fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Armani Milano

EA7 Emporio Armani Milano med på moden igen i Euroleague

Efter flere års skuffende sæsoner er det italienske mesterhold EA7 Emporio Armani Milano klar til at byde de europæiske storhold op til dans i denne sæson.

Sådan ser det ihvertfald ud, hvis vi kigger på truppen for den kommende sæson. De italienske mestre fra Olimpia Milano har brugt sommeren på at forstærke sig. Noget som ikke er gået ubemærket hen i Europa.

Italienerne har hentet noget af det absolut bedste talent fra Europa, der gør dem til mere end konkurrencedygtige i den kommende sæson i Euroleague. De har alle brikker til at kunne nå rigtig langt, for første gang i rigtig mange år. Forhåbentligt kan truppen klikke sammen, og vende de dystre tider i Euroleague-regi om til noget positivt.

Tiden er kommet til at sætte fokus på Olimpia Milano i vores serie om klubberne i Euroleague i den kommende sæson. Læs også vores store optakter til de øvrige Euroleague hold ved at klikke her.

Du kan også læse meget mere om den nye struktur i Euroleague, der gør sæsonen historisk ved at klikke her.

Tilbage til fortiden med Milano

Det har rent faktisk ikke altid set så sort ud for italianerne, som i de seneste par sæsoner. Allerede fra start af var Milano nemlig et hold, der var født til at vinde mesterskaber. Efter grundlæggelsen i 1936, gik italianerne hen og vandt fire mesterskaber i træk i den italienske liga, og blev senere hen i perioder en magtfaktor i europæisk basket.

Tilbage i 60’erne og 80’erne var italianerne nemlig et af de mest dominerende hold i Europa, og generelt var italiensk basket stort. I alt har Milano tre mesterskaber i Euroleague de kan prale af, tilbage i sæsonerne 1965–66, 1986–87 og 1987–88. De er samtidigt blevet nummer to i turneringen to gange i 1966–67 og 1982–83.

Efter Milanos gode år, begyndte mange andre europæiske klubber at hente ind på både talent og økonomi, og resultaterne begyndte også ikke overraskende at forsvinde. Italienerne gik samtidigt igennem en mørk tid i klubbens historie, hvor ejerforholdene gik på skift.

En ny era begyndte dog, da klubben fik nye ejere i midten af 00’erne sammen med en ny hovedsponsor i Giorgio Armani. Siden da er klubben vokset og vokset, og nu virker det dog til, at italianerne er ved at komme på rette spor igen, især når man kigger på de indkøb, der er blevet foretaget i dette transfervindue.

I sidste sæson måtte italianerne dog allerede vinke farvel til turneringen efter gruppespillet, hvor det kun blev til 3 sejre og 7 nederlag, og dermed en sidsteplads i gruppen.

Dette var dog ikke enden på sæsonen i Europa. Olimpia Milano røg nemlig ind i Last32 runden i Eurocuppen, hvor de vandt deres gruppe med 4 sejre og 2 nederlag.

I ottendedelsfinalen gik det også strygende for italienerne, der slog tyrkiske Banvit henover to kampe. Men her stoppede succesen. For i semifinalen, blev de slået af Dolomiti Energia Trento, og så var den europæiske sæson ellers slut. I denne sæson virker det dog altså til at tingene kunne ændre sig for Milano.

andrea-cinciarini-alessandro-gentile-ea7-emporio-armani-milano-olimpiamilano-com

Milano har opbygget et skræmmende roster

Med en stor del af spillerkernen bevaret, og en håndfuld nye profiler, har milaneserne opbygget et skræmmende roster, for den kommende sæson.

Klubben har ihvertfald gjort sit for at give den erfarne kroatiske træner Jasmin Repeša de bedste vilkår. Nu er det op til ham at få det til at fungere på banen.

Italiens store håb den 23-årige Alessandro Gentile, der i 2015 skrev under på en tre-årig kontrakt med klubben er ikke overraskende stadigvæk at finde i Milano. Lidt uro har der dog været omkring spilleren i og med at klubbens præsident Livio Proli, har valgt at fjerne anførerbindet fra Gentile, og give det til Cinciarini i denne sæson.

Proli udtaler til La Gazzetta dello Sport at dette skyldes Gentile’s noget så bemærkelsesværdige kommentarer denne sommer, hvor han skulle have udtalt at han ville forlade Olimpia Milano. Hans svingende og nonchalante spil i Serie A slutspillet hjalp dog heller ikke på sagen. Tilsammen skulle dette tilsyneladende have bragt masser af ubalance på holdet, og derfor blev anførerbindet fjernet fra Gentile. Om denne episode får konsekvenser på banen i den kommende sæson er uvist. Spiller Gentile op til niveau, så ved vi at vi kan forvente masser af point, energi  og styrke under kurven af italieneren.

Udover Gentile er de serbiske, italienske og kroatiske landsholdspillere Milan Macvan, Andrea Cinciarini og Krunoslav Simon også i truppen for den kommende sæson, sammen med de to amerikanere Rakim Sanders og Jamel McLean fra sidste år.

Som supplering er Miroslav Raduljica kommet ind under kurven som holdets eneste rene center. Raduljica spillede en flot OL-turnering med det serbiske landshold, og en acceptabel sæson for græske Panathinaikos i sidste sæson. Raduljica får formentligt en starterrolle for Milano foran amerikaneren Jamel McLean, og skal danne et partnerskab med landsholdskammaraten Milan Macvan. Begge spillere har denne sommer fået en boost i deres selvtillid ved at vinde OL-sølv, og dette kan de helt sikkert bruge til at løfte niveauet på holdet.

Herudover har Milano også hentet guardsene Zoran Dragic og Ricky Hickmann, hvor førstenævnte går direkte ind på startpladsen. Dragic havde iøvrigt skrevet under på en to-årig kontrakt med BC Khimki, men valgte altså at bryde, for at komme til at spille i Euroleague i år.

Hickmann var sidste år med til at spille Fenerbahce ind i en historisk Final Four, og ikke mindst finalen i Euroleague. Men amerikaneren, ser umiddelbart ikke bedre ud end Kalnietis, der i forvejen befinder sig i truppen, og spillede en fin sæson sidste år. Han har samtidigt en masse erfaring, og spiller i år sin 10. sæson i Euroleague.

Sidst men ikke mindst er Awudu Abass, Andrea La Torre, og Simone Fontecchio, der i 2015 blev kåret til den bedste spiller under 22 år i Serie A, også kommet ind på holdet. Sammen med Bruno Cerella vil de fire spillere give truppen masser af dybde og muligheder.

Milano har opbygget et utrolig dybt roster

Den mest iøjefaldende magtfaktor i truppen er spillerne på guardpladserne. Hickman, Kalnietis, Dragic, Cinciarini og Simon, giver italienerne en skræmmende dyb, og måske den dybeste backcourt i turneringen.

Spørgsmålet er dog bare om de to aldrende Hickmann og Kalnietis, kan levere store præstationer, som der forventes af dem. Topper alle spillerne, så kan vi forvente masser af styrke hos italienerne.

Blandt andet en stærk defensiv af Dragic og Cerella, imens Cinciarini, Kalnietis og Hickman vil stå for playmakerrollen. Sidst men ikke mindst en Krunoslav Simon, der giver træneren muligheden for både at spille ham som guard og small forward, hvilket han i flere omgange har bevist at han er i stand til.

Overordnet set har Olimpia Milano et dybt roster, der giver masser af muligheder. Det eneste der nu er tilbage er at få de mange nye spillere til at fungere med hinanden. Der ikke er alt for meget tid til at ændre tingene, da turneringen i år er bygget op på en anden måde. Derfor er det essentielt vigtigt at brikkerne klikker fra start af.

Første udfordring for Olimpia Milano bliver Maccabi Tel Aviv på hjemmebane torsdag den 13. oktober, og inden måneden er omme, skal de også op i mod Olympiacos og Real Madrid. Derfor er der ikke meget tid til at slappe af.


EA7 Emporio Armani Milano’s spillertrup for sæsonen 2016/17

Nr. Navn Land Position Højde Født
1 Jamel McLean USA Forward 2.03 1988
2 Simone Fontecchio Italien Forward 2.03 1995
5 Alessandro Gentile Italien Guard 1.96 1992
7 Ricky Hickman USA Guard 1.89 1985
9 Mantas Kalnietis Litauen Guard 1.95 1986
10 Andrea La Torre Italien Guard 2.02 1997
11 Miroslav Raduljica Serbien Center 2.13 1988
12 Zoran Dragic Slovenien Guard 1.96 1989
13 Milan Macvan Serbien Center 2.06 1989
14 Davide Pascolo Italien Forward 2.01 1990
20 Andrea Cinciarini Italien Guard 1.90 1986
21 Rakim Sanders USA Forward 1.93 1989
23 Awudu Abass Italien Guard 1.96 1993
30 Bruno Cerella Italien Guard 1.94 1986
43 Simon Krunoslav Kroatien Guard 1.97 1985

Træner Land
Jasmin Repeša Kroatien

EA7 Emporio Armani Milano’s tidligere sæsoner i Euroleague

Sæson Turnering Sejr/Nederlag Placering
2015-16 Euroleague 3-7 Gruppespillet
2014-15 Euroleague 9-15 Top 16
2013-14 Euroleague 16-12 Playoffs
2012-13 Euroleague 3-7 Playoffs
2011-12 Euroleague 7-9 Top 16
2010-11 Euroleague 4-6 Gruppespillet
2009-10 Euroleague 3-7 Gruppespillet
2008-09 Euroleague 7-9 Top 16
2007-08 Euroleague 3-11 Gruppespillet
2005-06 Euroleague 5-9 Gruppespillet

Alle optakter fra Euroleague

Læs også: Fenerbahce store favoritter til endnu en plads i finalen i Euroleague

Læs også: UNICS, en løve i Eurocuppen men stadig en killing i Euroleague

Læs også: Darussafaka kan blive årets overraskelse i Euroleague

Foto: olimpiamilano.com

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Armani Milano

Det danske landsholdsemne Shavon Shields skrev tidligere på ugen historie, da han med ti point mod AS Monaco blev den mest scorende EA7 Emporio...

Bakken Bears

Frederik Drejer Erichsen skal i den kommende weekend deltage i ungdommens EuroLeague i Dubai, hvor han kommer til at møde nogle af Europas største...

EuroLeague

Der er måske en stor (!) pose penge på vej til EuroLeague fra Dubai, der angiveligt drømmer om at blive værter for EuroLeague´s Final...

Armani Milano

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod...

Nyhedsoversigt

Shavon Shields misser de kommende landskampe mod Georgien og Finland, da han har brug for at restituere ovenpå en skade.