fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Dyre europæiske lærepenge: Svendborg Rabbits slutter europæisk sæson med afklapsning

Svendborg Rabbits spillede onsdag aften deres sidste kamp i European North Basketball League, da de blev besejret af Bristol Flyers med 63-86.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Dyre europæiske lærepenge.

Sådan kan Svendborg Rabbits europæiske eventyr i sæson 2023/24 kortfattet beskrives.

Onsdag aften sluttede den europæiske sæson for sydfynboerne, da Bristol Flyers fra England slog Rabbits komfortabelt med 63-86.

Klasseforskellen var for stor, og det kunne ses. Svendborg startede kampen lovende og var halvvejs inde i første periode foran med tre point, hvilket skulle vise sig at være Kaninernes største føring i kampen, men derefter gik det hurtigt.

Efter en stille start på kampen kom der gang i Bristol Flyers, der gik på et 13-0 run. Pludselig var Svendborg nede med ti point, og det kom de aldrig tilbage fra.

Bristol havde styr på Svendborg, og derfor var deres føring aldrig i fare.

Kampens topscorer var Svendborgs Kevin Marfo med 17 point. Marfo, der har været en fremragende forstærkning, siden han kom til klubben i sidste måned, hentede også syv rebounds.

Europæisk exit

Nederlaget betyder, at Svendborg er færdige i European North Basketball League (ENBL) for denne sæson.

Sæsonen bød på syv kampe, hvoraf seks af dem var nederlag, og nogle af disse var tilmed ordentlige afklapsninger. De seks kampe er i snit blevet tabt med 27 point.

Svendborgs retur til den europæiske scene har været en stor mundfuld, men det er ikke kommet som nogen overraskelse for klubben, der begik sig ud på ENBL-eventyret med det formål at gøre sig nogle erfaringer. Det fortalte klubbens direktør, Troels Fjellø Mortensen, inden startet på ENBL-sæsonen i et interview med Fullcourt.dk.

Nogle af nederlagene har været ´grimme´, som direktøren beskrev det i sidste uge i et andet interview, men det positive er, at klubben nu er mange erfaringer rigere og bedre rustet til en ny europæisk sæson, hvis det gentages i næste sæson.

ENBL er nu slut for Svendborgs vedkommende, og de kan dermed rette fokus helt og holdent på Basketligaen, hvor der venter et slutspil lige rundt om hjørnet.

Næste kamp for Svendborg er den 29. januar på udebane mod Randers Cimbria.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Der var drama til det sidste i Skovlunde hallen, da BMS Herlev besejrede Holbæk-Stenhus i første runde i Playoff B. Efter en kamp med...

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede sig et godt udgangspunkt, da de fredag aften besejrede Newcastle Eagles med 87-92 i den første af to kvartfinaler i European...

Basketligaen

Svendborg Rabbits profilen, Jacob Enevold Jensen, indstiller sin professionelle basketballkarriere med øjeblikkelig virkning. Han har spillet på sydfyn siden august 2017.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...