fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Adama Darboe vender hjem til Danmark

Akkurat som vi kunne berette tidligere på morgenen, så forlader Adama Darboe sin svenske klub Borås Basket. Han vender tilbage til Basketligaen, hvor han støder til det, i forvejen stærkt dansker-besatte hold, Bakken Bears.

Adama Darboe er efterhånden blevet en rutineret herre på 30 år, og har spillet de sidste tre sæsoner i den svenske Basketliga. I sidste sæson spillede han 36 kampe i Basketligaen med i snit 11,5 point, 4,7 rebounds, 4,1 assist og en skudprocent der hed 56,8%.

Han deltog også med Borås i FIBA Europe Cup, ligesom Bakken Bears i øvrigt. Her snittede han i 12 kampe 10,6 point, 4,6 rebounds og 3,7 assist pr. kamp.

Vi skal tilbage til sæsonen 2012/2013 siden sidste gang vi så Adama Darboe i den danske Basketligae, da han tørende ud for Svendborg Rabbits, som han var i i tre sæsoner. Inden der havde han været i Hørsholm 79ers, en tur i Huelva i Spanien og ikke mindst Grindavik i Island. Så han har efterhånden meget med i baggagen, og skal nu hjælpe Bakken Bears med at hente mesterskaber hjem til Aarhus igen. Hovedpersonen selv fortæller i en pressemeddelse fra Bakken Bears:

”Jeg valgte at tage til Aarhus og Bakken Bears, fordi jeg syntes at det var en perfekt situation for mig. Bakken har høje ambitioner, som matcher mine egne rigtig godt. Jeg forventer at vores daglige træninger bliver på et højt niveau, og det glæder jeg mig til. Vores deltagelse i Europa bliver rigtig spændende, og det ser jeg også frem imod.”

Bakken Bears tæller nu en solid stamme af stærke danske profiler, i Thomas Lærke, Mikkel Plannthin, Nicolai Iversen, Darko Jukic og Morten Sahlertz. Hvilket bestemt ikke er tilfældigt i følge sportschef, Michael Piloz.

”Bakken Bears har en ambition om at have en gennemgående dansk spillertrup, så de bedste danske spillere er i klubben, og man må bestemt sige at Adama Darboe befinder sig i den kategori. Darboe har den helt rigtige alder og erfaring til at være en af styrmændene på det basketballhold vi er i gang med at bygge op, og han har robustheden til at være med til at sætte standarderne for hvordan vi træner”

Se også:
Darboe: Danmark begynder at trække mere og mere
Steffen Wich vender tilbage som head coach for Bakken Bears
Bakken Bears tager afsked med Israel Martín

Foto: Trine, Vildmedfoto.dk

Skrevet af

Casper er 34 år og partner i Fullcourt.dk Aps. Han står primært for den daglige drift af virksomheden bag hjemmesiden, og sørger for at al det tekniske omkring siden fungere. Derudover bidrager han med korte artikler og posts fra primært dansk basket.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Bakken Bears

Team FOG Næstved besejrede Bakken Bears for anden gang i den igangværende sæson. Den her gang sluttede kampen 90-84 til Team FOG Næstved.

Bakken Bears

Bakken Bears er et skridt tættere på førstepladsen i Basketligaen, efter de torsdag aften slog Randers Cimbria med 83-71.

Bakken Bears

Der var fredag aften debut til Jakob Hjorth, som fik sin første kamp på bænken som Horsens IC-cheftræner, da Bakken Bears besøgte Forum Horsens,...

Bakken Bears

Den rutinerede Bears Academy-guard, Marius Sørensen, bytter Academy ud med Bakken Bears. Det skriver Bakken Bears på deres Facebookside.

Eurobasket

Landstræner Allan Foss har foretaget en ændring i landsholdstruppen frem mod de kommende landskampe mod Norge og Slovakiet, der spilles torsdag og søndag.

Bakken Bears

Torsdag aften blev grundspillets sidste spillerunde afviklet. Bakken Bears fik en sejr mod BC Copenhagen på 93-69 og slutter dermed grundspillet på andenpladsen,

Bakken Bears

Randers Cimbria er alene på førstepladsen i Basketligaen. Det er en kendsgerning, efter de mandag aften besejrede Bakken Bears med 89-78.