Dansk u-hold skal prøve kræfter med Europa

Et ungt hold bestående af forskellige danske talenter skal de næste tre dage prøve sig af i Adidas Next Generation U18-EuroLeague-turneringen.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Danmark har fået en stor mulighed for at vise et hold af udvalgte spillere frem for Europa, når de kommende tre dage skal bruges i Litauns næststørste by Kaunas. Her afholdes EuroLeague for u18 hold, Adidas Next Generation Tournament.

Det danske hold, DBA Copenhagen, er kommet i pulje B bestående af CSKA Moskva, Rytas Vilnius og Stellazzurra Roma. Roma og Vilnius mødtes sidste år i finalen i netop Vilnius, mens CSKA blev treer i turneringen i 2016/17-sæsonen med en sejr over Rytas Vilnius.

Det danske hold består af følgende spillere:

#4: Mads Andersen, guard.
#5: August Sturup, guard.
#6: Jonathan Klussmann, guard.
#7: Andreas Mortensen, guard.
#8: Jonathan Adou, forward.
#9: Patrick Pedersen, forward.
#10: Marius Lescevski, forward.
#11: Bakary Dibba, forward.
#12: Gustav Knudsen, guard.
#13: Linus Grøn, center.
#14: Jonathan Bank, center.
#15: Nicholas Porsborg, center.

På ANGTs hjemmeside fremhæves en spiller fra hvert hold. Fra Danmark har man valgt at fremhæve BK Amager-spilleren, Jonathan Klussmann, der roses for hans præstationer ved sommerens u16 B-EM. Her blev Klussmann topscorer med 25 point i snit. Derudover blev det til 7,8 rebounds og 1,5 assist i snit. Læs mere om d fremhævede spillere her.

Danmark spiller deres første kamp i dag kl. 12:30, når de møder Rytas Vilnius. Lørdag spiller DBA 10:15 mod Roma og 17:15 mod CSKA Moskva. Om søndagen spilles de efterfølgende placeringskampe inklusiv en finale mellem de to gruppevindere.

Der har to gange tidligere været dansk deltagelse i ANGT, da Værløses u18 hold repræsenterede Danmark tilbage i sæsonerne 11/12 og 14/15. I 11/12-sæsonen blev Værløse nummer fire i Kaunas, mens det blev til en sjetteplads i Belgrad i 14/15.

Det er 2018/19-sæsonens tredje ANGT-turnering. I december 2018 vandt Valencia på hjemmebane med cifrene 82-71 over Virtus Bologna, mens Real Madrid vandt den seneste turnering i januar 2019 med cifrene 96-58 over Maccabi Tel Aviv.

Se andre spændende artikler