fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Thomas Soltau: – Jeg vil uden tvivl gerne spille

For nogle år tilbage pådrog Thomas Soltau sig en meget slem skade der fjernede ham fra basketball, og de danske baner. Soltau har siden da kæmpet om at komme sig over skaden, og det ser i dag ud til at der er en chance for at den tidligere danske landsholdsspiller igen kan prøve kræfterne af i den bedste danske liga.

Jeg pådrog mig en meget slem diskusprolaps i kampen mod Svendborg den 15 dec. 2010. Jeg blev opereret forholdsvis hurtigt, men skaden har stadig haft store konsekvenser sidenhen. I lang tid kunne jeg reelt ikke gå, og i dag har jeg stadig nogle følelses forstyrrelser i højre ben, kramper i ryggen fra tid til anden og kan ikke styre højre fod 100%.

At jeg er nået til et punkt, hvor jeg kan løbe og styrketræne igen, samt faktisk kunne deltage i nogle træninger henover sommeren (og nu med Værløse) er lidt af en sejr i sig selv.

Min krop var virkelig smadret, og jeg havde ærlig talt afskrevet nogensinde at komme til at kunne mange af de ting, jeg kan nu.

Tiden væk fra banen har Thomas brugt på genoptræning, og ikke mindst uddannelse og forståelse omkring kroppens funktioner. En skade der ifølge ham selv har vendt op og ned på mange ting i hans liv.

Jeg har brugt ufattelig meget tid på genoptræning og på at uddanne mig selv omkring hvordan man optimerer kroppens respons på træning og i mit tilfælde genoptræning, og det har virkelig båret frugt, men også betydet at jeg var nødt til at vende op og ned på en masse ting i mit liv.

Thomas Soltau har for nyligt søgt liscens i Værløse BBK og er officielt spillerberettiget den 5. december. Hvorfor valget netop er faldet på Værløse er den gode dialog med Thomas Silfen

Jeg har haft en rigtig god dialog med Thomas Silfen omkring hvilke muligheder, der er for at jeg kan hjælpe holdet og deres unge spillere, også selvom jeg ikke spiller.

Vi ser meget ens på basketball og udvikling, og Thomas har også forståelse for, at jeg stadig er træner i SISU.

På trods af Thomas Soltau officielt er Værløse spiller fra december af, kan han endnu ikke understrege om hvornår og om han overhovedet kommer til at optræde for Værløse.

Det er ikke noget, jeg regner med. Vi har blot flyttet min licens for en sikkerheds skyld, da jeg jo uden tvivl meget gerne ville spille.

Til december har Thomas Soltau været væk fra banen i præcist to år, og han savner i den grad spillet på banen.

Klart har jeg savnet det, særligt konkurrence elementet i sporten. Basketball er, har altid været og vil forhåbentlig også altid være en stor del af mit liv.

Udover at have brugt en masse tid på uddannelse og genoptræning har Thomas Soltau også har et lille job på sidelinien, nemlig som træner for en af SISU’s damehold. Det at være træner er dog langt sjovere end selv at spille fortæller Soltau til Fullcourt.

På mange måder er det sjovere at træne spillere. Jeg nyder at være der for de spillere, som er seriøse omkring deres sport og håber også, at jeg i fremtiden kan bruge mine erfaringer til at gøre dem bedre og hjælpe dem til at nå deres mål.

Thomas fortæller derudover at han hellere end gerne kunne ønske sig en dag at stå og prøve kræfter med et trænerjob for et elitehold, og ikke mindst landsholdet.

Jeg håber klart at kunne få lov at prøve krafter med et trænerjob for et elitehold, samt at få lov at bidrage omkring landsholdene.

Derudover har vi i SISU, igennem det sidste års tid, arbejdet frem mod at etablere noget lidt anderledes talenttræning. Jeg tror på, at der er et stort potentiale og at dette er vejen frem!

Udover et trænerjob og genoptræning fortæller Thomas til Fullcourt at han selv har sat et projekt i gang som man kan læse mere om ved at klikke her: www.TheGetFitGuide.com

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort