fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldender stort comeback og slår Bears Academy

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Foto: Matthias Storgaard - Stuntdouble Media

Fredag aften var der Basketball på menuen i Holbæk Sportsby, hvor Holbæk-Stenhus tog imod Bears Academy.

Inden kampen havde Holbæk-Stenhus vundet en enkelt kamp i sæsonen, men efter fire perioders basketball var det tal fordoblet.

Holbæk-Stenhus sendte Bears Academy hjem til Aarhus med et nederlag i bagagen, da de vandt kampen 73-70. Kampens topscorer blev gæsternes Keane Thomann, der stod for 20 point, mens det hos det sejrende hjemmehold blev Gustav Winther, der scorede 18 point.

Bears Academy foran til pause

Det var dagen hjemmehold, Holbæk-Stenhus, der kom bedst fra land i opgørets første minutter.

William Vang stod for kampens første scoring, da han satte en trepointsscoring, og kort efter scorede Pablo López Macías endnu en treer, og dermed var Holbæk-Stenhus hurtigt foran 6-0.

Gustav Rønneholt stod for gæsternes første scoring til stillingen 6-2, og det kom hurtigt til at stå 8-8, og dermed var kampen hurtigt lige igen.

Efter en forholdvis tæt periode kunne Holbæk-Stenhus se sig som føreholdet efter de første ti minutters spilletid, da de vandt første periode 16-15.

Ved stillingen 18-15 tidligt i anden periode kom det store vendepunkt i første halvleg, da Bears Academy fik tur i den – både i den defensive og offensive ende.

Anden periode blev vundet af de aarhusianske gæster med 10-19, og derfor kunne de gå til pause foran 26-34.

Stort comeback af Holbæk-Stenhus

Tredje periode forløb på en sådan vis, at man skulle tro, at Bears Academy ville sikre sig en sikker sejr over hjemmeholdet fra Holbæk, da de midtvejs i tredje periode var foran med hele 20 point ved stillingen 26-46.

Herfra begyndte hjemmeholdet at kæmpe for et stort comeback, der langsomt skulle synes mere og mere realistisk.

Stille og rolig åd Basketligaens nye dreng sig tilbage i kampen og fik skåret Bears Academys forspring længere og længere ned.

Efter ti minutters spil af tredje periode, kunne de to mandskaber få en lille pause. Holbæk-Stenhus vandt perioden 22-19, og de gik altså fra at være bagud med 20, til at gå ind i fjerde periode med kun at være bagud med fem point ved stilligen 48-53.

Der var tro på comebacket hos hjemmeholdet, og man kunne tydeligt se, at de følte, der var tur i den.

To minutter inde i fjerde periode var det lykkedes for hjemmeholdet at komme i front igen. Det havde virket umuligt, da de først var kommet bagud med 20 point, men de havde gjort det. Stillingen her var nu 56-55.

Resten af fjerde periode blev en tæt, tæt affære, hvor ingen af holdene fik lov til at stikke af, og derfor var der spænding til det sidste.

Med 22 sekunder tilbage af kampen ramte Rasmus Blak Møller et stort skud, der bragte ham og Holbæk-Stenhus foran med 72-70. Herefter brændte Bears Academy deres næste forsøg, og derfor kunne Holbæk-Stenhus få lov til at afgøre kampen på straffekastlinjen, hvor Pablo López Macías ramte et af sine to forsøg, og dermed endte kampen 73-70 til hjemmeholdet.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Basketligaen

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Basketligaen

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.

Bakken Bears

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet 26-årige Olamide Pedersen til klubben. Den danske forward kommer til klubben fra et ophold i Tyskland.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget aftalen med Gustav Rønneholt med endnu en sæson.

Basketligaen

Peter Beier-Christiansen forlader Holbæk-Stenhus til fordel for basket i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

David Fischer er tilbage i Svendborg Rabbits-trøjen efter en enkelt sæson i Ungarn.