fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Alba Berlin

Pletfri EuroLeague-uge: Iffe Lundberg med hovedrolle i sejr mod ALBA Berlin

Iffe Lundberg var en af banens bedste, da Virtus Segafredo Bologna fredag aften slog ALBA Berlin på udebane med 68-83 og gjorde rent bord med to sejre i to EuroLeague-kampe i denne uge.

Foto: Matteo Marchi - Virtus Segafredo Bologna

Det så længe ud til, at danske Iffe Lundberg og Virtus Segafredo Bologna ville give ALBA Berlin en lektion i basketball, da de to mandskaber krydsede klinger i den tyske hovedstad i EuroLeague fredag aften, men en flot tredje periode af hjemmeholdet gav kampen nyt liv.

Virtus Segafredo Bologna afværgede dog et stort Berlin-comeback og fik sin 14 sejr i EuroLeague i denne sæson, da Berlin blev besejret sikkert med 68-83.

Gæsterne fra Bologna var storsprudlende i første halvleg, hvor tyskerne mildt sagt blev udspillet på alle fronter. Bologna formåede at holde Berlin på bare ni point i første periode. Til sammenligning havde Bologna scoret hele 26 point i løbet af de første ti minutter.

Det lignede en af de kampe, der kunne have været afgjort i pausen, og selvom anden periode ikke var det samme italienske festfyrværkeri, blev Bolognas føring udbygget til 27-48 i pausen.

I anden periode, der trods alt blev vundet af udeholdet med 18-22, fik flere af de helt store profiler såsom EuroLeague Most Valuable Player-kandidaten Tornike Shengelia og Daniel Hackett en god pause, men deres fravær blev ikke straffet af tyskerne.

Stærkt dansk indhop i slutningen af tredje periode

Virtus Segafredo Bologna var på vej mod ugens anden sejr i EuroLeague, men tredje periode gik hen og blev dyr for udeholdet. Berlin kom ud til anden halvleg med fornyet energi og troen på et comeback.

Bologna, der startede anden halvleg med deres vanlige startfemmer, havde indtil da været overlegne, men i dele af tredje periode lignede de lidt et hold, der bare ville have spillet kampen færdig og sat kurs mod lufthavnen.

Efter en stærk tredje periode af ALBA Berlin var Bolognas føring skåret ned til 12 point, 51-63, men situationen kunne have været meget værre, hvis ikke det var for den danske landsholdsstjerne Iffe Lundberg.

Lundberg tog ansvar, da han blev skiftet ind for første gang i anden halvleg med lidt under tre minutter tilbage af perioden. Danskeren kom ind og scorede først en treer efterfulgt af to point og undgik, at Bologna-føringen kom under ti point.

Iffe Lundberg var en af banens bedste trods udfordringer fra distancen

Berlin var tilbage i kampen, men i fjerde periode holdt Bologna stand og kørte sejren hjem.

Kampens topscorer var hjemmeholdets Matteo Spagnolo og Johannes Thiemann hver med 13 point. Mest scorende for Bologna var både Tornike Shengelia og Bryan Dunston, der satte 12 point på tavlen, mens Iffe Lundberg var lige i hælene med 11 point.

Den danske guard leverede en flot indsats i begge ender, men havde det svært bag treeren, hvor han blot ramte et enkelt skud på syv forsøg. Lundberg tog de rette skud, når han fik plads eller var presset af skuduret, men det var flere gange stolpe ud for Bologna-profilen.

Lundberg var desuden den spiller med den bedste +/- hos Bologna. De vandt med 19 point i de minutter, den danske landsholdsstjerne var på banen.

Næste kamp for Lundberg og holdkammeraterne er allerede på søndag, hvor de skal i aktion i den hjemlige liga mod Unahotel Reggio Emilia. Opgøret er Virtus´ tredje i denne uge.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Eurobasket

Det var en ganske tilfreds Iffe Lundberg, Fullcourt.dk mødte, efter Danmarks sejr over Georgien i kvalifikationen til EM 2025. Hør fra Danmark-stjernen her.

Eurobasket

Fredag aften kl. 18.30 tørner Danmark sammen med Georgien i den første kamp i kvalifikationen til EM 2025. Følg kampen her.

Nyhedsoversigt

I denne artikel kigger vi på de danske landsholdsspilleres sæson inden kampene mod Georgien og Finland.

Armani Milano

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod...

Eurobasket

Danmark tager fredag imod Georgien i kvalifikationen til EM 2025, og det bliver med en Iffe Lundberg i storform, fortæller basketekspert Morten Stig Jensen.

Eurobasket

Noah Churchill og Sami Eleraky glider ud af den danske landsholdstrup grundet skader og erstattes af Jonathan Klussmann og Morten Bülow, oplyser DBBF.