fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Husker du: Dean Thibodeau fra Glostrup, Stevnsgade, Team Sjælland og Roskilde – del 2

I anden del af serien “Husker du”, som denne gang omhandler den canadiske center Dean Thibodeau, kommer vi forbi den første tid i Danmark, der blev brugt i Glostrup, selvom klubben ikke startede med at være i Basketligaen.

Hvis du ikke fik læst del 1, så klik her.

For den knap så garvede Basketligaen-seer, så spillede Dean Thibodeau primært på center-positionen. Han var, med sine 204 cm., en stor spiller, men samtidig var han også både atletisk og havde et godt skud.

Det var ikke så udbredt på daværende tidspunkt, at de store spillere skød udefra, som det ses i dag, men Thibodeau var ikke bleg for at tage det frie skud fra distancen. Det var dog klart i posten, at hans forcer rigtig kom til udtryk.

Han havde samtidig et gen for at vinde, men det betød også, at han forventede meget af sine medspillere. Dette medførte et lidt eksplosiv måde at kommunikere på både over for medspillere, modspillere og dommere.

“Jeg kunne blive virkelig vred, når vi spillede. Især på mig selv, men også på mine holdkammerater, for jeg ville bare så gerne vinde. I Sverige betød det ikke så meget, der råbte alle af hinanden. De fleste fra mit hold havde været i miltæret, så de var vant til jargonen. I Danmark måtte jeg tone det lidt ned, men det er ikke sikkert dommerne er enige i, at jeg gjorde det – beklager gutter.”

Den første tid i Danmark
I 1996 skiftede Thibodeau Sverige ud med Danmark. Han rykkede fra den bedste række i Sverige til den næstbedste række i Danmark, hvor han blev en del af holdet i ambitiøse Glostrup.

Det kunne, ud ad til, se mærkeligt ud at skifte til Glostrup, når man som spiller havde præsteret godt på et højere niveau, men det var et helt bevidst valg af Thibodeau. Efter en snak med den tidligere kollega David Smith, og tanken om at komme til København, traf Thibodeau valget om at tørne ud for Glostrup.

“Jeg kunne godt lide tanken om at spille i 1. division for at kunne rykke op i den bedste række. Da jeg kom til Glostrup, var jeg i god form, og træneren Patrick King, der havde arrangeret en prøvetræning for mig, kunne lide hvad han så.”

“Jeg følte mig hurtigt tilpas. Der var nogle gode gutter på holdet, og så havde de Thomas Rud, der kom fra et mesterskab med Stevnsgade.”

Selve sæsonen i 1. division gik da også præcis, som Thibodeau havde håbet på, men trods en vis overlegenhed, så var det ingen let sag at få rykket Glostrup op.

“Vi endte med kun at tabe én kamp i sæsonen, men mange af vores sejre var tætte, så helt let var det ikke. Vi skulle derefter møde to hold fra den bedste række i playoff-kampe. Vi skulle møde Gladsaxe og Amager, og i den afgørende kamp på hjemmebane mod Amager vinder vi med 6 point, mener jeg.”

“Det var lidt specielt, for de havde flere amerikanere og landsholdsspilleren Jesper Sørensen på holdet. Jeg mindes ikke, at vi var bedre end dem, men vores stime af sejre og deres mange nederlag fik en betydning for udfaldet af kampen.”

“Vi vandt faktisk en del kampe i de sidste minutter. Jeg husker en kamp mod Vejle, som vi vinder 50-49. Forfærdeligt spillet kamp, som vi vinder i sidste sekund, men vi vandt, og det gjorde sig oftest gældende for os.”

Elite-basket med Glostrup
Glostrup Basketball Klub endte med at rykke op og skulle spille i landets bedste række. På dette tidspunkt bestod  ligaen af hold som Værløse, Stevnsgade, Horsens, Hørsholm, SISU og Skovbakken. Værløse var forsvarende mestre, da Glostrup tog skridtet op i den bedste række.

Det var noget af en mundfuld, Glostrup stod over for. Som oprykker risikerede holdet at få ørene i maskinen, hvis ikke klubben formåede at hente tilstrækkelig med talent og rutine til. Dean Thibodeau var i truppen som den ene af to ikke-EU spillere, mens landsholdsspilleren Thomas Rud var et scoop at have i Glostrup.

Holdets anden udlænding var den lille forward Ken Drayton. Derudover bestod holdet primært at danske spillere i form af blandt andet Claes Nørgaard, Lars Christensen,  Jan Jensen, Jon Vigsø og Malkit Singh.

Sidstnævnte genkendes måske af nogen, da han samtidig med tiden i Glostrup var model og blev kåret til Årets Mand i samme sæson, som Glostrup rykkede op.

“Jeg nød den udfordring, at vi var underdogs i Glostrup. Vi vandt nogle store kampe, mens jeg var der. Forventningen til os var, at vi skulle spille, gøre det bedste vi kunne og nyde at spille. Vi chokerede en del mennesker, da vi slog Horsens i første sæson. De tabte stort set ingen kampe.”

Se klippet med Glostrup, der overrasker alt og alle ved at besejre Horsens.

Selvom der var langt til toppen, så var tiden i Glostrup fed for Thibodeau, og den blev krydret med udtagelsen til Magic Danes. Læs mere i del 3.

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...