Randers vinder tæt topkamp i Forum Horsens

Horsens IC og Randers Cimbria krydsede torsdag aften klinger i Forum Horsens i det, der skulle som blive en tæt kamp

Torsdag aften var der atter gang i Basketligaen efter en overstået landskampspause.

Horsens IC tog imod Randers Cimbria. Kampen blev spillet 18:45 i Forum Horsens.

Der var dømt topkamp og østjysk-opgør, da det var ligaens nummer et, Horsens IC, mod tredjepladsen, Randers Cimbria.

Randers Cimbria løb med sejren i aftenens kamp med 81-85. Det var den tredje sejr for Kronjyderne i streg. Sejren betyder, at de rykker op på en delt andenplads.

Kampens topscorer blev Josh Fortune, der stod for 27 point af gæsternes point, mens det hos hjemmeholdet fra Horsens blev Chris Lykes, da han scorede 22 point.

Hurtig Horsens dominans blev indhentet

Kampen blev indledt med en scoring af Mikel Beyers fra dagens gæster. Chris Lykes stod for hjemmeholdets første point, da han scorede to point kort efter til stillingen 2-2.

Samme Mikel Beyers ramte en treer, og herefter fik Horsens også gang i deres trepointsskud, og de scorede kampens næste ni point, hvor de ramte tre treere, da både Chris Lykes, Liam Churchill og Leonardo Carlino ramte deres trepointsforsøg.

Lidt over halvvejs i første periode var Horsens foran 15-8.

Det lykkedes Horsens at komme foran med 20-10, inden Randers Cimbria igangsatte et flot comeback.

Med lidt under et minut tilbage af første periode havde Randers fået barberet Horsens’ forspring ned til to point. Stillingen var 20-18.

Jonathan Klussmann scorede syv point i første periodes to sidste minutter. Han var derfor stærkt medvirkende til, at det lykkedes Randers at hente Horsens.

Første periode endte 23-20 til hjemmeholdet.

Jævnbyrdig anden periode

Josh Fortune åbnede anden periode med en trepoints-scoring, og stillingen var derfor hurtigt helt lige.

De to hold fulgtes tæt ad i starten af perioden, og det lykkedes ikke for hverken hjemme- eller udeholdet at stikke af for alvor.

Det lykkedes dog for Randers Cimbria at tage føringen halvvejs i anden periode. De havde bragt sig foran 31-34 ved endnu en trepointsscoring af Josh Fortune, der var den helt store scoringsmaskine for gæsterne i første halvleg.

De to hold fulgtes tæt ad resten af perioden, men det var dog hjemmeholdet, der kunne gå ned i omklædningsrummet med føringen, da første halvleg endte 47-46.

Topscoreren i første halvleg blev Randers Cimbrias Josh Fortune, der stod for 16 point. Hos hjemmeholdet stod Liam Churchill for ti point.

Svingende tredje periode

Randers kom godt ud af starthullerne til trejde periode, og de vandt det første halvanden minut 0-8 – blandet andet på fem point af Jonathan Klussmann.

Horsens forsøgte at svare tilbage, og de gik på deres eget 5-0 run – alle fem point blev scoret af Jared Chatham.

Josh Fortune var igen til stede for Randers, da han stod for endnu en trepointsscoring, og denne scoring blev startskudet til endnu et Randers’ run.

Randers gik på et 7-0 run, og de havde dermed fået skabt sig et ni pointsforspring ved stillingen 54-63, hvilket også var stillingen halvvejs i tredje periode.

Horsens fik stoppet blødningen, og de to hold kunne gå ind til fjerde periode med stillingen 65-68.

Ved indgangen til fjerde periode var spændingen i den grad intakt.

Neglebidende afslutning

Fjerde periode var hele vejen igennem tæt, og de to hold fulgtes ad til det sidste.

Randers var foran i det meste af fjerde periode, men det lykkedes Horsens IC at komme foran med to minutter tilbage, da veteranen Vedran Borovcanin satte tre point på tavlen. Stillingen var 81-80 til hjemmeholdet.

Jonathan Klussmann havde en rigtig flot kamp, og det var ham, der satte den afgørende scoring for Randers’ vedkommende.

Ved stillingen 81-82 ramte Klussmann et stort skud med 12 sekunder tilbage, hvilket bragte Randrusianerne foran med tre point.

Josh Fortune sikrede endegyldigt sejren, da han ramte et straffekast til stillingen 81-85, som også blev kampens resultat.

Selvsamme Josh Fortune blev kampens topscorer med 27 point. Jonathan Klussmann scorede 25 for gæsterne og uddelte derudover ni assist.

Hos hjemmeholdet var det Chris Lykes, der var den mest scorende spiller, da han stod for 22 point. Vedran Borovcanin stod efter kampens slutfløjt noteret for 19 point.

Næste kamp for dagens hjemmehold Horsens IC er d. 27 november, hvor de tager imod BK Amager. Gæsterne fra Randers skal næste gang i aktion d. 3 december, hvor de tager imod Holbæk Stenhus.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Horsens IC fik en drømmestart på den nye sæson, da ærkerivalerne Bakken Bears blev slået på imponerede vis med 72-90.

Horsens IC har sikret sig signaturen på amerikansken Matt Balanc, der kommer til Horsens efter en stor college-sæson i USA.

Den danske ungdomslandsholdsspiller Magnus Langager vil fra næste sæson være en del af Bears Academy, oplyser aarhusianerne på Facebook.