fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Stevnsgade vil gerne rykke op i Basketligaen, men udfordringerne er for store

Stevnsgade står foran store udfordringer hvis holdet skulle sige ja tak til at rykke op i den bedste danske basketball række. Derfor har man umiddelbart sagt nej tak, medmindre omstændighederne ændrer sig for københavnerne.

Stevnsgade - Robert Dines Rasch

Fullcourt har i denne weekend prøvet at tage kontakt til de to klubber der spiller finalen i 1. division, Stevnsgade og Lemvig, men desværre uden held. I mellem tiden har en af klubberne dog udsendt en officiel pressemeddelelse omkring netop oprykningen til Basketligaen.

Pressemeddelelse: Stevnsgade Basketball ønsker at deltage i Basketligaen med sit bedste herrehold. Imidlertid ligger beslutningen om en deltagelse i år eller næste år ikke kun i klubbens bestyrelse, men også i hænderne på Københavns Kommune.

Vi har i hele 2012 og 2013 været i tæt dialog med politikere og embedsmænd i Københavns Kommune for at få forholdene i Nørrebrohallen ændret ved en ombygning, således at der kan spilles herre elitebasketball i hallen. Der er dog endnu ikke truffet en beslutning. Den endelige beslutning træffes i Kultur- og Fritidsudvalget den 24. april. Vi skal allerede i dag give bindende besked til DBBF.

Stevnsgade spiller som bekendt her i Nørrebrohallen med faciliteter, der ikke lever op til Basketligaens minimumskrav om 500 siddepladser og 200 ståpladser. Samtidig skal der etableres nye flugtveje, der mangler TV-tårn, kommentatorboks og nyt kraftigere lys i hallen – ligesom hallen i øvrigt er ”out-dated”.

Annonce. Scroll for at læse videre.

I 2013 forelagde Stevnsgade politikerne et større projekt, som ville skabe en multihal i Nørrebrohallen med en tilskuerkapacitet på op til 2.000 tilskuere. Dette projekt var for stor en mundfuld, hvorfor der blev bevilget 4 mill. kr. ved budgetforhandlingerne i september 2013 til en mindre ombygning og renovering. Dette projekt havde Stevnsgade tidligere præsenteret politikerne og forvaltningen for. Denne ombygning ville have givet ca. 4-500 pladser.

I skuffelse over ikke at have fået det store projekt til Nørrebrohallen, vurderede Stevnsgade så af politiske årsager, at det nok var bedre at melde ud, at det mindre projekt ikke var tilstrækkeligt, for at arbejde videre på at få den store ombygning på et senere tidspunkt.

Forvaltningen fik på baggrund af Stevnsgades udmelding af politikerne besked på, at finde anden anvendelse i Nørrebrohallen af de 4 mill. kr. Ved et brugermøde i begyndelsen af 2014, rejste der sig dog en enighed blandt brugerne af Nørrebrohallen, at man alligevel ønskede forbedringen af Nørrebrohallen, som tidligere var bevilget.

Derfor har Stevnsgade i slutningen af marts haft møde med embedsmænd fra Københavns Kultur- og Fritidsforvaltning, som skal lave en indstilling til politikerne, hvor vidt de 4 mill. kr. skal anvendes til en forbedring af hallen eller til indendørs street-aktiviteter, flugtveje, pc gaming og legeplads. Den beslutning skal politikerne som tidligere nævnt tage på Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 24. april. Før ved Stevnsgade ikke, om vi har en hal, hvor det er muligt at spille herreelite basketball og kunne skabe et økonomisk bæredygtigt produkt her for.

Stevnsgade har forsøgt at få rykket fristen for tilmelding til Basketligaen fra den 1. april til den 25. april. Dette har ikke været muligt.

Det betyder, at Stevnsgade på et tidspunkt, hvor man ikke er klar over, om man har en hal, der kan anvendes til Basketligaen, skal afgive en bindende tilmelding til DBBF. En tilmelding – der såfremt det ikke lykkes at få en ombygning og vi må trække os fra vores beslutning – vil koste Stevnsgade en bøde på ca. 125.000 kr. samt tvangsnedrykning til 2. division. Den risiko ønsker bestyrelsen naturligvis ikke at tage.

Annonce. Scroll for at læse videre.

I Stevnsgade har vi haft en åben dialog med spillerne og trænerstaben om de udfordringer vi har til en oprykning.

Deltagelsen i Basketligaen med bl.a. 125.000 kr. i deltager gebyr og til dommeromkostninger, der udover tøj til spillere, 8-10 rejser over Storebælt, træningskampe, kamparrangementer, kampprogrammer, markedsføring osv. løber alene op i knapt 500.000 kr. Der udover kommer så løn til ansatte, trænere og til spillere. Realistisk vurderet kræver det minimum 1.000.000 kr. at skabe et ordentligt Basketliga produkt.

Så udfordringen er ca. 1.000.000 kr. en ombygget hal og masser af frivillige ubetalte hjælpere. Det kræver ordentlige faciliteter – ellers er det komplet umuligt at skabe et salgbart produkt og derved umuligt at skabe det nødvendige økonomiske fundament.

På nuværende tidspunkt har Stevnsgades bestyrelse besluttet at udvise økonomisk og sportslig ansvarlighed overfor klubbens mere end 400 medlemmer, sponsorer, samarbejdspartnere og ikke mindst alle de ulønnede frivillige trænere, ledere og hjælpere og meddele DBBF, at vi på det usikre grundlag, som er omtalt ovenfor, ikke kan sige ja tak til en oprykning til Basketligaen i år uanset vort Herreholds finaledeltagelse. Alt andet ville være uansvarligt.

Såfremt det bliver en realitet, at Nørrebrohallen ombygges og lever op til Basketligaens krav, vil Stevnsgade umiddelbart derefter begynde en forberedelse af oprykning til Basketligaen til sæsonen 2015/16, således at vi kan deltage på højeste niveau med både damer og herrer.

Stevnsgades damehold spiller som bekendt netop nu finaleserie om DM med SISU.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Vi håber, at vi får den ønskede forbedring af hallen, og at vi kan bevare vores stærke trup af spillere og trænere, således at vi kan skabe det sportslige og økonomiske fundament, der er nødvendigt for, at vi er tilstrækkeligt rustet til at rykke i Basketligaen allerede fra sæsonen 2015/16.

(Foto: Robert Dines Rasch)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BMS Herlev hentede sin syvende sejr i sæsonen, da Bears Academy blev besejret med 61-68,

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stensikkert med 76-105 lørdag eftermiddag, da de gæstede Amagerhallen og BK Amager.

Basketligaen

Randers Cimbria fortsatte de imponerende takter, da det lørdag eftermiddag blev til en overbevisende hjemmebanesejr mod Holbæk-Stenhus på 96-63.

Basketligaen

Bears Academy tog torsdag aften fusen på Team FOG Næstved, der blev besejret med 102-104. Academy lavede et flot comeback og tildelte Næstved deres...

Basketligaen

Onsdag var der to kampe på programmet i Svendborg. Først landskampen mellem Danmark og Australien. Og bagefter var der basketball på programmet igen. Værterne...

Basketligaen

Tirsdag kunne ligaens førerhold, Team FOG Næstved, præsentere et underskud på driften i 2021/2022 sæsonen. Det skriver klubben i en pressemeddelelse på deres Facebookside.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus´ kedelige stime af nederlag fortsætter. Søndag blev holdet besejret af Værløse Blue Hawks.

Basketligaen

En stærk anden halvleg sikrede Horsens IC sejren, da BK Amager søndag var på besøg i Forum Horsens.