fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Onsdag fik Svendborg Rabbits sin første sejr nogensinde i Europa, og sejren har stor betydning, mener klubbens direktør

I onsdags hentede Svendborg Rabbits deres første sejr i ENBL, da Spartak Pleven fra Bulgarien blev besejret, og sejren er vigtig for klubbens selvforståelse, udtaler klubbens direktør, Troels Fjellø Mortensen.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Det tog sin tid, men onsdag aften skete det endelig:

Svendborg Rabbits fik deres første sejr i European North Basketball League (ENBL).

Efter fem mislykkede forsøg begyndte en sydfynsk sejr i Europa i denne sæson at se sort ud, men i onsdagens europæiske brag i Rise Sparekasse Arena fik Kaninerne skovlen under Spartak Pleven fra Bulgarien.

Med sejren er Svendborg ikke længere det eneste hold i turneringens gruppe A, der ikke har trukket sig sejrrigt ud af en kamp, og sejren tillægges stor betydning, fortæller klubbens direktør, Troels Fjellø Mortensen til Fullcourt.dk.

“Det er klubbens første europæiske sejr nogensinde, og sejren betyder rigtig meget for vores selvforståelse. Det var rart med en sejr. Nu fik vi hul på bylden, og det skal vi videreudvikle på,”

“Der har været et par grimme kampe i det her gruppespil, hvor vi ikke har leveret varen, men nu har vi en sejr, og i flere kampe har vi spillet rigtig fint, blandt andet i Holland og i Litauen,” siger Rabbits-direktøren, som er en af de personer, der har en stor aktie i, at ENBL-deltagelsen blev en realitet.

Optimisme at spore

Særligt kampen i Litauen mod Utenos “Uniclub Casino – Juventus” har indprentet sig i hukommelsen hos Mortensen.

Selvom det blev til et nederlag på 18 point leverede Rabbits-holdet nemlig en uhyre stærk præstation, og med flere kampe, hvor de har matchet up med modstanderen, er der grund til optimisme, mener han.

“Jeg er meget glad for sejren mod Pleven, men kampen i Litauen er faktisk den, jeg er mest stolt af. Selvom vi endte med at tabe, var vi med i kampen og endda foran sent i tredje periode,”

“I vores gruppespil har vi mødt nogle hold, blandt andet Juventus og også Bakken Bears, der har nogle væsentlig større økonomiske muskler. Deres budgetter er bare i en anden liga end vores, men vi har matchet flere af vores modstandere,” siger Troels Mortensen, der tilføjer, at han er overbevist om, at de havde slået hollandske Landstede Hammers, hvis ikke de allerede mødte dem i første runde, hvor de var uprøvede og uden europæisk erfaring.

Vigtig sejr for fremtiden

Udover at det for både klubbens fans og spillere havde været noget kedeligt at gå gennem en ENBL-sæson med lutter nederlag, er sejren også vigtig i forhold til fremtiden.

For når den europæiske sæson slutter for Rabbits´ vedkommende i næste uge, skal folkene på direktionsgangen hos Svendborg sammen med bestyrelsen evaluere på deltagelsen i ENBL, og står det til manden for bordenden er der også europæisk basket på Sydfyn i næste sæson.

“Min egen personlige holdning er, at det her med europæisk deltagelse er noget tilbagevendende. Jeg vil også ud i Europa næste år. Men efter den sidste gruppekamp (mod Bristol Flyers, red.) skal vi sætte os ned og evaluere på det og se, om der er grobund for at fortsætte med europæisk basketball, og den her sejr vil selvfølgelig indgå i evalueringen,” siger Troels Mortensen

Og samtidig opmuntrer han kollegerne i Basketligaen til at følge trop og hoppe med på bølgen.

“Jeg håber, at der er flere klubber i Basketligaen, der tager springet og vil ud og spille i Europa. Det er med til at sætte dansk basket på verdenskortet og udvikle danske spillere,”

“Det har kun været Bakken Bears i mange år, og nu er vi igang med et europæisk projekt på Sydfyn, der forhåbentligt fortsætter over flere år,” siger han.

Svendborg Rabbits spiller deres sidste kamp i ENBL på hjemmebane mod Bristol Flyers den 24. januar.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen har skrevet kontrakt med den tårnhøje australier Nathan Pond, der er klar til sin første sæson som professionel basketballspiller i Europa.

Basketligaen

Den danske ungdomslandsholdsspiller Magnus Langager vil fra næste sæson være en del af Bears Academy, oplyser aarhusianerne på Facebook.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.