fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSKA Moscow

CSKA stjal sejren fra de forsvarende mestre i de sidste sekunder af semifinalen

CSKA Moscow var bagud i nærmest hele kampen mod Real Madrid i semifinalen ved Final Four i EuroLeague, men formåede alligevel at placere sig i finalen efter en vanvittig drama mod de forsvarende mestre.

Tidligere på aftenen slog Anadolu Efes Istanbul deres tyrkiske rivaler fra Fenerbahce på overraskende vis ud af semifinalen, og dermed var spotlyset lagt på opgøret mellem CSKA Moscow og Real Madrid hvor forventningerne ligeledes var tårnhøje i begge lejre..

Historien mellem de to dynastier er nemlig uendelig lang, og man kan især fremhæve titel-kampene i 1963, 1965 og 1969.

CSKA spillede i dag deres 16 Final Four på 17 år. De missede kun i 2011, og kan i år vinde deres 8. titel. Russerne mangler dog tre titler for at nå ‘’Los Blancos’’ der med deres 10. titel sidste år er det mest dominerende hold i europæisk basketball.

Sidste år slog Real Madrid russerne fra CSKA Moscow i semifinalen på deres vej til titlen ved Final Four i Beograd, hvor det blev til en uforglemmelig finale hvor Luka Doncic stjal showet.

Hele 20 spillere fra sidste års semifinale er rent faktisk stadigvæk i truppen hos hhv. Madrid og CSKA. Russerne har beholdt ni spillere imens Madrid har den samme trup bort set fra tabet af Doncic.

I år har begge hold endnu engang haft en fin sæson. CSKA har dog slået Madrid begge gange i grundspillet. CSKA sluttede af på andenpladsen i turneringen med 24 sejre og 6 nederlag imens kongeklubben endte på tredjepladsen med 22 sejre og 8 nederlag.

Stærk åbning af de forsvarende mestre

Tavares åbnede ballet op med to dunk i træk for de forsvarende mestre fra Real Madrid, der dermed lagde tonen for kampen.

Første periode blev en tempofyldt affære i begge ender af banen, med masser af lækre detaljer af især Fernandez og Tavares, som efter blot fem minutter allerede havde 4 point, 4 rebounds og 2 blocks samt en føring på 7-13 til spanierne.

Netop spanierne var også foran efter kampens første ti minutter med 18-22. Især deres offensive rebounds skabte en masse chancer, hvilket gav russerne en del hovedpine.

Tempoet faldt en anelse i anden periode, men kampen var ligeså tæt som fra første minut. CSKA der havde været bagud fra starten, bragte sig for første gang foran i kampen med fire minutter igen, dette takket være Alec Peters. Det var dog den tidligere Madrid-profil Sergio Rodriguez. som holdte CSKA i kampen med sine 14 point.

I den anden lejr smed Fabian Causeur otte point i kurven på blot fire minutter efter at have tilbragt 1,5 periode på bænken.

Will Clyburn satte i sidste ende punktum på en underholdende halvleg med sit 10. point og trepointsscoring i de sidste sekunder af anden periode til pausestillingen 43-45 med Madrid i front.

Dramatisk afslutning på kampen

Halvvejs inde i tredje periode stjal Facundo Campazzo og Real Madrid for alvor momentum, og bragte sig foran med 11 point 50-61, der tvang Dimtris Itoudis til at trække timeout kortet for at bringe ro i den russiske lejr.

Den korte pause hjalp ikke voldsomt meget på russernes spil. Madrid sad stadigvæk i føresædet, på trods af at CSKA fik reduceret en smule. Resultatet er 65-73 før kampens sidste ti minutter.

Efter at have haft momentum i kampen, kom der pludseligt panik hos de konge hvide, da CSKA langsomt kom tættere og tættere på.

Kampens intensitet steg yderligere, da cheftræner Laso fik en teknisk for at råbe af sin egen bænk, hvilket bragte CSKA helt tæt på. Nando De Colo udnyttede sit straffekast og bragte Madrids føring ned til blot to point 76-78 midtvejs i fjerde periode.

Få sekunder efter slog Clyburn igen til med en trepointsscoring, og Madrids 11-pointsføring var nu nede på blot et enkelt point 79-80.

Ord kan ikke beskrive afslutningen af kampen

Dramaet fortsatte indtil de døende sekunder, og med 1 minut og 20 sekunder var CSKA i front efter at franske De Colo køligt sendte den i kurven fra treeren til 87-85.

En timeout hos Madrid hjalp desuden ikke. Campazzo fik sin femte fejl, og en dum en af slagsen, efter et uheldigt slag af De Colo i ansigtet, som bragte CSKA foran med 89-85 fra straffekastslinien med 45 sekunder igen!

Tavares blev ligeledes fejlet ud med sin femte med 17 sekunder igen, og denne gang var Chacho Rodriguez sikker med to træffere til 91-87, og Madrid var pressede.

Som om dramaet ikke var nok, så sendte Llull en mere end presset treer afsted og ramte til 91-90 med 15 sekunder igen!

Madrid fejlede igen, og Cory Higgins var ligesom sine holdkammarater sikker fra linien. 93-90 med 14 sekunder igen.

Sergio Llull forsøgte endnu engang en treer, men brændte denne gang, og CSKA vinder kampen 95-90 og er i finalen, hvor de møder Anadolu Efes Istanbul.

Nando De Colo og Sergio Rodriguez blev begge topscorere for CSKA med 23 point imens Will Clyburn sluttede af med 18 point.

I Real Madrid lejren blev Fabien Causeur topscorer med 18 point, efterfulgt af Llull med 13, Randolph med 12 og 10 point af Fernandez og Campazzo.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Bakken Bears

Bakken Bears spillede sig tirsdag i finalen i European North Basketball League med en sejr på 90-77 mod BC Siauliai.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Armani Milano

Det danske landsholdsemne Shavon Shields skrev tidligere på ugen historie, da han med ti point mod AS Monaco blev den mest scorende EA7 Emporio...

Bakken Bears

Frederik Drejer Erichsen skal i den kommende weekend deltage i ungdommens EuroLeague i Dubai, hvor han kommer til at møde nogle af Europas største...

EuroLeague

Der er måske en stor (!) pose penge på vej til EuroLeague fra Dubai, der angiveligt drømmer om at blive værter for EuroLeague´s Final...

Armani Milano

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod...