fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Rasmus Winkel: Spillerne tænker sig ikke om

Få uger tilbage fortalte Jesper Brinxen, formanden for dommerudvalget, til Fullcourt at dommerjobbet ikke er specielt tiltrækkende, når både trænere og spillere er så åbne med deres kritik af dommerne i diverse medier og på sociale hjemmesider. Derfor har Fullcourt taget kontakt til Rasmus Winkel, formanden for Dansk Basketball Forbund, for at høre hvad han mener om situationen.

Jeg har selv spillet og ved hvor frustrerende det kan være hvis man er uenig med dommerne. På trods af dette kan jeg ikke se hvad det gavner spillet (eller spilleren selv) at kritisere dommerne i medierne. Jeg kan ikke vurdere om det er værre i dag end tidligere, men det er klart at de elektroniske medier gør det meget lettere at få sine holdninger hurtigt ud til mange. I gamle dage brokkede man sig bare til sine venner når man mødtes, men nu gør man det på Facebook og måske uden at tænke over at det er et offentligt forum.

Hvad er din holdning til spillere og træneres direkte udtalelser om en dommers præstation på tv og i medier, er det acceptabelt?

Vi lever i et land med ytringsfrihed og jeg mener der skal være plads til at kunne udtale sig, men det bør ikke være dommerne der er hovedfokus. Her synes jeg faktisk at journalisterne har en stor del af ansvaret. Det er klart at hvis en spiller der står med høj puls bliver spurgt gentagne gange lige efter kampen om hvad han syntes om dommerne, så vil han selvfølgelig svare på dette og fokusere på dommerne. Hvis journalisten i stedet havde spurgt om hvordan kampen gik, ville spilleren måske have talt om kampes forløb i stedet for.

Burde udtalelser i form af direkte kritik af dommerens præstation i en kamp straffes?

Det synes jeg kommer helt an på udtalelsens karakter, men det er klart at der må være en grænse.

Kunne det være en mulighed, og en ide, at de danske spillere får noget medietræning, eller hvad ville du mene er løsningen på disse problemer?

Jeg tror desværre ikke medietræning vil gøre den store forskel. Hvis dette skal ændres så er det de ansvarlige i klubberne der skal lave en kulturændring i ligaen som helhed.

Misbrug af de sociale hjemmesider ?

Udover kritik rettet mod dommerne har spillerne også været ude og markere sig på de sociale hjemmesider om alt andet end dommerne.

Flot blot at nævne få eksempler, har der blandt andet fra spillernes side blevet uploadet billeder af dem selv der gestikulerer negativt til fans, samt chauvinistiske skældsord smidt i hovedet på andre spillere. Det har ikke mødt nogen reaktion fra hverken klub eller forbund, og det synes Rasmus Winkel heller ikke er okay.

Det er svært at forholde sig til hændelser som man ikke kender, men som udgangspunkt synes jeg personligt ikke det er okay.

Når du kigger tilbage på sæsonen, kunne man så fra forbundets side have gjort noget for straffe disse handlinger, eller er det klubbens ansvar at straffe sin spiller for deres uprofessionelle opførsel?

For at kunne straffe nogen for noget kræver det flere ting. 1. der skal være nogle regler for hvem der kan straffes og for hvad – i dag har vi ikke sådan nogle regler. 2. det kræver at nogen gør forbundet opmærksomme på hvad der sker – jeg havde f.eks. ikke hørt om disse eksempler før nu.

Nye regler skal indføres

Er det på tide til at få nye regler og få indført straf, og en strammere procedure der løfter den professionelle tilgang til sporten?

Det er i hvert fald noget der skal bringes op og som vi allerede er i gang med. I forslagene til vores rigsdag på lørdag er der blandt andet et forslag om at indføre en bestemmelse om at ”bring spillet i miskredit”, men det er ikke et nemt område at regulere da man meget hurtigt kommer ud i nogle gråzoner. Vi skal finde den rigtige balance for jeg mener heller ikke at vi skal ende som NBA hvor man får bøder nærmest før man åbner munden.

Vi ser på ugebasis spillere blive straffet for deres handlinger i andre ligaer, men skal det i sidste ende være Jer som forbund eller klubberne der straffer spillerne for deres ’’uheldige’’ adfærd?

Igen kommer det meget an på hvad det er for handlinger, men jeg mener det bedste er når det er ligaklubberne selv der bliver enige om hvilke regler der gælder.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Det var første gang, at pokalturneringen skulle afgøres med det nye Final Four-format. Et format, der lige skal lande i basketball Danmark. Fullcourt snakkede...

Nyhedsoversigt

Glæden var ikke til at tage fejl af, da Fullcourts udsendte snakkede med Dan Pearson, om hans og holdets præstation, da de besejrede Bakken...

Horsens IC

Et lille skub i den rigtig retning er noget af det som Morten Bülow håber, bronzemedaljen kan gøre for Randers Cimbria. Læs mere om...

Nyhedsoversigt

Amerikanske Steven Green leverede en stor præstation, da Randers Cimbria søndag vandt bronze i pokalturneringen med en sejr på 79-74 mod Horsens IC.

Horsens IC

Efter et topunderholdende opgør mellem Randers Cimbria og Horsens IC, blev det spillerne fra Randers, som kunne trække bronzemedaljen over hovedet. Kampen sluttede 79-74...

Horsens IC

Efter 40-minutters uhyre tæt basketball, kan Team FOG Næstved kalde sig finalister i dette års pokalturnering. Det kan de efter en sejr på 84-79...

Bakken Bears

Randers Cimbria holdte godt ud i første semifinale mod Bakken Bears, men bjørnene bed fra sig i kampens sidste halvleg. Bakken bankede Randers med...

Internationalt

Bruttotruppen til Danmarks kommende kampe mod Georgien og Finland er blevet udtaget. Det oplyser Danmarks Basketballforbund på deres sociale medier.