fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Anadolu Efes Istanbul

EuroLeague-prisvinderne er fundet: Dansker sniger sig ind på All-EuroLeague Team

Anadolu Efes’ point guard Vasilije Micic er blevet kåret til dette års MVP i EuroLeague.

Foto: Angel Martinez / Euroleague Basketball / https://www.anadoluefessk.org

I aften skydes dette års Final 4 i gang, når CSKA Moskva tager imod Anadolu Efes.

Ikke alene kan de danske basketfans se frem til at se danske Iffe Lundberg i aktion, men danskeren står også overfor dette års EuroLeague MVP i form af serbiske Vasilije Micic.

Det står klart efter, at Micic for få dage siden blev kåret til den mest værdifulde spiller i dette års udgave af turneringen. Micic blev valgt af fansene, medierne og for første gang cheftrænerne og kaptajnerne hos de andre EuroLeague-mandskaber.

Den 27-årige serber har da også haft en god sæson, hvor han er den fjerde højestscorende spiller med sine 16,3 point pr. kamp og den niendebedste assistmager i denne sæson med et gennesnit på 4,8 assists pr. kamp. Og som det ikke skulle være nok, er Micic også den eneste EuroLeague-spiller til at lave mindst 70 3-pointsscoringer og mindst 100 2-pointsscoringer og straffekastsscoringer i sæsonen.

De øvrige prisvindere

Real Madrids Edy Tavares kan bryste sig af at kalde sig for Årets forsvarsspiller – en titel han vinder for anden gang i karrieren, mens holdkammeraten Usman Garuba er blevet kåret til Årets unge spiller.

Turneringens topscorer blev russiske Alexey Shved fra Khimki Moskva med et gennesnit på 19,78 point pr. kamp.

Flere af prisvinderne er ikke så overraskende at finde på All-EuroLeague førsteholdet. MVP’en Vasilije Micic og Årets forsvarsspiller Edy Tavares har således begge tilkæmpet sig en plads sammen med FC Bayern Münchens Vladimir Lucic, FC Barcelonas Nikola Mirotic og Zenit St. Petersborgs Kevin Pangos.

Det danske islæt skal dog findes på All-EuroLeague andetholdet, hvor dansk-amerikanske Shavon Shields er at finde sammen med Anadolu Efes’ Shane Larkin, Nando De Colo fra Fenerbahce Beko, Will Clyburn fra CSKA Moskva og Brandon Davies fra FC Barcelona.

Det er første gang, at Shavon Shields er blevet valgt til et All-EuroLeague hold.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Flere Euroleague-klubber er på jagt efter at få den danske NBA-spiller Iffe Lundberg på kontrakt, beretter den troværdige italienske journalist Luca D´Alessandro.

Crvena Zvezda

Crvena Zvezda møder stor kritik, efter de søndag ikke tog del i en protest mod den russiske invasion af Ukraine.

Internationalt

Tobias Jensen, der er på kontrakt hos Ratiopharm Ulm i Tyskland, skal spille med i den prestigefyldte Adidas Next Generation Tournament i Varese, Italien,...

EuroLeague

Danske Andreas Rosenkrantz Holst, der spiller for FC Barcelona U18, er i disse dage til Adidas Next Generation Tournament i Grækenland, og den 17-årige...

Basketligaen

I ugens afsnit dykker Alexander Christiansen og Sebastian Pfaff ned i nogle af marts-måneds største overskrifter i NBA og ikke mindst Iffe Lundbergs kontrakt...

Armani Milano

Efter en operation og knap tre måneder på bænken var Shavon Shields søndag tilbage på banen for Olimpia Milano, da de sikkert slog Allianz...

CSKA Moscow

Casper Ware er ny CSKA Moskva-spiller. Det har klubben lørdag meldt ud.

CSKA Moscow

Gabriel ´Iffe´ Lundberg bliver den første dansker i verdens bedste basketball-liga. Phoenix Suns har lørdag aften dansk tid præsenteret Lundberg som ny spiller i...