fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Ung dansker imponerer for Barcelona til ungdommens Euroleague

Danske Andreas Rosenkrantz Holst, der spiller for FC Barcelona U18, er i disse dage til Adidas Next Generation Tournament i Grækenland, og den 17-årige forward har fået en god start på turneringen.

Photo: Zaza Pachulia Basketball Academy

Andreas Rosenkrantz Holst tørner i denne sæson ud for mægtige FC Barcelona, og fredag fik danskeren debut i den prestigefyldte Adidas Next Generation Tournament foran massiv bevågenhed fra scouts verden over. Holst gav hurtigt et godt indtryk og er ifølge flere scouts en af de mest spændende spillere, som deltager i turneringen.

I sin debut mod U18 Zaza Pachulia Basketball Academy Tbilisi noterede Holst sig for 13 point, 2 rebounds, 2 blocks og 1 steal. Barcelona vandt opgøret med cifrene 78-64, og Barcelona-danskeren fik 26 minutter på gulvet.

Andreas Holst (#3) spillede en flot kamp mod Tbilisi fredag aften – Photo: Zaza Pachulia Basketball Academy

Adidas Next Generation Tournament er en turnering, der er organiseret af EuroLeague, for de bedste U18 hold i Europa. Sidste år deltog den danske landsholdsspiller Gustav Knudsen i turneringen for U18 Zaragoza.

Turneringen foregår over fire regionale turneringer i Europa. Der deltager otte hold til hver turnering. Vinderne af de fire regionaleturneringer, sidste års vinder af turneringen og tre yderligere hold, der er inviteret på wildcards, spiller senere en finale turnering, som bliver afholdt i forbindelse med EuroLeagues Final Four.

Barcelona er i gruppe med U18 ZPA Tbilisi, U18 Maccabi Tel Aviv og U18 Olympiacos Piraeus. Senere fredag spillede Holst og kompagni deres anden kamp i turneringen. Denne gang slog det spanske mandskab Olympiacos med 59-86.

Lørdag eftermiddag klokken 14:30 spiller Holst og Barcelona deres tredje kamp, hvilket er mod Maccabi Tel Aviv.

Andreas Holst spillede før skiftet til den catalanske mastodont fire sæsoner f0r Falcon Basketball. Den tårnhøje Barça-spiller udfolder primært sit talent for klubbens U18-hold, men i sidste måned fik han sin første optræden for FCB´s andethold, der spiller i den fjerdebedste spanske række, EBA.

Du kan se highlights fra Holsts debut herunder:

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Den danske landsholdsstjerne Maria Jespersen førte søndag aften sit rumænske hold, ACS Sepsi-SIC, til sæsonens første titel, da Jespersen og co. sejrede med cifrene...

Basketligaen

Dee Franklin, der har en fortid i Basketligaen, skal resten af sæsonen spille i den næstbedste række i Litauen.

EuroLeague

Danske Iffe Lundberg og Under Armour har indgået et samarbejde, der gør den danske landsholdsstjerne til firmaets nordiske atlet.

Internationalt

Laura Ziegler er atter blevet kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Week´. Det er syvende gang i denne sæson, hun vinder prisen.

Internationalt

Real Madrids 13-årige stortalent Mahamadou Landoure høstede stor opmærksomhed, da han i den spanske U14-pokalfinale leverede svimlende 56 point, 33 rebounds og fem blocks...

Internationalt

Virtus Segafredo Bologna led søndag et skuffende nederlag, da de mødte Germani Brescia i den italienske pokalfinale. Brescia tog fusen på favoritterne fra Bologna...

Basketligaen

DeVaughn Akoon-Purcell har landet en plads på rundens hold i den russiske VTB League. Den tidligere MVP i Basketligaen tørner i denne sæson ud...

Basketligaen

Sergej Rudovic, der i sidste sæson tørnede ud for BK Amager, skifter til Italien, hvor han har skrevet under på en aftale med ASD...