fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Kæmpe scoop: Dansk stjerneskud, der blev drafted til NBA G League, skifter til Randers Cimbria

Det 19-årige danske stortalent Sharif Barfi skal fremover spille for Randers Cimbria, der har gaflet den unge guard for næsen af flere europæiske storhold.

Foto: fiba.basketball

Det danske landsholdsemne Sharif Barfi, der sidste år blev drafted af Los Angeles Lakers´ udviklinghold South Bay Lakers som nummer tre i NBA G League´s internationale draft, fortsætter karrieren hjemme i Danmark.

Sharif Barfi, der efter draften afviste Lakers og i stedet skiftede til franske LDLC ASVEL Lyon-Villeurbanne, har således sat sin underskrift på en kontrakt med Randers Cimbria, der i skrivende stund befinder sig på femtepladsen i Basketligaen.

Kronjyderne har tilknyttet det danske stortalent på en aftale med udløb i sommeren 2025.

Det fortæller klubben til Fullcourt.dk.

Barfi, der stoppede i franske Asvel i november sidste år, skal nu tørne ud for sidste sæsons bronzevindere i Basketligaen, og det ser han meget frem til, fortæller han i et interview med Fullcourt.dk.

“Jeg har længe haft en klub som Randers i tankerne. Jeg er meget sulten, for jeg har savnet at spille kampe på det her niveau, så jeg kommer til at give Randers alt, hvad jeg har,”

“Jeg er virkelig glad for den her mulighed, og jeg glæder mig til at komme igang,” siger Sharif Barfi.

Siden afskeden med Asvel har Barfi, der fik debut på det danske herrelandshold sidste år, været til flere prøvetræninger hos blandt andet Joventut Badalona, Lenovo Tenerife og Rostock Seawolves.

Men valget er faldet på Randers Cimbria, der forstærker truppen, inden de om kort tid tager hul på slutspillet i Basketligaen. Før skiftet til Frankrig spillede den 19-årige guard for BC Copenhagen i Basketligaen gennem tre sæsoner.

Lærerigt ophold i Frankrig

Det danske stjerneskud indledte indeværende sæson hos franske Asvel, hvor han tørnede ud for deres U21-hold.

Sharif Barfi fik en god start på hans første europæiske eventyr med flere gode præstationer, men spilleminutterne og rollen i Lyon var ikke som forventet.

Det fortæller det danske stortalent, der på trods af det noget korte ophold fortsat lærte meget i Frankrig.

“Jeg fik rigtig meget ud af tiden i Frankrig, selvom det ikke altid var lige let. Jeg boede alene i et andet land end mit hjemland og kunne ikke sproget, men jeg fik muligheden for at spille med nogle spillere fra det højeste niveau i Europa,”

“Jeg trænede nogle gange med Asvels EuroLeague-hold og lærte meget af dem, men opholdet i Frankrig gik meget op og ned. Jeg fik mig en mentor i Charles Kahudi, der spiller på førsteholdet, og han hjalp mig både på- og uden for banen,”

Kahudi, der er anfører på klubbens EuroLeague-hold, tog Barfi under sine vinger, og han fik således stor betydning for stortalentets tid i Frankrig.

´Tough love´ 

Udfordringer med spilleminutterne og rollen påvirkede ikke overraskende den danske guard, og det kunne af nogle af holdkammeraterne ses på banen.

Dette bemærkede særligt EuroLeague-spilleren Mike Scott, der har over 600 kampe i NBA under bæltet, og derfor hev han fat i den unge dansker.

Og den 35-årige amerikaner pakkede det ikke ind, da han fortalte ham, at han skulle spille med mere selvtillid – for hans talent rækker til mere, end det han gav udtryk for, mente den tidligere Atlanta Hawks-spiller.

Amerikaneren gav den unge dansker en opsang, og den tog han til sig.

“Jeg begyndte at tænke: ´Hvad sker der egentligt, hvis jeg laver en turnover?´. Jeg kom så frem til, at der jo ikke sker noget udover at jeg lærer af mine fejl, så jeg stoppede med at overtænke mit spil, hvilket jeg var begyndt på,” siger Sharif Barfi.

Opsangen hjalp. Men efter grundige overvejelser kom klubben og Sharif Barfi sammen til enighed om, at de på dette tidspunkt ikke var det rette match for hinanden.

Således er Sharif Barfi nu Randers-spiller, og han forventes at være klar til at iføre Randers-uniformen for første gang inden længe. Barfi er dog ikke med på holdkortet, når de fredag møder Bakken Bears.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Basketligaen

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Basketligaen

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

Bakken Bears

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

David Fischer er tilbage i Svendborg Rabbits-trøjen efter en enkelt sæson i Ungarn.