fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Fortsat ubesejret på hjemmebane: Randers Cimbria vandt neglebider

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til Randers´ held fandt Svendborg ikke bundet af nettet på kampens sidste afslutning.

Foto: Randers Cimbria, Thorfoto - Mads Thor Knudsen

Der var dramatik til det sidste sekund, da Randers Cimbria torsdag aften fik besøg af Svendborg Rabbits i Arena Randers.

De to Playoff A-hold i Basketligaen spillede lige op med hinanden og kæmpede en brav kamp, men efter 40 minutters intens og underholdende basketball var det Randers Cimbria, der kunne juble over en sejr på 89-87.

Randers Cimbria er således fortsat ubesejret på hjemmebane i denne sæson med 13 sejre ud af 13 mulige og bevarer samtidig førstepladsen i Playoff A.

Voldsomt highlights af Beyers

Fra første minut var der tænding på opgøret, og de to mandskaber fulgtes ad i store dele af kampen, men undervejs var hjemmeholdet på vej væk fra gæsterne. Efter første periode var kronjyderne foran med 19-17.

De næste ti minutter forløb dog lidt i kontrast til første periode, idet Randers fik opbygget noget momentum og var på vej til at stikke af. De første tre minutter var akkurat ligesom de første ti, men efterfølgende havde Randers-holdet tur i den, og det skyldtes især en velspillende Bakary Camara, der scorede otte ubesvarede point.

Halvvejs inde i anden periode var stillingen 36-26, og Jimmy Moore´s tropper, anført af Camara, viste lovende takter.

Bakara Camara stjal overskrifterne i torsdagen topbrag i Basketligaen med en præstation af højeste kaliber, men highlightmæssigt var det Mikel Beyers, der løb med spotlightet.

Med lidt over fire minutter tilbage af første halvleg modtog den amerikanske forward bolden fra Camara, og Beyers kvitterede med et poster dunk over Anton Harbo. Beyers nedstirrede efterfølgende den danske guard.

Se det flotte højdepunkt herunder: 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Randers Cimbria (@cimbriabasket)

Randers Cimbria fortsatte det lovende spil og kunne derfor gå til pause foran med 47-39. Kort før halvlegspausen havde randrusianerne ellers bragt sig foran med hele 17 point, hvilket var kampens største føring, men Svendborg sluttede perioden fint af og sikrede sig, at det ´blot´ var otte point, der adskilte de to hold.

En af de spillere, der gjorde en forskel i at få lukket lidt af hullet, var den tidligere Randers-spiller Brantley Bynum, der scorede seks point i rap.

Randers med småt forspring

Randers Cimbria var så småt kommet i kontrol over opgøret, men kronjyderne fik ikke bragt sit momentum med over i anden halvleg. Tredje periode var helt tæt akkurat ligesom første periode, hvorfor Randers-føringen var status quo inden fjerde periode, der skulle vise sig at være en dramatisk en af slagsen.

Svendborg Rabbits gik ind til fjerde periode nede med otte periode på udebane mod et mandskab, der har været brandvarme i denne sæson, så sydfynboerne havde ikke helt gode kort på hånden.

Men Svendborg gjorde det svært for Randers og kunne derfor skære to point af Randers-føringen i løbet af de første fem minutter.

Kaninerne kløede på og jagtede comebacket, men Randers kom med det ene modsvar efter det andet, hvorfor forspringet var uændret med to minutter tilbage af kampen.

Kampuret modarbejdede Svendborg Rabbits, men en scoring først af Kentwan Smith og dernæst Anton Harbo betød, at Rabbits var bagud med to point med knap 30 sekunder tilbage af fjerde periode, og så var der for alvor dramatik i Arena Randers.

Dramatisk afslutning

Randers havde brug en scoring, så de var sikre på, at Svendborg ikke kunne løbe med sejren på en buzzer beater fra trepointsland, men det efterfølgende angreb gik ingenlunde som håbet for hjemmeholdet. I stedet for en scoring smed Viktor Lorenzen bolden væk og i hænderne på Devin Whitfield.

Whitfield afleverede bolden videre til Bynum, der tonsede op ad banen med bolden og gav den videre til Harbo, der scannede gulvet og søgte en åbning i Randers-defensiven. Bolden endte hos Devin Whitfield, der forsøgte lidt forskelligt, men den amerikanske spiller blev lukket fuldstændig ned af sin landsmand Josh Fortune, der ikke levnede Whitfield en chance.

Fortune´s exceptionelle forsvar tvang Whitfield til at aflevere bolden til Jermaine Marrov, der flere meter bag trepointslinjen måtte sende bolden afsted.

Bolden hang i luften, mens buzzeren lød. Marrov og co. holdt vejret, alt imens de blot kunne se bolden marginaler fra at gå i.

Randers Cimbria besejrede således Svendborg Rabbits på højdramatisk vis med 89-87.

Kampens topscorer var Bakary Camara med 29 point. Camara kunne også tilføje ni rebounds, fire assists, to steals og to blocks til sin statline.

Josh Fortune, sidste måneds Fullcourt Player of the Month, sluttede med 23 point, 11 rebounds og syv assists. Nathan Scott spillede sin nok bedste kamp i Randers-trøjen og bidrog med 13 point.

Topscorer for gæsterne var Kentwan Smith med 21 point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.

Basketligaen

Oscar Quackenbush og BK Amager fortsætter samarbejdet. Dermed går Quackenbush ind til sin sjette sæson i Basketligaen som Amager-spiller.

Basketligaen

Bears Academy holder på 19-årige William Bloch, der i den kommende sæson kan se frem til en større rolle på holdet.