fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Overblik: Bakken Bears på trænerjagt

For Bakken Bears er det, at finde en afløser for succestræneren Steffen Wich, langt fra en hastesag. De forsvarende mestre giver sig god tid til at finde den helt rette profil, fortæller sportsdirektør Michael Piloz til Fullcourt.dk.

For en uge siden sprang Bakken Bears lidt af en bombe, da holdet offentliggjorde, at Steffen Wich stopper som cheftræner for bjørnene, når indeværende sæson slutter.

Dette skyldes, at Steffen Wich har valgt at stille op til kommunalvalget i november 2021, hvorfor politik og basketball vil blive to uforenelige størrelser.

At man nu skal til at skifte den træner ud, der har ført Bakken Bears frem til 12 danske mesterskaber og seks pokaltitler, er imidlertid ikke noget, der ryster sportsdirektør Michael Piloz.

”Det er jo helt naturligt en klub skifter træner, det sker jo i alle klubber en gang imellem. Jeg synes ikke, vi er et sted, hvor vi har særlig stort behov for at hente en ny head coach ind, men det er jo sådan tingene kan gå, og folk får andre prioriteringer,” siger sportsdirektøren til Fullcourt.

”Det gode for os er, at jeg synes, at vi har haft en evne til at holde fast i de folk, der er stoppet på nogle poster, hvor de så får nye roller i organisationen, og det kommer vi også til med Steffen (Wich, red.),” siger Michael Piloz.

Hvilken rolle Steffen Wich præcist vil få, når han fratræder stillingen som head coach for de aarhusianske bjørne, er endnu ikke fastsat.

Michael Piloz fortæller, at Wichs kommende stillingen endnu er ved at blive undersøgt i en større organisationsanalyse. Her er man ved at finde ud af, hvilke kræfter man behøver i forskellige stillinger i klubbens organisation, herunder den sportslige.

Selvsamme organisationsanalyse får også en vigtig rolle at spille, når man skal udpege den nye head coach, fortæller sportsdirektøren.

”Lige nu bruger vi tiden på at afklare helt præcist, hvilken profil (til stillingen som cheftræner, red.) vi søger. Hvis vi ændrer i organisationen, så kan det jo godt være, at det bliver en lidt anden profil, vi kommer til at søge. Jeg har en masse agenter, der skriver og har rigtig gode forslag, så jeg kan se, at der er rigtig gode folk på markedet, men det handler om, at vi først og fremmest skal finde ud af, hvilken vej vi skal gå,” siger Michael Piloz.

Så det vil også sige, at I ikke har fastsat nogle krav og kvalifikationer hos jeres kommende head coach på nuværende tidpunkt?

”Nej, det har vi ikke.”

Sportsdirektøren har dog ét krav klar til den kommende cheftræner.

”Vi vil gerne have et velfungerende team-samarbejde, da vi har 11-12 mand i staben rundt omkring holdet. Derfor vil vi gerne have en træner, der kan få sådan et team til at fungere,” siger Michael Piloz.

Har kendt til Wichs politiske ambitioner i et stykke tid

Selvom det blot er en uge siden, at man kunne offentliggøre, at klubben skal have ny cheftræner i 2021-2022-sæsonen, så har det været en beslutning, der har været undervejs i et stykke tid.

Sportsdirektøren fortæller, at han første gang stiftede bekendtskab med Wichs ønske om at stille op til kommunalvalget i Aarhus i løbet af indeværende sæson, hvorfor de løbende har haft en dialog omkring ønsket og konsekvenserne heraf. Den endelige beslutning blev dog først taget i løbet af de seneste uger.

For Bakken Bears-sportsdirektøren kunne udmeldelsen, omkring cheftrænerens snarlige stop, dog godt have ventet lidt.

”Nu, hvor beslutningen er taget, er det jo fint for os, at det kommer ud, men vi har ikke haft noget bestemt behov for, at det skulle komme ud lige nu. Omvendt så tror jeg ikke, at der er noget skadeligt i det for os, men vi kunne sagtens have kørt en måned eller halvanden mere, inden det kom ud.”

”Så det er i virkeligheden for, at Steffen kan gøre borgerne opmærksomme på, at han stiller op, men også for at vi kunne undgå spørgsmålene omkring, om man kan kombinere de to roller (at være cheftræner og politiker samtidigt, red.).”

Selvom Michael Piloz har kendt til Steffen Wichs tanker, så fortæller han, at det kom lidt bag på spillerne, da de fleste havde forstillet sig et længerevarende projekt med Steffen Wich ved roret.

Faktum er, at spillerne skal have ny cheftræner, men spørgsmålet er imidlertid også, hvornår de kan forvente at se en ny mand eller kvinde på halgulvet.

”Jeg kan sige så meget, at jeg er skuffet, hvis vi ikke har en ny head coach d. 1. august, hvor den nye sæson træningsmæssigt starter. Jeg vil dog helst have en ny træner klar noget før, for ideelt set skal en ny head coach være med til at sætte næste sæsons hold. Det er dog ikke noget, der haster,” siger han.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Møller skal i den kommende sæson spille for svenske Malbas.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Jimmy Moore stopper som cheftræner for Svendborg Rabbits efter to sæsoner. Amerikaneren førte i sidste sæson Rabbits til en pokaltitel og sølvmedaljer i Basketligaen.

Bakken Bears

Den danske landsholdsspiller Gustav Knudsen skifter tilværelsen i Spanien hos Zaragoza ud med Danmark og Bakken Bears.

Basketligaen

Arbejdshandskerne er fundet frem hos Holbæk-Stenhus, der efter oprykningen til Basketligaen er igang med at danne en kampdygtig trup. Tirsdag har klubben offentliggjort en...

Basketligaen

Magnus Høj skifter til Bears Academy. Det har klubben offentliggjort på facebook.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus har søndag offentliggjort, at deres kaptajn, Pablo López Macías, også vil være at finde på holdet i den kommende sæson.

Basketligaen

Bubu Palo, der i den forgangne sæson tørnede ud for Team FOG Næstved, skifter til ALM Evreux Basket i den næstbedste franske række.