Alba Berlin

Rundt om runden: EuroLeague runde 9 og 10

På fire dage blev hele 16 kampe spillet, da runde 9 og 10 blev færdigspillet.

Alle hold i EuroLeague, med undtagelse af fire, kom i aktion hele to gange fra tirsdag til fredag i denne uge. Det kompakte program bød på flere spændende opgør, hvor vi fik flere flotte comebacks, en bundgyser, da Alba Berlin slog LDLC ASVEL Villeurbanne knebent med 76-75 og en Mike James, der brændte banen af og vandt individuel hæder.

Resultater

Zenit St. Petersborg 83-88 Khimki Moskva Region (runde 9)

Anadolu Efes 71-74 FC Bayern München (runde 9)

Zalgiris Kaunas 78-87 CSKA Moskva (runde 9)

Baskonia 86-68 Fenerbache Beko (runde 9)

Valencia 95-83 Panathinaikos (runde 9)

Real Madrid 79-63-Maccabi Tel Aviv (runde 9)

Alba Berlin 76-75 LDLC ASVEL Villeurbanne (runde 9)

AX Armani Exchange Milan 79-87 Crvena Zvezda (runde 9)

Khimki Moskva Region 77-105 Anadolu Efes (runde 10)

Baskonia 93-72 Panathinaikos (runde 10)

FC Bayern München 81-89 CSKA Moskva (runde 10)

Alba Berlin 66-73 Zenit St. Petersborg (runde 10)

AX Armani Exchange Milan 98-92 Zalgiris Kaunas (runde 10)

FC Barcelona 76-65 Crvena Zvezda (runde 10)

Real Madrid 94-74 Fenerbache Beko (runde 10)

Valencia 82-80 Maccabi Tel Aviv (runde 10)

Tyskere tager sejren over tyrkere i comeback

FC Bayern München skulle i runde 9 møde tyrkiske Anadolu Efes på udebane, der på forhånd var udset til at være et hårdt matchup for sydtyskerne. Begge hold gik ind til kampen i god form, da de begge havde vundet deres seneste to opgør.

Det startede da også meget lige, hvorfor udeholdet kunne tage en 5-pointsføring til halvleg. Anadolu Efes kom dog meget bedre ud til anden halvleg og udspillede tyskerne i tredje periode, som blev vundet med 20-8. Da holdene gik ind til fjerde periode, trykkede tyrkerne fortsat på, og selvom det længe lugtede af en hjemmebanesejr, så ville FC Bayern det anderledes. Et comeback lurede, og dette blev også en realitet, da det lykkedes for tyskerne at vinde kampen med 74-71, efter at have været bagud med 10 point med syv minutter tilbage af kampen.

Det var særligt Bayern Münchens Wade Baldwin IV, der gjorde forskellen i kampen, da han lavede en double-double bestående af 15 point og hele 11 assists. Med de 11 assists er Baldwin IV nu den spiller i Bayern Münchens historie, som har lavet flest assists i en EuroLeague-kamp.

Kampens topscorer blev Anadolu Efes’ Tibor Pleiss, der står noteret for 19 point.

Sejren er Bayern Münchens første nogensinde over Anadolu Efes. Tyrkerne havde vundet de forrige fire opgør med mindst 15 point.

Du kan se highlights fra kampen her:

Mike James’ show i topopgør

Et vaskeægte topopgør løb af stablen i runde 10, hvor FC Bayern München på hjemmebanen i Audi Dome mødte russiske CSKA Moskva. Inden kampen havde Bayern München vundet syv kampe og tabt to. Moskva-mandskabet havde meget lignende vundet seks kampe og tabt tre kampe, hvorfor man med rette kunne forvente en ligebyrdig affære.

Det blev da også en tæt kamp på alle måder. Intet hold var foran med mere end seks point i første halvleg, og det var hjemmeholdet fra München, der kunne gå til pause med en smal føring på 39-36. Samme kampbillede udspillede sig i tredje periode, hvor føringen skiftede hænder løbende. I fjerde periode tog russerne for alvor hånd om kampen og stak fra, hvorfor CSKA Moskva vandt med 89-81.

Kampens helt store profil var Mike James, der også efterfølgende blev kåret som ugens spiller efter to flotte præstationer i løbet af midtugen. Mod Bayern München lavede han 25 point, 2 assists og 2 rebounds. Mod Zalgriris Kaunas i runde 9 lavede amerikaneren 27 point, 5 assists og 1 rebound.

Det er syvende gang, at Mike James er blevet kåret til ugens MVP i EuroLeague.

Historisk comeback

Valencia Basket skulle fredag aften forsøge at tage anden sejr i træk, efter at man i runde 9 slog græske Panathiniakos. Denne gang skulle spanierne op mod de forsvarende israelske mestre Maccabi Tel Aviv, der skulle rejse sig fra et nederlag mod Real Madrid i forrige runde.

Hjemmeholdet fra Valencia kunne gå til pause med en smal føring på 6 point. Forsporinget satte Valencia over styr i anden halvleg, og det lignede længe, at israelerne skulle tage sejren. Dette var også blevet en realitet, hvis ikke et historisk comeback indtraf.

Med 7,4 sekunder igen formåede Valencia at hente et truende nederlag, da man udlignede til 80-80, efter at have været bagud med på 77-70 med 2 minutter og 21 sekunder igen af kampen.

Efter en timeout havde Maccabi Tel Aviv dog bolden og kunne definitivt afblæse comebacket, men Valencias Bojan Dubljevic afviste med et steal og sendte bolden i retning af holdkammeraten Sam Van Rossom, der kunne fuldende omebacket og afgøre kampen til 82-80 for hjemmeholdet.

I løbet af kampen satte montenegrinske Bojan Dubljevic for anden gang i sæsonen en personlig rekord for flest assists i en kamp. Selvsamme Bojan Dubljevic kunne også i runde 9 lade sig hylde som den mest scorende spiller for Valencia Basket gennem tiderne på tværs af alle turneringer. Det skete da han rundede 5,589 point, som Rafa Martinez’ rekord lød på.

Du kan se highlight fra det historiske opgør her:

Den aktuelle stilling

Efter 9. og 10. spillerunde fører FC Barcelona stadig an i toppen af turneringen – og dette er med en kamp i hånden, hvor catalanerne har mulighed for at udbygge deres føringen yderligere senere hen i turneringen.

Omvendt ligger LDLC ASVEL Villeurbanne nu alene i bunden, eftersom man tabte i en direkte bundgyser mod Alba Berlin med et enkelt point.

11. runde

Runde 11 skydes i gang med seks kampe torsdag aften, og den kommende runde byder på flere spændende opgør. Her ser blandt andet opgøret mellem CSKA Moskva og Real Madrid interessant ud, men også kampen mellem Maccabi Tel Aviv og AX Armani Exchange Milan.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

EuroLeague

Ligesom Iffe Lundberg blev den franske landsholdsspiller Frank Ntilikina torsdag offentliggjort som ny spiller hos KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.

EuroLeague

Iffe Lundberg har skrevet under på en toårig aftale med det serbiske EuroLeague-hold KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.

Internationalt

Her er en status på de aktuelle finalestillinger og højdepunkter fra de førende ligaer i Tyrkiet, Italien, Grækenland, Frankrig og Spanien.

Nyhedsoversigt

58-årige Luca Banchi er på blokken hos spanske Baskonia, der står uden cheftræner.

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...