fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Næsten, men ikke helt: Iffe Lundberg løb med andenpladsen i rundens MVP-afstemningen i Euroleague

Iffe Lundberg var lige ved at tage rundens MVP-prisen i Euroleague for sin imponerende præstation tidligere på ugen mod Olimpia Milano. Danskeren blev kun overgået af Baskonia-spilleren Codi Miller-McIntyre.

Foto: Matteo Marchi - Virtus Segafredo Bologna

Den danske landsholdsstjerne Iffe Lundberg stod for en af de helt store præstationer i ottende spillerunde i Euroleague, hvor Virtus Segafredo Bologna nedlagde rivalerne Olimpia Milano – med dansk-amerikanske Shavon Shields på holdet – i det italienske derby.

Iffe Lundberg noterede sig for imponerende 19 point, fem rebounds og en enkelt assist i blot 15 minutter på banen. Hvad der dog var endnu mere imponerende, var danskerens evne til at tage teten, da det virkelig gjaldt.

Lundberg havde været noget anonym i de første tre perioder, hvor det heller ikke blev til ufattelig mange minutter, men i fjerde periode fik han chancen, og han greb den i grad med 17 point alene i fjerde periode. Bologna-danskeren stod for holdets sidste syv point og havde en kæmpe aktie i, at Bologna kunne udbygge den positive stime, de er inde i, med endnu en sejr.

Derfor er Iffe Lundbergs præstation da heller ikke gået ubemærket hen hos Euroleague, der torsdag middag har kåret rundens Most Valuable Player. Prisen gik – desværre set med danske briller – til Codi Miller-McIntyre, der førte Baskonia Vitoria-Gasteiz til en overraskende storsejr mod FC Barcelona.

Men Euroleague skriver på turneringens hjemmeside, at Miller-McIntyre kun lige nøjagtig vandt prisen foran Iffe Lundberg, der blev toer i afstemningen.

Tredje- og fjerdepladsen gik til Anadolu Efes´ Shane Larkin, og Timothe Luwawu-Cabarrot fra LDLC ASVEL Villeurbanne, mens Carsen Edwards (Bayern München), Bruno Caboclo (Partizan Mozzart Bet Belgrade), Dinos Mitoglou  )Panathinaikos Athens), Facu Campazzo (Real Madrid) og John Brown (AS Monaco) måtte deles om femtepladsen.

Iffe Lundberg snitter 6,6 point, to rebounds og 1,7 assists over 14 minutter per kamp i Euroleague i denne sæson.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Frida Formann står nu noteret for 1,000 point som spiller for Colorado Buffaloes, da hun blev topscorer med 22 point i en kamp mod...

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter ikke i Spanien for BAXI Manresa, der har valgt at tage afsked med den 210 centimeter høje dansker efter tre måneders...

Internationalt

Laura Ziegler vandt denne uge Player of the Week i hendes collegekonference efter en double-double i et overtidsdrama i sidste uge mod Temple.

EuroLeague

Iffe Lundberg imponerede, da Virtus Bologna søndag kunne indtage førstepladsen i den italienske Serie A med en sejr mod Germani Brescia.

Internationalt

Bakary Dibba er efter en flot oktober måned blevet kåret som månedens spiller i Tysklands næstbedste række, Pro A.

Bakken Bears

Bakken Bears fik endelig smagt sejrens sødme i denne sæsons FIBA Europe Cup, da de besejrede FC Porto i vanvittig stil. Bjørnene sejrede efter...

Armani Milano

Tirsdag aften tog Virtus Bologna og Iffe Lundberg imod Shavon Shields og Olimpia Milano i en hæsblæsende kamp, hvor begge danskere imponerede. 

Basketligaen

Vi mødte Andreas Mortensen efter kampen mod Start Lublin i ENBL, og den unge dansker delte sine tanker om kampen, deltagelsen i ENBL og...