fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Playoffs overstået – Topbrag i vente ved Final Four

De fire hold der skal kæmpe om finalen i den bedste europæiske turnering Euroleague er på plads, og sikke et brag vi bliver vidner til.

CSKA - Kate Lokteva - Flickr

I sidste uge faldt de sidste brikker på plads til Final Four i Euroleague. FC Barcelona havde allerede kvalificeret sig efter en sikkert kvartfinale mod tyrkerne fra Galatasaray hvor catalanerne var overlegne.

Israelerne fra Maccabi havde også sikret sig en billet til Final Four efter at have slået de brand varme italienere EA7 Emporio Armani der var spået en plads til Final Four efter deres flotte præstationer i Top16 fasen. Israelerne vandt dog serien 3-1 og var dermed videre for første gang siden 2011. Dette er israelernes 12. deltagelse ved Final Four siden 1988 hvor turneringsformatet blev ændret.

To kampe skulle afgøres med knald eller fald kamp

I de to sidste kvartfinaler skulle både CSKA Moscow og Real Madrid ud i en 5 og altafgørende kamp for at sikre deres billet til Final Four. Russerne fra CSKA mødte græske Panathinaikos der ikke ligefrem har haft en drømmesæson, og vandt overlegent i den femte kamp med 30 point 74-44.

Annonce. Scroll for at læse videre.

I den anden kamp fik Madrilianerne muligheden for at revanchere sidste års nederlag i finalen mod de forsvarende mestre fra Olympiacos der har vundet titlen de seneste to sæsoner. Spanierne holdte denne gang hovedet koldt til forskel for finalen sidste år, og formåede i de sidste minutter af kampen at smutte fra grækerne og vinde kampen sikkert med 83-69 og dermed sikret sig billetten til Milano og Final Four.

Semifinalerne ser spændende ud

Især en af semifinaleopgørerne trækker den store interesse, nemlig El-Classico kampen mellem Real Madrid og FC Barcelona. Begge hold har været fantastiske i år, og især Real Madrid har set skræmmende gode ud. Men kan de holde presset når alt skal afgøres i en enkelt kamp vil semifinalen vise. Sidste år smed de en 20′ pointsføring og tabte finalen. I år har holdet mere rutine, og forhåbentligt kan de holde niveauet kampen ud og sikre en god og spændende kamp.

I det andet opgør møder CSKA Moscow israelerne fra Maccabi hvor det forventes at russerne står med en finaleplads efter de 40 minutter, idet de igennem hele sæsonen har været en af favoritterne til at stå i Finalen, imens Maccabi ikke ligefrem har strålet i denne sæson.

Fakta om de fire hold

Real Madrid har været Euroleague mestre otte gange i 1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980 og senest 1995, hvor de efterfølgende har gået en sort periode i møde med ikke de store resultater. På den anden side i dette opgør har Barcelona været Euroleague mestre to gange på det gamle kontinent i 2003 og 2010.

Annonce. Scroll for at læse videre.

I den anden semifinale har CSKA Moscow vundet turneringen 6 gange i 1961, 1963, 1969, 1971, 2006 og senest i 2008. Russernes modstandere fra Israel, Maccabi har kun en enkelt titel mindre end russerne, nemlig 5 i 1977, 1981, 2001, 2004 og senest i 2005.

Final Four i Milano, Italien skydes igang den fredag 16. maj, hvor finalen spilles søndag den 18. maj.

Et lille sammendrag af Euroleague playoffs

(Foto: Kate Lokteva – Flickr)

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

FC Barcelona

Andreas Rosenkranz Holst er fortid i FC Barcelona, efter de to parter har valgt at afbryde samarbejdet efter knap halvandet år.

Nyhedsoversigt

Virtus Segafredo Bologna besejrede torsdag aften Real Madrid på udebane med 92-95 - en sejr, som danske Iffe Lundberg havde en stor aktie i.

Nyhedsoversigt

Shavon Shields rundede stor milepæl og blev kåret som kampens spiller, da Olimpia Milano tirsdag tørnede sammen med Partizan Beograd i Euroleague.

EuroLeague

Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC skal spille EuroCup i denne sæson. Sepsi måtte nøjes med andenpladsen i Euroleague-kvalifikationen, hvilket ikke var nok til en...

Bayern Munich

Iffe Lundberg løb med overskrifterne, da han torsdag aften førte Virtus Segafredo Bologna til sejr mod tyske Bayern München i Euroleague.

EuroLeague

Maria Jespersens ACS Sepsi-SIC hentede onsdag en vigtig sejr, der holder deres drømme om Euroleague i live. Sepsi slog Crvena Zvezda med 83-63.

EuroLeague

Onsdag aften spiller den danske landsholdstjerne Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC sin sidste - og afgørende - kamp i Euroleague-kvalifikationen. Se kampen her.

EuroLeague

Den danske landsholdsprofil Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC tabte tirsdag aften og har dermed brug for en hjælpende hånd, hvis sæson 2022/23 skal stå...