fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

EuroLeague suspenderer tre kampe i 5. spillerunde

Covid-19 fortsætter med at besværliggøre afviklingen af alle sportslige arrangementer, og tirsdag kunne Turkish Airlines EuroLeague meddele, at hele tre kampe i 5. spillerunde er udsat på grund af coronaudbrud.

Verdenssituationen er langt fra ideel, til at afvikle en omspændende basketballturnering på tværs af de europæiske landegrænser, og i løbet af de seneste uger, har vi oplevet flere klubber, kun har været i stand til at stille op med otte spillere på kampdage. Værst er det gået udover Zenit St. Petersborg, der blev taberdømt 20-0 både i runde 4 og 5, da de ikke kunne leve op til minimumskravet af antal spillere i en kamptrup grundet Covid-19.

Covid-19 presser på i basketballhallerne

Tirsdag eftermiddag sendte Turkish Airlines EuroLeague en pressemeddelelse ud, hvor de oplyste, at tre kampe i 5. spillerunde er midlertidigt suspenderet.

De tre pågældende kampe er; Zenit St. Petersborg vs. AX Armani Exchange Milan, ALBA Berlin vs. TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz og Anadolu Efes Istanbul vs. LDLC ASVEL Villeurbanne.

Både Zenit St. Petersborg og LDLC ASVEL Villeurbanne, har anmodet om at få deres respektive kampe suspenderet og i stedet afviklet en anden dag, da de to hold ikke har kunne stille med otte spillere i kamptruppen grundet coronaudbrud internt i klubberne.

ALBA Berlin har anmodet om at få deres kamp suspenderet og udsat, da tysk lovgivning pålægger dem at gå i karantæne efter at have været i kontakt med coronasmittede, og derfor heller ikke kan imødegå kravet om mindst otte spillere i kamptruppen.

Regelændringer for 2020/21

Efter specielle regelændringer for sæsonen 2020/21, som er indført på baggrund af Covid-19, kan kampdatoerne for de pågældende kampe flyttes op til tre gange, i håbet om at få afviklet så mange kampe som muligt.

EuroLeague Basketball vil kontakte de pågældende klubber og koordinere en ny dato for de tre kampe.

Skulle kampene ende med at blive rykket mere end tre gange grundet suspendering, kan holdet der anmoder om at få kampene suspenderet i værste fald ende med at blive taberdømt, som vi så det i sidste uge med Zenit.
Noget der på ingen måde er ønsketænkning for nogen parter, og i værste tilfælde kan ødelægge en hel sæson for et lovende hold.

Bedste eksempel er Zenit, der startede sæsonen med to flotte sejre over Anadolu Efes og Barcelona, men nu har tabt de seneste to kampe alene på grund af Covid-19. Fortsætter dette mønster, kan flere hold i ligaens midterfelt ende med en billig billet til sæsonens slutspil. Hvorvidt det ville give en positiv og overraskende effekt er tvivlsomt, da det som udgangspunkt ville sænke niveauet i kampene og skabe en lavere chance for et upset i de tidlige slutspilsrunder.

5. runde

På trods af vanskelligheder med Covid-19, vil de resterende 6 kampe i 5. spillerunde stadig blive afviklet som planlagt, startende med topopgøret mellem Zalgiris Kaunas og Valencia torsdag klokken 19.00.

Runden afsluttes fredag aften med et brag af en klassiker når FC Barcelona på hjemmebane tager imod Real Madrid.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Iffe Lundbergs transfersaga i Bologna har angiveligt taget en drejning, efter klubben har fået en ny cheftræner.

EuroLeague

Virtus Bologna har fredag aften offentliggjort Sergio Scariolos erstatning i form af Luca Banchi.

EuroLeague

Virtus Bologna har fredag fyret cheftræner Sergio Scariolo for hans udtalelser på et pressemøde tidligere på ugen.

EuroLeague

Serge Ibaka, der har tilbragt de sidste 14 år i NBA, har angiveligt underskrevet en etårig kontrakt med EuroLeague-holdet Bayern München.

EuroLeague

Den danske landsholdsprofil, Gabriel Iffe Lundberg, er ikke en del af den Virtus Segafredo Bologna-trup, som i disse dage spiller træningskampe.

EuroLeague

Ifølge den italienske avis Resto del Carlino er der nyt i transfersagaen om Iffe Lundberg. Fredag skriver den italienske avis, at det tyrkiske Euroleague-hold...

EuroLeague

Virtus Bolognas sportsdirektør Paolo Ronci deltog tidligere på ugen i et interview med en italiensk radiostation, og her kom han ind på Iffe Lundbergs...

EuroLeague

32-årige Mike James vil fortsat være at finde på AS Monaco-holdkort i den kommende sæson, skriver Eurohoops.net.