Iffe Lundberg nomineret til MVP i VTB United League

Iffe Lundberg er blandt otte nominerede spillere til prisen som sæsonens MVP i VTB United League.
Foto: M. Serbin, cskabasket.com
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Den danske landsholdsstjerne Iffe Lundberg har i denne sæson fået sit store gennembrud ude på den europæiske basketballscene. Den flotte sæson har nu betydet, at Iffe Lundberg er en ud af otte nominerede til prisen som MVP i VTB United League.

Efter en enkelt sæson skiftede Lundberg Iberostar Tenerife og den bedste spanske række, Liga ACB, der regnes som den næststærkeste liga i Europa efter Euroleague, ud med polske Zielona Gora og VTB United League.

Nogle danske basketballfans var skeptiske over skiftet og mente, at landsholdsprofilen tog et skridt ned, og det indrømmede Lundberg da også i et interview sidste år. Men siden skiftet til VTB United League er det kun gået en vej for danske Iffe Lundberg, som har leveret kamp efter kamp.

Her modtager Iffe Lundberg prisen som december-måneds MVP (Foto: VTB United League)

Den 26-årige point guard viste allerede kort inde i sæsonen, at han var Zielona Goras største profil, og at han var manden man gik til, og ikke mindst regnede med, når det gjaldt. De gode præstationer udmøntede sig i, at han blev kåret som månedens spiller i VTB United League i december.

MVP-kaliber sæson

Men succesen ville ingen ende tage for den 193 centimer høje guard. I slutningen af januar så rygterne om et skifte til den russiske basketball-gigant CSKA Moskva dagens lys for første gang. I første omgang så det ud til, at Lundberg ville blive sæsonen ud i Polen, men den 13. februar blev han offentliggjort som ny CSKA-spiller.

Iffes ´sats´ om at tage et skridt ned fra at spille i Spanien til Polen havde i den grad båret frugt, og tilværelsen i den lille by Zielona Gora blev erstattet med storbyen Moskva. Udover deltagelsen i VTB United League fik Lundberg nu også mulighed for at udfolde sig i Europas stærkeste liga, Euroleague.

Iffe Lundberg fortsatte det tårnhøje niveau i CSKA-trøjen, og den imponerende sæson har derfor resulteret i, at han er en ud af otte spillere, der onsdag blev nomineret som MVP i VTB United League. Iffe Lundberg er den første danske spiller nogensinde til at spille i VTB United League, og med MVP-nomineringen skriver han atter dansk baskethistorie.

I denne sæson i VTB League snitter Lundberg 17,6 point, 3,4 rebounds og 4,9 assists per kamp.

MVP-afstemningen foregår gennem nedenstående Instagram-opslag, hvor du kan afgive en stemme på Iffe Lundberg.

Se andre spændende artikler