fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Rabbits sætter Amager til vægs i profilfattigt opgør

Et aggressivt forsvar var nøglen til sejr for Svendborg Rabbits, der allerede halvvejs i kampen mod BK Amager havde suget spændingen ud af kampen efter et 39-pointsforspring. Rabbits vandt også kampen med hele 65 point.

Foto: Sam's Photos

Mandag aften tog Svendborg Rabbits imod ligaens bundprop BK Amager, da amagerkanerne besøgte kaninhulen.

Begge mandskaber var uden to af de største profiler på hvert hold, idet hjemmeholdet manglede Brandon Tabb og Sebastian Åris, og udeholdet Jonathan Klussmann og Oscar Quackenbush.

Selvom det dermed var decimerede mandskaber, der var mødt op til aftenens kamp, fik vi alligevel god underholdning, hvor andre spillere måtte løfte deres spil i profilernes fravær.

Hjemmeholdet var storfavoritter inden opgøret, og kaninerne levede da også op til favoritværdigheden, da de slog BK Amager med hele 112-47.

Rabbits-forsvaret lukkede ballet tidligt

Det var hjemmeholdet, der kom flyvende ud af starthullerne og lagde et stort pres på udeholdet, som Amager havde svært ved at gardere sig imod. Derfor gik der hele ikke mange minutter før, at Rabbits havde bragt sig foran med 11-2, og herfra udbyggede svendborgenserne deres føring minut for minut.

Svendborg overmatchede Amager på alle parametre, og det var særligt i forsvaret, at Rabbits slog hullet til Amager. Hjemmeholdets vigtigste våben var holdets aggressive forsvar, der sikrede dem et hav af muligheder i angrebsenden efter at have fremprovokeret en masse rebounds og steals.

Den succesfulde opskrift fortsatte Jimmy Moore’s tropper med at følge til stor ærgrelse for Amager, der kunne se, at de blev hægtet mere og mere af, som kampen skred frem.

Efter en magtdemonstration i anden periode havde Svendborg stort set lukket kampen, da Rabbits vandt perioden med 44-18, hvilket betød en samlet føring på 68-29.

Selvom et comeback selvfølgelig var en mulighed med en halvleg igen, pegede meget i retning af, at et mirakel ikke ville indtræffe for Amager. Holdet var blevet overspillet på alle parametre, holdets topscorere var ikke med i opgøret, og så talte det faktum, at amagerkanerne blot har hentet én sejr i løbet af sæson, kraftigt imod et comeback.

Og sådan gik det da heller ikke.

Svendborg fortsatte med at mose Amager, imens udeholdet stille og roligt måtte indse, at comebacket ikke længere var en mulighed. Derfor blev kampen også definitivt lukket i løbet af tredje periode, hvis den ikke allerede var lukket en periode før.

David mod Goliat

Med sejren lægger Svendborg Rabbits et stort pres på Randers Cimbria i kampen om Pro A’s tredjeplads, da det nu tvinger kronjyderne til at vinde holdet to restende kampe, hvis de stadig skal gøre sig forhåbninger om at ende i top tre i grundspillet.

Hos Svendborg Rabbits var der mange flotte præstationer, men særligt Oscar Jørgensen spillede en flot kamp, da han blev kampens topscorer med 20 point. Foruden Jørgensen var der hele fem kaniner, der scorede minimum 10 point, heriblandt Brandon Norfleet, Sidney Umude og Richard Granberry.

Hos BK Amager var det mere sparsomt med bemærkelsesværdige præstationer, da hele holdet var overmatchet. Det bliver dog Aske Bagge-Pedersen, der ender som holdets topscorer med sine 14 point.

Næste opgør for Svendborg Rabbits er ude mod Bakken Bears, når de to Pro A-mandskaber mødes i holdenes sidste grundspilsopgør d. 29. marts.

Samme dag spiller BK Amager og Team FOG Næstved også deres sidste grundspilskamp, når BK Amager hjemme tager imod sydsjællænderne. Dette bliver i samme ombæring BK Amagers sidste kamp i sæsonen, da de ikke har kvalificeret sig til slutspillet.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Møller skal i den kommende sæson spille for svenske Malbas.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Jimmy Moore stopper som cheftræner for Svendborg Rabbits efter to sæsoner. Amerikaneren førte i sidste sæson Rabbits til en pokaltitel og sølvmedaljer i Basketligaen.

Bakken Bears

Den danske landsholdsspiller Gustav Knudsen skifter tilværelsen i Spanien hos Zaragoza ud med Danmark og Bakken Bears.

Basketligaen

Arbejdshandskerne er fundet frem hos Holbæk-Stenhus, der efter oprykningen til Basketligaen er igang med at danne en kampdygtig trup. Tirsdag har klubben offentliggjort en...

Basketligaen

Magnus Høj skifter til Bears Academy. Det har klubben offentliggjort på facebook.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus har søndag offentliggjort, at deres kaptajn, Pablo López Macías, også vil være at finde på holdet i den kommende sæson.

Basketligaen

Bubu Palo, der i den forgangne sæson tørnede ud for Team FOG Næstved, skifter til ALM Evreux Basket i den næstbedste franske række.