Playoffs overstået – Topbrag i vente ved Final Four

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

De fire hold der skal kæmpe om finalen i den bedste europæiske turnering Euroleague er på plads, og sikke et brag vi bliver vidner til.

CSKA - Kate Lokteva - Flickr

I sidste uge faldt de sidste brikker på plads til Final Four i Euroleague. FC Barcelona havde allerede kvalificeret sig efter en sikkert kvartfinale mod tyrkerne fra Galatasaray hvor catalanerne var overlegne.

Israelerne fra Maccabi havde også sikret sig en billet til Final Four efter at have slået de brand varme italienere EA7 Emporio Armani der var spået en plads til Final Four efter deres flotte præstationer i Top16 fasen. Israelerne vandt dog serien 3-1 og var dermed videre for første gang siden 2011. Dette er israelernes 12. deltagelse ved Final Four siden 1988 hvor turneringsformatet blev ændret.

To kampe skulle afgøres med knald eller fald kamp

I de to sidste kvartfinaler skulle både CSKA Moscow og Real Madrid ud i en 5 og altafgørende kamp for at sikre deres billet til Final Four. Russerne fra CSKA mødte græske Panathinaikos der ikke ligefrem har haft en drømmesæson, og vandt overlegent i den femte kamp med 30 point 74-44.

I den anden kamp fik Madrilianerne muligheden for at revanchere sidste års nederlag i finalen mod de forsvarende mestre fra Olympiacos der har vundet titlen de seneste to sæsoner. Spanierne holdte denne gang hovedet koldt til forskel for finalen sidste år, og formåede i de sidste minutter af kampen at smutte fra grækerne og vinde kampen sikkert med 83-69 og dermed sikret sig billetten til Milano og Final Four.

Semifinalerne ser spændende ud

Især en af semifinaleopgørerne trækker den store interesse, nemlig El-Classico kampen mellem Real Madrid og FC Barcelona. Begge hold har været fantastiske i år, og især Real Madrid har set skræmmende gode ud. Men kan de holde presset når alt skal afgøres i en enkelt kamp vil semifinalen vise. Sidste år smed de en 20′ pointsføring og tabte finalen. I år har holdet mere rutine, og forhåbentligt kan de holde niveauet kampen ud og sikre en god og spændende kamp.

I det andet opgør møder CSKA Moscow israelerne fra Maccabi hvor det forventes at russerne står med en finaleplads efter de 40 minutter, idet de igennem hele sæsonen har været en af favoritterne til at stå i Finalen, imens Maccabi ikke ligefrem har strålet i denne sæson.

Fakta om de fire hold

Real Madrid har været Euroleague mestre otte gange i 1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980 og senest 1995, hvor de efterfølgende har gået en sort periode i møde med ikke de store resultater. På den anden side i dette opgør har Barcelona været Euroleague mestre to gange på det gamle kontinent i 2003 og 2010.

I den anden semifinale har CSKA Moscow vundet turneringen 6 gange i 1961, 1963, 1969, 1971, 2006 og senest i 2008. Russernes modstandere fra Israel, Maccabi har kun en enkelt titel mindre end russerne, nemlig 5 i 1977, 1981, 2001, 2004 og senest i 2005.

Final Four i Milano, Italien skydes igang den fredag 16. maj, hvor finalen spilles søndag den 18. maj.

Et lille sammendrag af Euroleague playoffs

(Foto: Kate Lokteva – Flickr)

Se andre spændende artikler