fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Alba Berlin

Pletfri EuroLeague-uge: Iffe Lundberg med hovedrolle i sejr mod ALBA Berlin

Iffe Lundberg var en af banens bedste, da Virtus Segafredo Bologna fredag aften slog ALBA Berlin på udebane med 68-83 og gjorde rent bord med to sejre i to EuroLeague-kampe i denne uge.

Foto: Matteo Marchi - Virtus Segafredo Bologna

Det så længe ud til, at danske Iffe Lundberg og Virtus Segafredo Bologna ville give ALBA Berlin en lektion i basketball, da de to mandskaber krydsede klinger i den tyske hovedstad i EuroLeague fredag aften, men en flot tredje periode af hjemmeholdet gav kampen nyt liv.

Virtus Segafredo Bologna afværgede dog et stort Berlin-comeback og fik sin 14 sejr i EuroLeague i denne sæson, da Berlin blev besejret sikkert med 68-83.

Gæsterne fra Bologna var storsprudlende i første halvleg, hvor tyskerne mildt sagt blev udspillet på alle fronter. Bologna formåede at holde Berlin på bare ni point i første periode. Til sammenligning havde Bologna scoret hele 26 point i løbet af de første ti minutter.

Det lignede en af de kampe, der kunne have været afgjort i pausen, og selvom anden periode ikke var det samme italienske festfyrværkeri, blev Bolognas føring udbygget til 27-48 i pausen.

I anden periode, der trods alt blev vundet af udeholdet med 18-22, fik flere af de helt store profiler såsom EuroLeague Most Valuable Player-kandidaten Tornike Shengelia og Daniel Hackett en god pause, men deres fravær blev ikke straffet af tyskerne.

Stærkt dansk indhop i slutningen af tredje periode

Virtus Segafredo Bologna var på vej mod ugens anden sejr i EuroLeague, men tredje periode gik hen og blev dyr for udeholdet. Berlin kom ud til anden halvleg med fornyet energi og troen på et comeback.

Bologna, der startede anden halvleg med deres vanlige startfemmer, havde indtil da været overlegne, men i dele af tredje periode lignede de lidt et hold, der bare ville have spillet kampen færdig og sat kurs mod lufthavnen.

Efter en stærk tredje periode af ALBA Berlin var Bolognas føring skåret ned til 12 point, 51-63, men situationen kunne have været meget værre, hvis ikke det var for den danske landsholdsstjerne Iffe Lundberg.

Lundberg tog ansvar, da han blev skiftet ind for første gang i anden halvleg med lidt under tre minutter tilbage af perioden. Danskeren kom ind og scorede først en treer efterfulgt af to point og undgik, at Bologna-føringen kom under ti point.

Iffe Lundberg var en af banens bedste trods udfordringer fra distancen

Berlin var tilbage i kampen, men i fjerde periode holdt Bologna stand og kørte sejren hjem.

Kampens topscorer var hjemmeholdets Matteo Spagnolo og Johannes Thiemann hver med 13 point. Mest scorende for Bologna var både Tornike Shengelia og Bryan Dunston, der satte 12 point på tavlen, mens Iffe Lundberg var lige i hælene med 11 point.

Den danske guard leverede en flot indsats i begge ender, men havde det svært bag treeren, hvor han blot ramte et enkelt skud på syv forsøg. Lundberg tog de rette skud, når han fik plads eller var presset af skuduret, men det var flere gange stolpe ud for Bologna-profilen.

Lundberg var desuden den spiller med den bedste +/- hos Bologna. De vandt med 19 point i de minutter, den danske landsholdsstjerne var på banen.

Næste kamp for Lundberg og holdkammeraterne er allerede på søndag, hvor de skal i aktion i den hjemlige liga mod Unahotel Reggio Emilia. Opgøret er Virtus´ tredje i denne uge.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Internationalt

22-årige Bakary Dibba skal i næste sæson spille i Bundesligaen. Fredag er han blevet præsenteret i MLP Academics Heidelberg.

EuroLeague

Ligesom Iffe Lundberg blev den franske landsholdsspiller Frank Ntilikina torsdag offentliggjort som ny spiller hos KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.