fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Borovcanin prikker til Bears inden DM-finalen: Vi er bedre end dem

Mandag aften går det atter løs, når Horsens IC og Bakken Bears skal kæmpe om DM-guldet i sæsonens altoverskyggende vigtigste kampe. Og allerede nu går den psykologiske leg i gang mellem de to hold.

Det er anden sæson i træk at de gule fra Horsens IC kvalificerer sig til finalen i den bedste danske basketballrække, og det er i sig selv et kæmpe resultat, fortæller en af klubbens absolut største profiler, Vedran Borovcanin.

”Det er i den grad en stor succes for os, både for spillere, trænere og overordnet hele klubben, for det er ikke nemt at gå videre til finalen to år i træk på trods af ligaens kvalitet, og holdene,” indleder profilen med at fortælle til Fullcourt.

Det er som sagt andet år i træk at Horsens IC er at finde i DM-finalen, og det er også andet år i træk at modstanderen hedder Bakken Bears. Og på trods af at bjørnene, med deres styrke ikke just er en ønskemodstander i finalen, så er det en drømmefinale for det danske publikum.

”Jeg synes at det er den ideelle finale for det danske publikum. For i finalen mødes de to pt. bedste hold i landet, og tilskuerne for dermed mulighed for at nyde i masser af kvalitetsbasketball. Når det så er sagt, så bliver det jo ikke nemt. Men vi har arbejdet hele sæsonen frem i mod det her, og vi er mere end klar til Bakken Bears.” understreger Borovcanin.

Og de to hold har i den grad været de bedste to mandskaber i denne sæson. Horsens IC sluttede grundspillet af som nummer et med 25 sejre og blot 3 nederlag, imens Bakken Bears måtte nøjes med andenpladsen og 23 sejre og 5 nederlag.

Vedran Borovcanin ansigt til ansigt med Bakken Bears profilen Darko Jukic - Foto - Vildmedfoto.dk

Vedran Borovcanin ansigt til ansigt med Bakken Bears profilen Darko Jukic – Foto – Vildmedfoto.dk

Vedran Borovcanin prikker til bjørnene – Vi er bedre

Horsens og Bakken Bears har mødt hinanden fire gange i denne sæson i Basketligaen, fem hvis vi tæller pokalfinalen med. I alt har Horsens IC vundet tre gange, imens Bakken Bears har taget to sejre i de indbyrdes opgør, hvori den ene sejr faldt i pokalfinalen.

Med de tre sejre i denne sæson, prikker Horsens IC-profilen til bjørnene og mener bestemt at de tre sejre, og de andre resultater i sæsonen viser at de er et bedre hold end Bakken Bears i øjeblikket.

”De tre sejre skal ikke præge vores tanker når vi går ind i finalekampene, men de sejre er alligevel et bevis på at vi igennem hele sæsonen har været i en bedre form, og at vi forhåbentligt står bedre til at vinde titlen.”

”Det bliver ikke nemt, men jeg tror at vi i øjeblikket er et bedre hold, og at vi stadigvæk gør fremskridt på banen med vores spil.”

Når det så er sagt, så mener Borovcanin ikke at Bakken Bears er et nemt hold at spille i mod. Tværtimod er det et svært hold at skulle stå overfor, eftersom de er farlige fra flere kanter.

”Bakken Bears er et erfarent hold, med masser af gode individualister. De er ubehagelige at spille i mod, hvis man går ind i deres rytme. Deres stærkeste force er skuddet fra distancen, og Diouf under kurven. Men igen må jeg understrege, at det er kun hvis man tillader sig selv at spille i deres rytme, og ikke ens eget,” understreger Borovcanin.

Kortere vej til finalen

Horsens IC’s vej til finalen var i denne sæson kortere end sidste år. Klubben sprang nemlig kvartfinalen over, eftersom turneringsstrukturen sidste sommer blev ændret. Dette betød en pause fra banen i tre uger, før det gik løs i semifinalen mod Hørsholm 79ers.

”Den lange pause uden nogle kampe var i den grad ikke noget der faldt i god jord. Men i semifinalen mod Hørsholm, kom vi endeligt tilbage, og i gang, og tilbage i form, som vi kun kan hæve mod Bakken Bears i finalen.”

Kampene mod Hørsholm 79ers var dog ikke bare en dans på roser for de gule, eftersom det var tydeligt at se at kampformen manglede i starten af serien. Det lykkedes dem dog alligevel at afslutte arbejdet efter kun tre kampe ud af fem mulige. Horsens er dermed klar til finalen, og de er klar på at jagte guldmedaljerne endnu en gang.

”Vi giver alt hvad vi har i os. Vi går efter guldet!” afslutter Vedran Borovcanin med at fortælle til Fullcourt.

Den første kamp i DM-finalen spilles mandag aften med kampstart kl. 18.05 i Forum Horsens eftersom at Horsens IC sluttede af som nr. 1 i grundspillet, og dermed har hjemmebanefordel i finalen. Alle kampene i DM-finalen vises i øvrigt live på TV2 Sport.

Foto: Vildmedfoto.dk

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Den danske ungdomslandsholdsspiller Magnus Langager vil fra næste sæson være en del af Bears Academy, oplyser aarhusianerne på Facebook.

Nyhedsoversigt

Horsens IC har forlænget med Marius Kirkholt Sørensen, der dermed går ind til sin anden sæson i HIC.

Basketligaen

Horsens IC har fredag offentliggjort tilføjelsen af 19-årige Elias Nørgaard, der kommer til HIC efter to år på high school i USA.

Basketligaen

BMS Herlev har sikret sig en markant forstærkning til den kommende sæson, idet Leonardo Carlino søndag er blevet præsenteret i klubben.

Basketligaen

Oscar Jørgensen er klar til endnu en sæson hos ÍR-Karfa, der i næste sæson skal spille i den stærkeste islandske liga.

Bakken Bears

De to tidligere Basketliga-spillere Deng Adel og Koch Bar er blevet udtaget til Sydsudans bruttotrup frem mod sommerens Olympiske Lege i Paris.

Basketligaen

Efter en suveræn sæson i Bundesligaen skifter den tidligere Horsens IC-spiller Otis Livingston II til Galatasaray.

Bakken Bears

Eurohoops.net beretter, at tyrkiske Galatasaray har hentet den tidligere Basketliga-stjerne David Efianayi til klubben.