fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Anadolu Efes Istanbul

Historisk lang overtidsgyser: Real Madrid sejrede i vanvittig EuroLeague-kamp efter firedobbelt overtid

Fredag aften blev den længste kamp i EuroLeague´s historie spillet, da spanske Real Madrid slog tyrkiske Anadolu Efes Istanbul med 130-126 efter fire overtidsperioder. Kampen slog flere rekorder og skriver sig dermed ind i historiebøgerne som en af de vildeste nogensinde.

Photo: Anadoluefessk.org

130-126.

Det er cifre, man ofte støder på i NBA, men en pointtotal på det niveau er aldrig sket før i EuroLeague, den næstbedste basketballliga efter NBA.

Det skete imidlertid fredag aften, hvor Real Madrid hjemme i den spanske hovedstad tog imod tyrkiske Anadolu Efes Istanbul, og opgøret skulle ud i hele fire overtidsperioder, før der blev fundet en vinder.

Aldrig før havde der været trippel-overtid i en EuroLeague-kamp, men den rekord slog Madrid og Efes fredag aften med stor stil.

Gæsterne fra Tyrkiet havde ad flere omgange muligheden for at vinde i overtid. I anden overtidsperiode var udeholdet foran med komfortable ni point, 93-102, med blot to minutter tilbage af perioden.

Men den spanske kongeklub fik spillet sig tilbage i kampen og fremtvang på mirakuløs vis endnu en overtidsperiode med en buzzer beater af den tidligere NBA-spiller Mario Hezonja, og scoring udløste et højlydt jubelbrøl af fansene i Wizink Center, der blev forkælet som aldrig før.

Artiklen fortsætter under opslaget

En kamp til historiebøgerne

Tredje overtidsperiode var heller ikke nok til at finde en vinder, men det blev den fjerde overtidsperiode, hvor Real Madrid trak det længste strå næsten tre timer, efter kampen var sat igang.

Anført af Dzanan Musa, der spillede sin karrieres bedste kamp, sejrede Madrid med 130-126.

De 256 point i kampen er en ny rekord i EuroLeague. Den tidligere rekord lød på 232 point og blev sat tilbage i 2004 i en kamp mellem Panathinaikos og Bologna.

Musa sluttede med 40 point og otte assists. Maria Hezonja leverede en vild double-double med 31 point og 12 rebounds, mens Facundo Campazzo scorede 25 point for de hvidklædte. Det er første gang nogensinde i en EuroLeague-kamp, at tre spillere fra samme hold scorer minimum 25 point i en kamp.

Topscorer for Efes var Shane Larkin med 32 point. Larkin spillede hele 53 minutter i kampen mod Madrid, og dette er ligeledes en EuroLeague-rekord.

Du kan se highlights fra det historiske overtidsdrama herunder:

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.