fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Arkivet: Basketligaen – Sæsonen 2002/2003

aaifbasket.dk
Forrige1 af 5Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

Ikke siden tiden med Flemming Danielsen og Henrik Norre har dansk basket været så populært som nu. Siden sæsonen 2002/2003 har man noteret alle officielle stats på basketligaen.dk, og i 2007 indgik DBBF et samarbejde med Canal Digital og DK4 om at vise dansk basket. I dag har den aftale udviklet sig, og TV2 Sport har overtaget rettighederne for at vise dansk basket.
I alt har 21 hold deltaget i landets bedste række siden 2002. Nogle hold har deltaget under flere navne grundet fusioner, konkurser mv.
Vi vil i denne artikel-serie tage et historisk tilbageblik på de foregående sæsoner

Sæsonen 2002/2003

Vi er i sommerpausen, året er 2002. Basketligaholdene er så småt ved at gøre klar til en ny sæson. Fusionsklubben Værløse/Farum har netop overstået en yderst succesfuld sæson, hvor man har vundet The Double. Både pokal- og ligafinalerne blev vundet over Aabyhøj, mens de vanlige finalister fra Skovbakken/Bakken Bears har været forvist til bronzemedaljerne.

Den danske basketliga har i de foregående tre år haft mundhygiejnevirksomheden Jordan som hovedsponsor for ligaen – deraf navnet Jordanligaen. Op til den nye sæson har det ikke lykkedes af finde nogen nye hovedsponsor, og derfor går navnet igen tilbage til Basketligaen. På dette tidspunkt er tidligere DBBF-formand Helge Homann netop stoppet efter 16 år på posten, og derfor har Michael Piloz, som de fleste nok kan kende fra formandsposten hos Bakken Bears, overtaget.

I Aarhus er der lagt op til revanche. Nyt trænerteam bestående af Geof Kotila og spillende assistenttræner Craig Pedersen, som er kommet til fra Horsens IC efter 13 år, skal få mere ud af et Bakken Bears hold, der skuffende nok kun blev nr. 3 sidste sæson. Op til den nye sæson har man ufrivilligt sendt de to danske profiler Jonas Buur og Jens Jensen til Spanien, og derfor skal der nyt blod til. Ind er kommet den amerikanske, tidligere Bakken-profil Eric Bell, der før har vundet mesterskaber med den aarhusianske klub. Ligeledes er amerikanske Marek Ondera ankommet, som er blevet anbefalet af netop rejste Jens Jensen. Ydermere har man hentet den, på det tidspunkt, unge dansker Nicolai Iversen hjem fra et collegeophold i USA.

På Sjælland vil man dog ikke sidde og nyde succesen. Sidste sæsons mestre Værløse/Farum går inden sæsonen sammen med BMS, Herlev, ALBA og Birkerød. Den nye fusion kaldes BF Copenhagen. Man prøver at få et økonomisk boost, som fremadrettet skal kæmpe med om mesterskabet, pokalen og få lov til at spille europæisk. Øverste chef er Peter Kjøller, holdet styres af Værløse/Farums cheftræner Peter Freil, og består af en del Værløse/Farum-spillere: de amerikanske profiler Jimmy Moore og Adrian Smith, den nyindkøbte Jesper Krone fra ligarivalerne Aabyhøj og Jesper Hauge. Af andre nævneværdige navne kan nævnes Peter Johansen, Petar Popovic og Niels Bjerregaard, hvis karriere sang på sidste vers.

Hos Stevnsgade har landsholdsspilleren, og profil i dansk basket gennem mange år, Wassim Ahmed valgt at drosle ned for sin karriere, og kun spille for Stevnsgades andethold.

Forrige1 af 5Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.

Bakken Bears

Fullcourt.dk mødte en glad Bakken Bears-cheftræner, Anders Sommer, efter semifinaletriumfen i ENBL.

Bakken Bears

Bakken Bear står onsdag i klubbens første europæiske finale nogensinde, og spørger man holdets kaptajn Skyler Bowlin er de også favoritter, idet de har...