fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears henter spiller med fortid i NBA

De forsvarende danske mestre, Bakken Bears, har forstærket truppen med 25-årige Deng Adel, der i 2019 spillede 19 kampe for Cleveland Cavaliers i NBA. Adel kommer til Aarhus efter et ophold i Canada hos Ottawa Blackjacks.

Photo: Greg Mason (Ottawa BlackJacks)

19 kampe for Cleveland Cavaliers i NBA og 82 kampe fordelt på fire forskellige hold i NBA G-League.

Det er hvad Bakken Bears´ nyeste tilføjelse til holdet, Deng Adel, kan prale af.

Tirsdag morgen meldte den aarhusianske klub i en pressemeddelelse ud, at de har skrevet kontrakt med den 25-årige australier Deng Adel, der er hentet til klubben som erstatning for Tylor Ongwae, som tidligere på sommeren skiftede til russiske Parma.

“Jeg besluttede mig for at komme til Bakken Bears, fordi det virker til at være et godt sted for mig til ikke bare at forbedre mit spil, men også være en del af en vinderkultur. Samtidig er det virkelig spændende at kunne få lov at være en del af FIBA Europe Cup eller måske endda Basketball Champions League,” fortæller Deng Adel i pressemeddelelsen.

Nu skal Adel for første gang i karrieren prøve kræfter med europæisk basketball, og Bakkens cheftræner, Anders Sommer, fremhæver spillerens alsidighed som en af hans klare styrker:

“Deng er en meget alsidig atletisk forward med et bredt skill-set. Særlig vigtigt for os er, at han er en trussel i åben bane, både med og uden bolden. Hans individuelle evner suppleres af et godt blik for spillet og sine medspillere. Det bliver hans første år i Europa som 25-årig, men med erfaring fra Louisville, G-league og den stærke australske, NBL, er han vant til et højt niveau,” fortæller Anders Sommer.

Flere ophold i NBA G-League

Deng Adel, der blev født i Sydsudan, men voksede op i Australien, debuterede i verdens bedste basketballliga, NBA, for Cleveland Cavaliers i sæsonen 2018/19. I NBA G-League har Adel spillet for Raptors 905, Canton Charge, Long Island Nets og Maine Celtics. Deng Adel var en del af Maine Celtics frem til den 13. marts i år.

Den 201 centimeter høje small forward har derudover også spillet med i NBA Summer League af to omgange for henholdsvis Brooklyn Nets og Toronto Raptors.

Sommeren over har Adel spillet for Ottawa Blackjacks i Canada, hvor han snitter 15,9 point, 5,9 rebounds og 4,6 assists per kamp. Sæsonen i Canadian Elite Basketball League er trådt ind i sin afgørende fase, hvorfor Adel først forventes at stemple ind i Bakken-truppen 14 dage efter de øvrige spillere.

Før opholdet i Canada tørnede den nye Bears-forward ud for Illawarra Hawks i hjemlandet Australien.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Horsens IC har tilføjet den amerikanske point guard Chris Lykes til truppen.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet Tyrell Kirk til klubben og udstyret amerikaneren med en to-årig aftale.

Basketligaen

Den svenske guard, Jordan Lou, er ny Team FOG Næstved spiller. Lou, som i sidste sæson spillede for BMS Herlev, skal prøve kræfter med...

Basketligaen

Den tidligere Horsens IC-profil Khalil Ahmad er blevet kåret som Most Valuable Player i den bedste canadiske række, CEBL.

Basketligaen

Efter fem sæsoner væk fra Horsens IC, vender Esben Reinholt nu snuden hjemad til HIC, hvor han spillede i sin barndom, og senest for...

Basketligaen

Svendborg Rabbits har sikret sig amerikanske Devin Whitfield til den kommende sæson.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Randers Cimbria har landet en aftale med 25-årige Viktor Lorenzen, der kommer til Kronjylland efter en sæson i den tredjebedste italienske række.