fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Danmark med til Eurobasket 2015 kvalifikationen, ny landstræner i kikkerten

Det danske landshold er endeligt med der hvor hele landet har drømt om i flere år, nemlig kvalifikationen til Eurobasket. DBBF melder nemlig ud på deres hjemmeside at Herrelandsholdet er blevet tilmeldt kvalifikationen til EuroBasket 2015. Derudover har forbundet samtidigt valgt at fritstille landstræneren Peter Hoffman lige før det blev sjovt at være lændstræner. Herunder kan i læse forbundets pressemeddelelse i fuld længde.

Der spilles to kvalifikationsrunder. De cirka 15 lande der ikke deltager i slutspillet af EuroBasket 2013, spiller første runde i august 2013 om en enkelt plads til Eurobasket. I august 2014 spilles næste runde hvor de lande der var med til Eurobasket 2013 også deltager med undtagelse af nogle få prækvalificerede. Det forventes at omkring 30 hold vil spille om de sidste 13 pladser til EuroBasket 2015 i Ukraine. DBBF’s nye sportschef Hrannar Holm fortæller

FIBA Europe har ændret på kvalifikationen til EuroBasket. I stedet for en enkelt kvalifikationsturnering spilles der nu to. Det betyder at vi har sikret os et meget seriøst landsholdsprogram de næste to år. Vi får 6-8 kampe næste sommer og 8-10 kampe i 2014, og derudover spiller vi NM her i Danmark i juli 2014. Det betyder at vi får omkring 20 internationale kampe på højt niveau og vi håber på, at vi kan bruge dem til at vise gode resultater og samtidig udvikle landsholdet. Det vil være vigtigt for os at skabe et forynget landshold hvor vi kan få vores bedste spillere og vores største talenter til at deltage i programmet, der starter efter slutningen af Basketligaen i foråret.

Jeg tror og håber virkelig på, at dette projekt vil påvirke elitebasket i Danmark på en positiv måde og glæder mig til igen at se landsholdet spille betydende kampe.”

Lodtrækning til den første kvalifikationsturnering foregår allerede nu på lørdag den 8. december i München. De 15 deltagende hold bliver delt op i 3 grupper med 4 hold og 1 gruppe med 3 hold. Alle hold i hver gruppe spiller to gang mod hinanden, hjemme og ude, i august 2013. Vinderne af de 4 grupper spiller semifinaler og finaler. Vinderen af finalen får plads i slutrunden i Ukraine i 2015, mens de andre 14 hold, som sagt, deltager i kvalifikationsturneringen i 2014, sammen med omkring 14 andre hold der på det tidspunkt ikke har kvalificeret sig til EuroBasket 2015. Spurgt om Danmarks chancer svarer sportschefen:

Det er for tidligt for os at sætte mål for den første fase. Det bliver meget afhængigt af modstanderne. Vores overordnede mål er at kvalificere os til slutrunden i EuroBasket, men vi ved ikke endnu om vi er stærke nok til at gøre det i 2015 eller om det bliver senere. Uanset hvem vi skal spille imod, er målet at vise god international basketball for det danske publikum i de næste to år.

Formand for DBBF’s Eliteudvalg Ernst Jensen er også begejstret over deltagelsen ved kvalifikationsrunden.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Vi har igennem de seneste år opbygget en struktur omkring eliten og vores ungdomslandsholdsprogram som vi er meget stolte af, og sammen med den udvikling der sker i Ligaklubberne har viet solidt fundament for fremtiden . Det har hele tiden været strategien at der selvfølgelig også skal være et seriøst seniorlandsholdsprogram at stræbe imod, og det er derfor meget tilfredsstillende at vi nu har fået økonomien til at hænge sammen, så vi kan komme i gang med næste fase. Det har været afgørende for os at skabe et fundament der giver tro på at vi fremover kontinuerligt kan deltage til EM med seniorherrerne på et seriøst niveau. Jeg venter, at vores talentudviklingsprogram vil placere seniorlandsholdet stadig højere i europæisk basket i de næste mange år.

Eurobasket 2013 er sat på programmet med start d. 4 september 2013:  http://www.eurobasket2013.org/en

Danmarks Basketball Forbund søger ny landstræner

I forbindelse med EuroBasket deltagelsen er det blevet besluttet at søge en ny landstræner. Den tidligere træner Peter Hoffman, havde kontrakt til slutningen af 2013, men det er blevet besluttet at stoppe samarbejdet med Peter inden EuroBasket starter. Danmarks Basketball Forbund takker Peter for hans store indsats under svære betingelser de sidste tre år. Sportschef Hrannar Holm fortæller: “Det er vores vurdering at vi gerne vil have ny træner til at lede landsholdsprogrammet igennem de to næste spændende år. Vi er i gang med at definere jobbet og stillingen vil blive slået op snarest. Vi forventer at have en ny mand på plads i starten af 2013.”

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark måtte torsdag tage til takke med et smalt nederlag, da Montenegro gæstede Gentoftehallen.

Eurobasket

Det blev heller ikke i dag, at Allan Foss vandt sin første kamp som dansk basketballlandstræner. Danmark taber 74-71 til Nordmakedonien efter overtid.

Eurobasket

Danmark mangler fortsat at smage sejrens sødme i anden runde af præ-kvalifikationen til Eurobasket, efter de torsdag aften måtte gå tomhændet fra opgøret mod...

Landshold

De danske drenge står med ryggen mod muren inden de kommende landskampe, der spilles denne uge

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone har sat sin trup, der skal møde Montenegro og Østrig i EM-kvalifikationen i næste måned.

Landshold

Onsdag blev Arnel Dedic fyret som dansk landstræner efter ti kampe på posten. Nu reagerer Dedic på fyringen i en skriftlig udtalelse.

Eurobasket

Søndag aften led Danmark et kæmpe nederlag til vores skandinaviske venner fra Norge. Kampen sluttede velfortjent 99-75 til Norge, som var længder bedre end...

Eurobasket

Norge har sin absolutte profil, Harald Frey, med, når de tørner sammen med det danske herrelandshold søndag aften. Se den fulde norske trup her.