fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ASVEL

Dansk-israeler rykkes op i førsteholdstruppen hos Euroleague-hold

Dansk-israeleren Noam Yaacov er efter en flot sæson, hvor han blandt andet var udlejet til Hapoel Bank Yahav Jerusalem, blevet rykket op på førsteholdet hos Euroleague-klubben LDLC ASVEL Villeurbanne.

Foto: fiba.basketball

Dansk-israeleren Noam Yaacov kan se frem til at skulle spille på førsteholdet hos det franske Euroleague-hold LDLC ASVEL Villeurbanne i den kommende sæson.

Således skriver klubben fra Lyon på deres hjemmeside, at Noam Yaacov, der har en fortid i klubberne Virum, Hørsholm og BMS Herlev, vil blive permanent rykket op på deres førstehold.

Den 18-årige guard var allerede op at snuse til klubbens førstehold i sidste sæson, da han blev udtaget til Euroleague-braget mod Olimpia Milano i oktober sidste år – dog uden at komme på banen. Sideløbende dominerede han i den franske U21-række, hvor han snittede 17,8 point, 8,2 assists og 5,7 rebounds over 13 kampe.

Selvom Yaacov fremover bliver fast inventar på klubbens førstehold, vil U21-rækken fortsat have et dansk islæt, idet det danske landsholdsemne Sharif Barfi for nyligt er skiftet til franske ASVEL og dermed bliver holdkammerat med Yaacov.

Læs mere om Barfis skifte her

Få måneder efter  Yaacovs første udtagelse til førsteholdet blev den unge guard, der har valgt at spille for det israelske landshold, udlejet til Israelske Hapoel Bank Yahav Jerusalem med det formål at få noget erfaring på et højt niveau.

Hos Hapoel Bank Yahav Jerusalem blev det til 14 kampe i den stærke israelske Winner League samt fire optrædener i Basketball Champions League.

Tilbage fra leje

Men nu vender Yaacov retur til LDLC ASVEL Villeurbanne, der hentede ham i 2021, og holdet har store forventninger til stortalentet:

“Noam har vist store ting hos os, både på ungdomsholdet og da vi integrerede ham på førsteholdet. Sidste sæson gav ham mulighed for at få erfaring og at tilpasse sig et højt niveau, og jeg er meget glad for, at han er tilbage i vores klub for at fortsætte sin udvikling,” siger ASVEL´s cheftræner T.J. Parker, der samtidig understreger, at Yaacov vil få både indflydelse og muligheder i løbet af sæsonen.

Basketball-insideren Luca D´Alessandro tilføjer på Twitter, at Noam Yaacov vil få en vigtig rolle på holdet i den kommende sæson.

Artiklen fortsætter under tweetet

Noam Yaacov er i disse dage til A-EM med det israelske U20-herrelandshold, og dansk-israeleren har været storspillende i løbet af turneringen med et snit på 14,2 point, 4,4 rebounds og 8,4 assists per kamp. De 8,4 assists per kamp gør ham til den spiller med det højeste assistsnit i hele turneringen.

De israelske U20-herrer spillede sig torsdag middag i semifinalen til EM med en sejr på 75-64 over Tyskland. Yaacov noterede sig for 13 point, seks rebounds, ti assists og to steals i 31 minutter på gulvet.

I EM-semifinalen venter vinderen af opgøret mellem Belgien og Litauen, der mødes torsdag kl. 16.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.