fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Anadolu Efes Istanbul

Optakt: Euroleague Final Four 2020/21

Foto: Baskonia

Der tages om kort tid hul på EuroLeague Final Four, hvor de fire kvalificerede hold skal kæmpe om Euroleague-titlen i Köln. Der ventes nogle yderst interessante opgør, som kan byde fansene en finurlig forestilling.

Der vil være to repræsentanter fra Danmark i form af Iffe Lundberg fra CSKA Moskva og Shavon Shields fra Milano.

Hvad kan vi forvente i de kommende semifinaler?

CSKA Moskva – Anadolu Efes

Der er lagt op til et kæmpe brag i semifinalen, når CSKA Moskva og Anadolu Efes skal mødes. Det er nemlig en rematch af finalen fra 2019, hvor russerne endte med guldet og det værdifulde Euroleague-trofæ.

Russerne har haft en blandet sæson, hvor deres største profils, Mike James, afsked har fyldt en del  samtidig med, at den indledende sæson ikke har været prangende. CSKA Moskva hentede danske Iffe Lundberg, og det har vist sig at være et rigtig godt match.

CSKA valgte at hente Iffe Lundberg og booste tilliden til træner Dimitris Itouidis, som også har forlænget til 2023 for nyligt. Der er tale om rigtig god bestyrelsesarbejde og håndtering af en meget svær situation.

Fenerbahce blev besejret med 3-0 i Playoff-runden, og man har vist mere stabilitet i den hjemlige liga og Europa på det seneste, så det er helt klart et lyspunkt for CSKA.

Anadolu Efes kommer med selvtillid i bagagen, da man er kvalificeret til finalen i den hjemlige tyrkiske liga. Her venter giganterne fra Fenerbahce.

Anadolu Efes har vist rigtig gode takter taktisk og spilmæssigt med Ergin Ataman som træner og Shane Larkin/Vasilije Micic som styremænd på banen, sidstnævnte Micic er også blevet udnævnt som MVP for sæsonen i Euroleague 2020-2021.

Der er kampstart kl 18.00.

Barcelona – Milano

Sæsonens største favoritter mod sæsonens største overraskelse, nemlig Barcelona mod Milano.

Barcelona med prominente navne som Pau Gasol, Nikola Mirotic og Alex Abrines tager imod Milano, som er sæsonens kæmpe overraskelse. Milano har dog flere Euroleague-veteraner som Sergio Rodriguez, Luigi Datome og Kyle Hines, hvis man bare skal nævne nogle af dem. Sidstnævnte skal spille sin niende Final Four, og det må man tage hatten af for.

Barcelona kommer med Sarunas Jasikevicus ved roret til semifinalen, og man kan hurtigt konstatere, at Barcelona er storfavoritter i denne semifinale. Forventningerne er steget blandt ledelsen og fansene med de prominente navne, man har hentet, så Barcelona skal prøve at leve op til forventningerne, men det kan nogle gange give bagslag, når forventninger er tårnhøje, så det bliver en stor test for Sarunas Jasikevicius.

Milano vil presse Barcelona til det yderste. De har under træner Messina vist fine takter i den hjemlige liga samt Europa. Spillere, som har over 100 Euroleague.kampe på CV’et, findes på Milanos holdkort, og det er deres helt klare styrke mod Barcelona.

Der er kampstart kl 21.00

Skrevet af

Læser dagligt til finansøkonom, men har en stor kærlighed for basketball 🏀 I min fritid er jeg ansat som skribent for Fullcourt hvor jeg primært dækker europæisk basket.

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Iffe Lundbergs transfersaga i Bologna har angiveligt taget en drejning, efter klubben har fået en ny cheftræner.

EuroLeague

Virtus Bologna har fredag aften offentliggjort Sergio Scariolos erstatning i form af Luca Banchi.

EuroLeague

Virtus Bologna har fredag fyret cheftræner Sergio Scariolo for hans udtalelser på et pressemøde tidligere på ugen.

EuroLeague

Serge Ibaka, der har tilbragt de sidste 14 år i NBA, har angiveligt underskrevet en etårig kontrakt med EuroLeague-holdet Bayern München.

EuroLeague

Den danske landsholdsprofil, Gabriel Iffe Lundberg, er ikke en del af den Virtus Segafredo Bologna-trup, som i disse dage spiller træningskampe.

EuroLeague

Ifølge den italienske avis Resto del Carlino er der nyt i transfersagaen om Iffe Lundberg. Fredag skriver den italienske avis, at det tyrkiske Euroleague-hold...

EuroLeague

Virtus Bolognas sportsdirektør Paolo Ronci deltog tidligere på ugen i et interview med en italiensk radiostation, og her kom han ind på Iffe Lundbergs...

Nyhedsoversigt

Det var en tilfreds Iffe Lundberg vi fik talt med om gårsdagens kamp.