Darussafaka stjal sejren efter overtid i EuroCup-finalens første opgør

Tiden er kommet til at der skal findes en mester i Europas andenbedste klubturnering EuroCuppen, og i aften blev den første af de tre mulige kampe i finalen afgjort mellem Lokomotiv Kuban og Darussafaka i Krasnodar.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Den første af de tre mulige finale-kampe i EuroCuppen blev afviklet her til aften, hvor Darussafaka tog en udebanesejr over Lokomotiv Kuban i Krasnodar med resultatet 81-78 efter overtid.

De to mandskaber sweepede henholdsvis Grissin Bon Reggio Emilia og FC Bayern Munchen i semifinalen, på deres vej til finalen i europas andenbedste klubturnering EuroCuppen.

Lokomotiv Kuban leverede på deres vej til finalen en noget så vanvittig præstation, eftersom de er gået ubesejret igennem turneringens i 20 kampe. Den tidligere rekord lød på 19 sejre i træk. En rekord som Lokomotiv Kuban ligeledes stod for tilbage i 2014-15 sæsonen.

Darussafaka har i turneringen været næsten ligeså imponerende som russerne, hvor det er blevet til 17 sejre og blot 3 nederlag.

I aftes stod de så overfor hinanden i EuroCuppen, hvor de i finalen spiller bedst af tre kampe, og hvor Lokomotiv Kuban har hjemmebanefordel i de to ud af tre mulige kampe.

Darussafaka stjal sejren efter tæt opgør

Den første finale-kamp blev spillet i Krasnodar Rusland, hvor Lokomotiv Kuban havde hjemmebanen. Dette viste sig dog ikke til at blive et problem for gæsterne fra Darussafaka, der leverede en stor indsats i opgøret.

Kampen var utrolig tæt med en masse føringsskift i førstehalvleg, før hjemmeholdet formåede at trække en smule fra efter pausen.

Scottie Wilbekin sørgede dog for at ødelægge festen for russerne, da han sendte kampen i overtid med resultatet 72-72, med seks sekunder igen af fjerde periode. Lokomotiv Kuban havde ellers mulighed for efterfølgende at vinde kampen, men missede deres sidste skud.

Det tætte opgør fortsatte i overtiden, og endnu engang blev redningsmanden Wilbekin, der i de sidste sekunder sørgede for at Darussafaka kunne rejse hjem med en sejr.

Netop Scottie Wilbekin, blev også kampens spiller og topscorer, med 24 point, 3 rebounds og 5 assists, efterfulgt af holdkammaraten Will Cummings med 19 point, 8 rebounds, 3 assists og 3 steals.

For Lokomotiv Kuban var bedste mand Dmitry Kulagin med sine 18 point, 6 rebounds, 7 assists og 1 stels, samt Mary Collins med sine 14 point, 7 rebounds, 4 assists, 1 steal og 1 block.

I kamp to rykker finalen til Istanbul, hvor Darussafaka har hjemmebane. Kampen spilles fredag aften med start kl. 19:15.

Se andre spændende artikler