fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Hold øje med disse EuroBasket-jokere

Den 5. september er en dato mange bakset elskere har sat kryds ved i kalenderen, det har de gjort idet at EuroBasket 2o15 skydes igang i: Frankrig, Tyskland, Kroatien og Letland.

Ved hver slutrunde er der nogle jokere, som enten afgøre slutrunden for deres respektive landshold. Subjektivt tror jeg på at nogle af de her spillere, kan blive altafgørende for deres landshold, og give noget ekstra krydderi til EuroBasket 2015 retten.

Domantas Sabontis, 19 år gammel, Lithaun: 

Den her 208 cm høje, og 103 kg tunge litauer, spiller til dagligt collegebold for Gonzaga University. Han er en typisk europæisk Power Forward, han skyder et godt mid-range shoot, og han har gode face-up moves. Ved u-18 em snittede han 15.9 point og 12 reb. pr. kamp. EuroBasket bliver Domantas Sabonis første slutrunde for det litauske A-landshold. Han er født i Portland USA, idet hans far er den europæriske legende Arvydas Sabonis, som har spillet over 500 NBA kampe for Portland Trailblazers. Hans far blev i 1985 kåret til MVP, ved Eurobasket i Vesttyskland i en alder af blot 20 år, kan hans søn gøre det samme i år? Domantas Sabonis skulle angivelidt melde sig til NBA draften næste år.

NBA-sammenligning: Pau Gasol. 

Sergiy Gladyr, 25 år gammel, Ukrane: 

Manden er en klassisk two-way guard. Han har et fantastisk skud, det blev bekræftet da i 2008-2009 blev kronet som 3-point champion, i den ukrainske liga. Sergiy Gladyr har de sidste 6 år skudt over 36% bag 3-point linjen. Udover hans gode skud, er den 25 år gamle guard også imponerende atletisk, hvilket gør ham til den to-way guard han er. Sergiy Gladyr blev i 2009 drafted af Atlanta Hawks som nummer 46, han klarede dog ikke cuttet.

NBA-sammenligning: Wesley Matthews 

Læs også:59 hold har tilmeldt sig til den nye FIBA turnering

Bogdan Bogdanovic, 22 år gammel, Serbien:

Fenerbaches startende guard Bogdan Bogdanovic, er et spændende prospect ved EuroBasket. Bogdan Bogdanovic bliver vigtig for Serbien, hvis de skal gentage deres succes fra VM i Spanien sidste år. Sidste år snittede han 12.4 point pr. kamp, og var lidt en glemt brik i Serbiens sølvpuslespil. Bogdan Bogdanovic er primært shooting guard, men kan også spille point guard positionen hvis Miloš Teodosic har brug for en pause. Med hans 210 cm wingspan gør ham til en god forsvarspiller, dette afspejler sig i hans stats fra Euroleague, hvor han i 13/14 sæsonen snittede 1.6 steals pr. kamp.

NBA-sammenligning: Tony Allen

Mario Hezonja, 20 år gammel, Kroatien:

Han blev for nyligt valgt af Orlando Magic som nummer 5 i NBA Draften, og jeg har personligt store forventinger til ham. Han er blevet udnævnt til at være en af de største talenter i Europa siden Drazen Petrovic. Hezonja er en atletisk guard, som både kan spille shooting guard positionen og small forward positionen. I 2011 blev han kåret til Fiba europe u-16 MVP, udover denne personlige hædre, vandt han også det spanske mesterskab i sidste sæson med Barcelona.

NBA-Sammenligning: JR. Smith.

Nick Calathes, 26 år gammel, Grækenland:

Ligesom Grækenlands nationale økonomi, så har Grækenlands basketlandshold lagt lidt i ruiner på det sidste. Hvis det skal vendes til en eventuel medalje ved EuroBasket, så skal Nick Calathes virkelig slå til. Nick Calathes er den ledene rolle sammen med Giannis Antetokounmpo. Nick Calathes er en typisk europærisk point guard, en god offensiv playmaker og imponerende skud. Nick Calathes spillede College bold i USA, og sidste år spillede han for Memphis Grizzlies, og til næste år skal han præsentere Panathinaikos i den græske liga.

NBA-Sammenligning: Jose Calderon 

Mickaël Gelabale, 32 år gammel, Frankrig:

Gelabale er en vigtig indskifter for Frankrigs favorit hold, han er en glemt spiller i blandt Frankrigs NBA-spillere. Mickaël Gelabale har udover sin rutine både fra NBA og euroleague, er han også en alsidig offensiv spiller, der både kan drive mod kurven og skyde 3-point. Gelabale spillede fra 2006-2008 i Seattle Supersonics, som valgte ham som nummer 48 i NBA Draften 2006. Han har sin daglige gang i Le Mans Sarthe, som spiller i den bedste franske liga og EuroCup.

NBA-Sammenligning: Kent Bazemore

Det skal siges, at de endelige trupper til EuroBasket endnu ikke er udtaget. Dog er de fleste bruttotrupper udtaget.

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...

FIBA

Tyskland skal søndag spille om VM-guld mod Serbien, efter de fredag leverede en historisk sensation mod USA. Tyskland vandt kampen med 111-113 og er...

FIBA

Tysklands Dennis Schröder var alt andet end tilfreds med sig selv efter Tysklands VM-kvartfinalesejr mod Letland på 81-79. Tyskland er videre til semifinalerne, men...