fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Rune Larsen – Vi har brug for at fordre unge dommere

Basketligaen har valgt en ung dommer til at dømme All Star kampen lørdag eftermiddag, og det er ikke noget man ofte ser.  Dog er det en rigtig god måde at skubbe unge dommere i fremgang frem i spotlyset så de kan få noget erfaring.
Svendborg Rabbits - Craig Pedersen - Rune Ressel Larsen - Dommer - Thorbjørn Wangen 2011/2012
Rune Ressel Larsen sportskordinator hos DBBF og fagligt ansvarlig for DBBF’s dommeruddannelser fortæller til Fullcourt at ideen om at give en ung dommer mulighed for at prøve sig af på den store scene er en rigtig godt initiativ.
– Det er altid en ære at få en All Star kamp og jeg syntes det er en fortrinlig ide, at give et ungt talent muligheden for snuse til basketligaens allerbedste spillere, fortæller Rune overfor Fullcourt.

Læs også: Peter Møller frustreret over det tabte momentum der gav Horsens IC sejren

Grunden til at valget er faldet på unge Christian Meyer er på grund af at Basketligaen ønsker at fodre de unge dommere i ligaen for på den måde at kunne udvikle dem.

– Vi har brug for at fordre unge dommere som ønsker noget mere med deres dommergerning, jeg ved at Christian dømmer en del kampe for DBBF og at han ser en del topbasket live i hallerne. Derfor er jeg sikker på, at han og jeg nok skal få en rigtig god sjov oplevelse med kampen.
– All Star kampen er en sjov dag for spillere, trænere, tilskuere og dommere, jeg glæder mig meget til en god lørdag i det sydfynske, afslutter Rune Ressel Larsen med at fortælle til Fullcourt.

(Foto: Thorbjørn Wangen)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Torsdag aften var der landskamp i Arena Næstved, hvor Danmark tog imod Norge. Det blev til en dansk sejr i Arenaen. Danmark vandt kampen...

NBA

Den famøse All Star-weekend nærmer sig, og her kan du få et overblik over de vigtigste begivenheder, og hvornår de kan ses.

Eurobasket

Jesper Krone, der førte Danmark til EM for små nationer-titlen i 2018, stopper som landstræner efter fem år.

Eurobasket

Klokken 20 går det løs. Det danske kvindelandshold skal forsøge at tage revanche over Montenegro. Find link til kampen i artiklen.

Eurobasket

De 14 spillere, som skal repræsentere Danmark i de kommende landskampe er nu på plads. Allan Voss har hele tre debutanter med til de...

Landshold

Sebastian Brydegaard stopper som direktør i Danmarks Basketball Forbund, det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

NBA

Vi kender nu til samtlige spillere, der er blevet valgt til All Star-kampen 2023.

FIBA Europe Cup

København skal i 2025 danne ramme for FIBA 3x3 Europe cup. Mesterskabet bliver det første store europæisk basketball stævne på dansk grund nogensinde.