fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Zarko Jukic strålede i Hørsholm sejr, landsholdet venter?

Jukic er et navn mange forbinder sammen med Horsens IC’s tidligere profil Darko Jukic. Navnet lever dog videre, og basketball Danmark skal nu vænne sig til en ny spiller med samme efternavn der trækker overskrifterne.

Der er tale om Darko Jukics 20-årige lillebror Zarko Jukic fra Hørsholm 79ers, der fra kamp til kamp beviser det store potentiale han besidder, og som nu endeligt kommer til udtryk i kampene. Zarko Jukic snitter 18 point, 6 rebounds og 1.8 assist i de seneste 5 kampe for Hørsholm 79ers.

Netop Zarko var også en af hovedpersonerne bag sejren på 87-66 ude over Værløse torsdag aften, hvor den unge forward fik 30 point og 6 rebounds i TV-kampen i Farum Arena foran de godt og vel 1.000 tilskuere. Zarko var da også utrolig glad efter kampen for at holdet kunne få en sejr med hjem.

– Jeg synes vi som hold spiller en rigtig god kamp. Der er højt tempo hele kampen og vi får dækket rigtig godt op i perioder. I 3. periode får vi scoret en masse lette transition point hvilket giver os et stort forspring som vi er i stand til at holde resten af kampen, udtaler Zarko Jukic til Fullcourt efter kampen.

Den unge forward har fået væsentlig større ansvar på sine skuldre i denne sæson, og det har han det iøvrigt rigtig godt med.

Annonce. Scroll for at læse videre.

– Jeg har det rigtig godt med det store ansvar, det giver mig plads til at udvikle mig som spiller, og en mulighed for at vise hvad jeg faktisk kan på banen.

Læs også: Barcelona åbnede Euroleaguesæsonen med en sejr

Zarko Jukic mener desuden at det netop er det større ansvar på banen, og ikke mindst den store tillid fra cheftræner Bogdan Karaicic, der har hjulpet ham til at præstere bedre, og ikke mindst udvikle sig.

– Ja det hænger sammen med det større ansvar og tillid fra bogdan. Det giver mig plads til at vise hvad jeg kan på banen og samtidig også plads til at lave nogle fejl som jeg lærer fra. Også er det helt klart en kæmpe fordel at spille med en Point Guard i Frederik HN som gør det lettere for mig og holdet for den sags skyld med hans ledereneskaber og hans måde at styre angrebet på, afslutter Zarko Jukic med at fortælle til Fullcourt. Næste kamp for Hørsholm er mod Svendborg Rabbits på udebane.

Landsholdet venter på Zarko

Zarko Jukic hder er født og opvokset i Danmark, har aldrig optrådt for det danske landshold, da han ikke har dansk pas. Netop dette er der dog nu ved at blive gjort noget ved, da den unge spiller har ansøgt om det danske pas, så han kan optræde i den rødhvide trøje for Danmark i fremtiden.

– Han er en skat i dansk basketball, men har ikke noget dansk pas. Det skal man se at få ordnet, for ellers kommer Serbien og tager ham, siger Bogdan Karaicic med et smil, udtaler Hørsholms cheftræner overfor Frederiksborgs Amts Avis(Sjællandske Medier).

Annonce. Scroll for at læse videre.

Papirarbejdet er allerede i gang, og vi kan derfor måske allerede til næste år forvente at se den unge spiller i den danske landsholdstrøje.

(Foto: Thorbjørn Wangen)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Der er udskiftning i truppen i Svendborg. Farvel til en amerikaner og goddag til en ny.

Basketligaen

Team FOG Næstved generobrede førstepladsen i Basketligaen, da de onsdag aften slog Værløse Blue Hawks med 88-109.

Basketligaen

Der var fuld valuta for pengene, da BMS Herlev onsdag slog Bears Academy med 84-72 på hjemmebane. Herlev er dermed ubesejret i de seneste...

Basketligaen

Svendborg Rabbits lignede et tophold i hopla, da de onsdag aften udspillede BK Amager med cifrene 110-65 hjemme i Kaninhulen.

Bakken Bears

De forsvarende danske mestre, Bakken Bears, har indstillet samarbejdet med Kylor Kelley, der kom til klubben i slut august.

Basketligaen

BMS Herlev hentede sin syvende sejr i sæsonen, da Bears Academy blev besejret med 61-68,

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stensikkert med 76-105 lørdag eftermiddag, da de gæstede Amagerhallen og BK Amager.

Basketligaen

Randers Cimbria fortsatte de imponerende takter, da det lørdag eftermiddag blev til en overbevisende hjemmebanesejr mod Holbæk-Stenhus på 96-63.