fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Arkivet: Basketligaen – Sæsonen 2002/2003

aaifbasket.dk
Forrige1 af 5Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

Ikke siden tiden med Flemming Danielsen og Henrik Norre har dansk basket været så populært som nu. Siden sæsonen 2002/2003 har man noteret alle officielle stats på basketligaen.dk, og i 2007 indgik DBBF et samarbejde med Canal Digital og DK4 om at vise dansk basket. I dag har den aftale udviklet sig, og TV2 Sport har overtaget rettighederne for at vise dansk basket.
I alt har 21 hold deltaget i landets bedste række siden 2002. Nogle hold har deltaget under flere navne grundet fusioner, konkurser mv.
Vi vil i denne artikel-serie tage et historisk tilbageblik på de foregående sæsoner

Sæsonen 2002/2003

Vi er i sommerpausen, året er 2002. Basketligaholdene er så småt ved at gøre klar til en ny sæson. Fusionsklubben Værløse/Farum har netop overstået en yderst succesfuld sæson, hvor man har vundet The Double. Både pokal- og ligafinalerne blev vundet over Aabyhøj, mens de vanlige finalister fra Skovbakken/Bakken Bears har været forvist til bronzemedaljerne.

Den danske basketliga har i de foregående tre år haft mundhygiejnevirksomheden Jordan som hovedsponsor for ligaen – deraf navnet Jordanligaen. Op til den nye sæson har det ikke lykkedes af finde nogen nye hovedsponsor, og derfor går navnet igen tilbage til Basketligaen. På dette tidspunkt er tidligere DBBF-formand Helge Homann netop stoppet efter 16 år på posten, og derfor har Michael Piloz, som de fleste nok kan kende fra formandsposten hos Bakken Bears, overtaget.

I Aarhus er der lagt op til revanche. Nyt trænerteam bestående af Geof Kotila og spillende assistenttræner Craig Pedersen, som er kommet til fra Horsens IC efter 13 år, skal få mere ud af et Bakken Bears hold, der skuffende nok kun blev nr. 3 sidste sæson. Op til den nye sæson har man ufrivilligt sendt de to danske profiler Jonas Buur og Jens Jensen til Spanien, og derfor skal der nyt blod til. Ind er kommet den amerikanske, tidligere Bakken-profil Eric Bell, der før har vundet mesterskaber med den aarhusianske klub. Ligeledes er amerikanske Marek Ondera ankommet, som er blevet anbefalet af netop rejste Jens Jensen. Ydermere har man hentet den, på det tidspunkt, unge dansker Nicolai Iversen hjem fra et collegeophold i USA.

På Sjælland vil man dog ikke sidde og nyde succesen. Sidste sæsons mestre Værløse/Farum går inden sæsonen sammen med BMS, Herlev, ALBA og Birkerød. Den nye fusion kaldes BF Copenhagen. Man prøver at få et økonomisk boost, som fremadrettet skal kæmpe med om mesterskabet, pokalen og få lov til at spille europæisk. Øverste chef er Peter Kjøller, holdet styres af Værløse/Farums cheftræner Peter Freil, og består af en del Værløse/Farum-spillere: de amerikanske profiler Jimmy Moore og Adrian Smith, den nyindkøbte Jesper Krone fra ligarivalerne Aabyhøj og Jesper Hauge. Af andre nævneværdige navne kan nævnes Peter Johansen, Petar Popovic og Niels Bjerregaard, hvis karriere sang på sidste vers.

Hos Stevnsgade har landsholdsspilleren, og profil i dansk basket gennem mange år, Wassim Ahmed valgt at drosle ned for sin karriere, og kun spille for Stevnsgades andethold.

Forrige1 af 5Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

DeVaughn Akoon-Purcell, der har en fortid i Danmark hos Bakken Bears, spiller resten af indeværende sæson i Rusland hos Lokomotiv Kuban.

Basketligaen

Søndag kunne Horsens IC præsentere deres nye guard på deres Facebookside. Den 24-årige guard, Christian Keeling, kommer til Horsens efter en enkelt kamp i...

Basketligaen

Svendborg Rabbits fyrer John Lattimore efter ni nederlag i sytten kampe. Mads Andersen overtager posten som cheftrænerposten.

Basketligaen

Horsens IC snuppede endnu en sejr i denne sæson. Denne gang besejrede de Værløse, som nu kan vende tilbage til sjælland uden point. Kampen...

Basketligaen

BMS Herlev udnyttede hjemmebanefordelen og vandt dagens kamp mod BC Copenhagen

Bakken Bears

Bakken Bears viste, hvor skabet skulle stå i dagens opgør mod Svendborg Rabbits. De sendte kaninerne retur til Svendborg med et nederlag på 112-83.

Basketligaen

Bears Academy løb med sejren i lørdagens første opgør i Basketligaen

Basketligaen

I starten af januar-måned hentede Holbæk-Stenhus deres første sejr i Basketligaen, siden oprykningen fra 1. division, og sejren betyder mere end blot to point...