fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Olympiacos er europæiske mestre!

Græske Olympiacos skabte sensationen ved at besejre de favoriserede russer i hvad der viste sig til at være en af de bedste finaler nogensinde i Euroleague. Efter at det længe så ud som om at det hele ville gå russerne’s vej, leverede grækerne det største comeback i en Euroleague finale nogensinde, og tog titlen som det bedste basketball hold i Europa.

Printezis scorede med 0,7 sekunder tilbage af kampen hvad der viste sig at være de sidste point i kampen, og velsagtens hans vigtigste point han nogensinde kommer til at score i hele hans karriere.

CSKA Moskva – Olympiacos 61:62 (10:7, 24:13, 19:20, 8:22)!

Første halvleg af kampen viste CSKA noget af det spil de har leveret igennem hele sæsonen. Spillere som Kirilenko, Krstic og Siskauskas dominerede for russerne, men heller ikke Teodosic var alt for gavmild mod sin gamle klub. Netop Teodosic var en af de bedste spillere for CSKA i kampen, og sammen med resten af holdet leverede de endnu engang en formidabel indsats i forsvaret i første halvleg.

Annonce. Scroll for at læse videre.

CSKA kom til pause med en 14 point’s føring, men Olympiacos vidste at der resterede 20 minutter, og de havde ikke tænkt sig at give op.

Største finalecomeback i historien

Slutningen af tredje periode var stillingen 53-34 hvilket på det tidspunkt virkede uvirkeligt at Olympiacos skulle indhente. Der skulle et mirakel til hvis Olympiacos skulle vinde kampen, og det var netop hvad der skete. Forinden var det kun Spanoulis,Pero Antic og Panpanikolaou der havde scoret for grækerne, men så begyndte de andre også at ramme.

Først Sloukas, så Printezis, så Mantzaris. Da Papanikolaou ramte hans treer til stillingen 59-55 eksploderede Sinan Erdem Arena og de medrejsende fans fra Grækenland. Allerede i det næste angreb for grækerne scorede Printezis en treer til 60-58.

Fra 19 point til 2 points forskel på cirka 10 minutter var der ingen i verden der troede skulle ske, men nu havde Olympiacos muligheden for at tage sejren. Teodosic brændte det ene af hans straffekast, mens Papanikolaou var stensikker på hans to, og Olympiacos var kun bagud med ét enkelt point. CSKA’s træner valgte Šiškauskas til at afgøre kampen, en beslutning han måske nu fortryder da litaueren brændte på hans forsøg. I næste angreb kom Spanoulis farende hen af gulvet for i sidste ende at aflevere bolden til Printezis der scorede 2 af de vigtigste point i hans karriere og Olympiacos’s historie.

Selvom at de før sæsonen havde mistet flere store profiler som: Matt Nielsen, Theodoros Papaloukas, Ioannis Bourousis, Jamon Gordon, Radoslav Nesterovic og Milos Teodosic så blev den serbiske træner Dusan Ivkovic i trænersædet og fik langt mindre profilerede spillere til rådighed.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Netop Ivkovic var samme mand der førte grækerne til deres første triumf i Euroleague nogensinde tilbage i 1997.

CSKA der til denne sæson havde rustet godt op med spillere fra bl.a NBA (Kirilenko og Krstic), Teodosic der netop kom fra Olympiacos, Sammy Mejia osv . var af mange allerede set som vindere af Euroleague. CSKA spillede uden tvivl noget af det bedste basket man længe havde set i Euroleague, og i finalen så det også længe ud som om at de ville løbe med titlen, men i sidste ende blev det Olympiacos der vendte kampen til deres fordel og vandt en af de mest dramatiske finaler i Euroleague’s historie.

CSKA Moskva: Teodosić 15 point 3 assist – Lavrinovič 5 point – Šiškauskas 8 point -Krstić 11 point – Kirilenko 12 point 10 rebounds 3 steals – Shved 3 point – Kaun 2 point – Khryapa 3 point – Gordon 2 point.

Olympiacos: Antić 7 point – Spanoulis 15 point – Kešelj 3 point – Printezis 12 point 4 rebounds – Papanikolaou 18 point point 4 rebounds –  Mantzaris 3 point – Sloukas 4 point.

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Virtus Segafredo Bologna besejrede torsdag aften Real Madrid på udebane med 92-95 - en sejr, som danske Iffe Lundberg havde en stor aktie i.

Nyhedsoversigt

Shavon Shields rundede stor milepæl og blev kåret som kampens spiller, da Olimpia Milano tirsdag tørnede sammen med Partizan Beograd i Euroleague.

EuroLeague

Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC skal spille EuroCup i denne sæson. Sepsi måtte nøjes med andenpladsen i Euroleague-kvalifikationen, hvilket ikke var nok til en...

Bayern Munich

Iffe Lundberg løb med overskrifterne, da han torsdag aften førte Virtus Segafredo Bologna til sejr mod tyske Bayern München i Euroleague.

EuroLeague

Maria Jespersens ACS Sepsi-SIC hentede onsdag en vigtig sejr, der holder deres drømme om Euroleague i live. Sepsi slog Crvena Zvezda med 83-63.

EuroLeague

Onsdag aften spiller den danske landsholdstjerne Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC sin sidste - og afgørende - kamp i Euroleague-kvalifikationen. Se kampen her.

EuroLeague

Den danske landsholdsprofil Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC tabte tirsdag aften og har dermed brug for en hjælpende hånd, hvis sæson 2022/23 skal stå...

EuroLeague

Tirsdag starter Maria Jespersen og hendes nye arbejdsgiver, ACS Sepsi-SIC, på kvalifikationen til Euroleague, hvor en plads i det fineste selskab i europæisk basketball...