Horsens IC tager vigtigt skridt mod finalen

Horsens IC fik her til aften en afgørende sejr. De besejrede Randers Cimbria med hele 27 point, og kan dermed lukke serien på mandag i Randers.
Foto: Sam's Photos
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Efter en magtdemonstration af Jonathan Jeanne i kamp 2 og en Randers sejr i det kronjyske, måtte Randers Cimbria se sig slået af Horsens IC i Forum Horsens. Hjemmeholdet vandt 120-93, og sikrede dem deres anden sejr i dette års semifinale i Basketligaen.

Efter en velspillet første periode var det Horsens IC, der kunne gå til pause med en 13 pointføring over modstanderne fra Kronjylland. Begge hold har fik pointene under kurven og på straffekastlinjen. Men Randers var ikke til stede på banen, og det resulterede i fem turnovers. Dem udnyttede Horsens, og fik ti nemme point i den anden ende. Kampens første periode sluttede 35-22

Randers fik en god start på anden periode, hvor de hurtigt fik hentet ind på Horsens føringen. Men selvom Randers kom bedre ud til anden periode, så lykkedes det dem ikke at indhente Horsens føring helt. Trænerne fra begge lejrer måtte bruge timeouts i perioden, for at få styr på spillet på banen. Men det blev Randers træneren, Peter Hoffmann, som kunne gå til pause med den bedste mavefornemmelse. Randers fik en 9 points sejr i anden periode, og holdene gik i omklædningsrummene med stillingen 57-53 til Horsens.

Defensiven haltede

Defensiven var ikke i verdensklasse fra nogle af holdene. Og den blev hellere ikke bedre i tredje periode. Begge hold rammer på deres forsøg, og det er igen spillet tæt på kurven, som er holdenes fortrukne scoringsmetode. Perioden slutter 89-73 til hjemmeholdet.

I fjerde periode kunne begge hold godt se, hvordan kampen ville slutte. Så intensiteten var lav, holdene dækkede forsat ikke op og det resulterede i mange nemme scoringer. Kamp 3 i denne semifinale slutter med en Horsens sejr på 120-92.

Kampens topscorer skulle findes i Horsens-lejren. David Efianayi sluttede kampen af med 30 point. Men flere Horsens spiller var med til at sikre dem sejren. Både Richmond Aririguzoh og Gage Davis nåede begge op på 27 point i kampen.

Med dagens resultat kan Horsens sikre sig en plads i finalen, hvis de på udebane kan slå Randers Cimbria.

 

 

 

 

Se andre spændende artikler