fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Kina slår Filippinerne i finalen ved FIBA Asia Championship

Kina slog her til eftermiddag Filippinerne med 78-67 i finalen ved FIBA Asia Championship, og får dermed en direkte billet til OL i 2016 i Rio.

Kina fortsatte deres sejrsstime i turneringen med en triumf over Filippinerne i finalen for derved at vinde deres 16. titel.

Kina var baggud i godt og vel hele første periode, man da de tog føringen slap de den ikke i resten af kampen.

Kina - FIBA Asia Championship 2015 - FIBA.com

Kina får en direkte billet til OL i Rio i 2016 – Foto: Fiba.com

Den 27-årige Yi Jianlian der har en historie i NBA for henholdsvis, Milwaukee, New Jersey og Dallas blev ikke overraskende turnerings MVP.

Han leverede 11 point, 15 rebounds og 2 blocks for Kina in the finalen og snittede i turneringen 16.7 point, 8.8 rebounds, 1.4 assists og 1.2 blocks pr. kamp, imens han skød 52.9 procent fra gulvet.

Læs også: Sådan ser kvalifikationsturneringen ud til OL

Han blev samtidigt også stemt ind i All-Star Five ved turneringen, sammen med hans holdkammarater Guo Ailun og Zhou Qi, Jayson Castro fra Filippinerne, og Iran’s Samad Nikkhah Bahrami.

Den endelige stilling ved FIBA Asia Championship:

1. Kina*
2. Filippinerne**
3. Iran**
4. Japan**
5. Libanon
6. Korea
7. Qatar
8. Indien
9. Jordan
10. Palæstina
11. Kazakhstan
12. Hong Kong
13. Taiwan
14. Kuwait
15. Singapore
16. Malaysia

*Vinderen bliver direkte kvalificeret til en billet til OL i 2016 i Rio.
** Holdene på anden, tredje og fjerde pladsen for alle en plads ved 2016 FIBA OL Kvalifikationsturneringen.

Foto: FIBA.com

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Tysklands Dennis Schröder var alt andet end tilfreds med sig selv efter Tysklands VM-kvartfinalesejr mod Letland på 81-79. Tyskland er videre til semifinalerne, men...