fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Barcelona vinder El Clásico og indtager førstepladsen i Euroleague

Nikola Mirotic var noget nær ustoppelig, da FC Barcelona fredag aften besejrede ærkerivalerne Real Madrid i Euroleague.

Foto: M. Serbin, cskabasket.com

Sæsonens første El Clásico i Euroleague løb fredag aften af stablen, og hjemmeholdet fra Katalonien, Barcelona, kom bedst ud af opgøret mod deres ærkerivaler fra Madrid. Clásico-kampene er notorisk kendt for at byde på basketball af høj kvalitet, og fredagens opgør var ingen undtagelse.

FC Barcelona vandt med cifrene 93-80, og Barcelonas helt store profil Nikola Mirotic var i hopla. Mirotic, der har en fortid i den madrilenske klub, scorede 31 point, noterede sig for en double-double med ti rebounds, og Real-defensiven formåede aldrig at finde opskriften på at lukke ned for den tidligere NBA-spiller.

De evige rivaler lå forud for opgøret á point i Euroleague, med 11 sejre og to nederlag. Med sejren ryger Barcelona op på førstepladsen i Euroleague.

Topscorerne for Real Madrid var Thomas Heurtel og Fabien Causeur med 11 point hver især. Brandon Davies og Nicolas Laprovittola scorede begge 16 point for Barcelona.

Opgøret bød desuden på debut til Dante Exum, der i starten af ugen blev præsenteret som ny Barca-spiller. Exum lavede 2 point, 2 rebounds og en enkelt assist i knap 13 minutter på gulvet.

Se highlights fra kampen herunder:

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Her er en status på de aktuelle finalestillinger og højdepunkter fra de førende ligaer i Tyrkiet, Italien, Grækenland, Frankrig og Spanien.

Armani Milano

Milano sikrede sig sejren i en intens og nervepirrende kamp 3 mod Virtus Bologna i går.

Nyhedsoversigt

58-årige Luca Banchi er på blokken hos spanske Baskonia, der står uden cheftræner.

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Armani Milano

Det danske landsholdsemne Shavon Shields skrev tidligere på ugen historie, da han med ti point mod AS Monaco blev den mest scorende EA7 Emporio...

Bakken Bears

Frederik Drejer Erichsen skal i den kommende weekend deltage i ungdommens EuroLeague i Dubai, hvor han kommer til at møde nogle af Europas største...