fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Arkivet: Basketligaen – Sæsonen 2002/2003

aaifbasket.dk
Brug ← → piletaster for at skifte

Spillerprofiler
Der er massere af spændende spillere i den danske basketliga, og udlandet bugner af danskere. Tårnhøje Chris Christoffersen og kæmpetalentet Christian Drejer er varme navne i USA. Big Chris er faktisk på vej hjem til Danmark og BF Copenhagen, men han når at få tilbud fra den bedste italienske række inden, så københavnerklubben må se langt efter den høje danske.
Mikkel Langager er efter et græsk helvede, hvor en skade ender i et bizart ophold, med en fyring, manglende løn og udlevering af spilletilladelse som nogen af problemerne, kommet til tysk basket.
De danske kæmper Michael Dahl Andersen og Thomas Soltau har skiftet henholdsvis græsk basket og det amerikanske college-basket ud med italiensk basket.

Af profiler i Basketligaen kan, udover de ovenstående Bakken Bears og Værløse/Farum-spillere, nævnes nogen af de mange amerikanere såsom James Martin (SISU), Reuben Hall (Aabyhøj), Andy Wormsley (Svendborg), Chris Hardaway (Team Sjælland), Tony Marion (Team Sjælland), Joshua Metzger (Horsens IC) og canadiske Dean Thibodeau (Stevnsgade).
Derudover har basketliga-klubberne haft held til at holde på flere danske profiler såsom Alan Madsen (Aabyhøj), Martin Thuesen (Bakken Bears), Søren Ege (Bakken Bears), Thomas Rud (Stevnsgade) og Michael Niebling (Aabyhøj).
Samtidig er en del danske talenter på trapperne, hvor flere af navnene klinger tydeligt i dag. Her kan nævnes Adama Darboe (Hørsholm), Chris Nielsen (Randers), Chanan Colman (Stevnsgade) og Andreas Jakobsen (Team Sjælland).
Det skal også nævnes, at Ty McGregor (nuværende Værløse-træner) spillede for Horsens IC, Ignacio Munoc (nuværende ass. træner hos Horsens IC) spillede for Randers Cimbria og Mathias Bach (nuværende ass. træner hos Bakken Bears) spillede for Svendborg.

I løbet af sæsonen sker der flere interessante skifter.
Nuværende tv-kommentator Jens Laulund har efter to gode sæsoner hos Gent (Belgien) desværre ramt et mindre heldigt ophold i Charleroi (Belgien), og vender derfor midt i sæsonen hjem til Danmark og tilslutter sig mesterskabs-favoritterne BF Copenhagen.
Tårnhøje Jonas Buur vender hjem til Bakken Bears efter kun et halvt år i Spanien. Manglende spilletid har fået den store dansker til at opgive udenlandsopholdet.
Randers hentede i starten af november en gammel kending ind i form af Rich Lugowski. Blot to uger senere stopper samarbejdet uden at formand Morten Hansen kan gå i dybden om hvorfor det hurtige brud.
Søren Ege, som man ellers havde haft held til at holde på i sommeren i Bakken Bears, har takket ja til et tilbud fra Italien, så aarhusianerne må undvære den store forward.
Bakken Bears opgraderer trænerteamet efter vinterpausen.
Ken Webb, som senere bliver cheftræner for Horsens IC, skal hjælpe Geof Kotila i kampen om at nå BF Copenhagen.
Den 32-årig Bakken Bears-spiller gennem mange år Flemming Stie melder ud at han stopper efter sæsonen.
Sidst, men ikke mindst, melder DBBF ud at man stopper samarbejdet med Charles Barton, da man ikke mener, at man kan forene landstrænerjobbet med en træner, som sjældent er i landet. Charles Barton er ved siden af landstrænerjobbet træner i Maccabi Tel Aviv.

Brug ← → piletaster for at skifte

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...

Basketligaen

Top fire begynder at være sikret for Horsens IC. De gulklædte snuppede endnu en sejr i slutspillet, da de onsdag aften slog BMS Herlev...

Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens femte udgave af Team of the Month i Basketligaen. Se hvem der er kommet på holdet...