siger Magnus Darling til Fullcourt.dk.

I Spanien skal Darling bo på et kollegie sammen med alle Betis´ andre udenlandske akademispillere, mens han sideløbende med basketball taget en gymnasial uddannelse som fjernstudie.

Darling starter det nye kapitel i sin hidtil unge karriere den 1. september.

Se nogle af Darling´s highlights herunder:

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Internationalt

22-årige Bakary Dibba skal i næste sæson spille i Bundesligaen. Fredag er han blevet præsenteret i MLP Academics Heidelberg.

EuroLeague

Ligesom Iffe Lundberg blev den franske landsholdsspiller Frank Ntilikina torsdag offentliggjort som ny spiller hos KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.