I morgen skal Bakken Bears jagte Champions League sensationen mod spansk tophold

I morgen skal Bakken Bears møde det spanske storhold Iberostar Tenerife, hvor en sejr kan give dem muligheden for at komme i Champions League slutspillet.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

I morgen skal Bakken Bears spille deres sidste kamp i Champions League gruppespillet, hvor en plads i slutspillet er på spil. Og bare for at få det på plads med det samme: Bakken Bears skal vinde over Iberostar Tenerife, mens Galatasaray skal vinde over Dinamo Sassari – så er Bakken videre til Champions League gruppespillet. Men hvor sandsynligt er det, at begge dele sker?

Spanske favoritter

En sejr over Tenerife er lettere sagt end gjort. Holdet har tidligere vundet Champions League, vandt sidste år FIBA Intercontinental Cup og så ligger de lige nu nummer tre i den spanske liga – foran blandt andet EuroLeague holdene Baskonia og Valencia. De er nummer 1 på Champions Leagues egen Power Ranking, og så er de bookmakernes favoritter til at vinde turneringen i år. Muligvis et af de stærkeste hold Bakken Bears nogensinde har været oppe imod.

Holdets største profil i Champions League har været den 217 cm høje georgiske center, Shermadini. Han snitter 15,4 point og 5,8 rebounds i turneringen, og voldte Bakken store problemer i holdenes første kamp mod hinanden, hvor han lavede 26 point på 10/12 ramte skud. Derudover er den spanske guard, Fitipaldo, også værd at holde øje med – han snitter 12,4 point og 6,4 assists i Champions League. Som hold snitter Tenerife 94,8 point pr kamp i turneringen, hvilket er bedst af alle hold.

Tenerife har vundet fire ud af fem kampe i Champions League, og er sikret en førsteplads i gruppen, da de er bedre end Sassari indbyrdes. De har derfor ikke noget at spille for i morgen aften.

Bakken i topform

Bakken Bears har været i forrygende form de sidste par måneder. 12 sejre i træk i Basketligaen, en sejr over Rabbits i Pokalturneringen og ikke mindst to sejre i træk i Champions League. De er gået fra en 32. og sidsteplads i Champions Leagues Power Ranking til at være nummer 19 og have en reel chance for at gå i slutspillet.

Efter tre nederlag i træk til de andre hold i gruppen, så fik Bakken vendt skuden. Første en 22 points afklapsning af Sassari på udebane, efterfulgt af en 18 points sejr over Galatasaray på hjemmebane. QJ Peterson har været en af turneringens bedste spillere med 22 point pr kamp (110 point i alt – 1 point mindre end førstepladsen på topscorelisten). Derudover har Deshawn Stephens været uhyr vigtig for Bakkens reboundsspil, hvor han tager 7,4 styks pr kamp udover hans 14,2 point. Bakken er Champions Leagues fjerdebedste reboundene hold, og det skal også være deres styrke mod Tenerife, der har haft lidt problemer på den front.

Kan Galatasaray spille Bakken i slutspillet?

Udover selv at vinde, så skal Bakken som sagt også håbe på hjælp fra Galatasaray. Tyrkerne er sikre på at ende på gruppens sidsteplads, men har muligvis noget ære, der skal forsvares. De vandt i weekenden over Ormanspor i en vigtig kamp i en meget tæt Super Ligi, men de ligger stadig blot nummer 12 ud af de 16 hold i ligaen. Sassari har på den anden hånd vundet otte af deres seneste ni kampe i Serie A, hvor det blot er blevet til et nederlag til EuroLeague holdet Milano (i øvrigt med halvdanske Shavon Shiels på holdkortet). I Champions League har de dog tabt deres seneste to kampe med 22 og 30 point til henholdsvis Bakken Bears og Iberostar Tenerife.

Senest de Galatasaray og Sassari mødtes – i første runde af turneringen – blev det til en 93-84 sejr til Sassari, hvor der aldrig for alvor var tvivl om resultatet, og Sassari næsten førte fra start til slut. Italienerne er store favoritter til at gentage sejren, men Galatasaray har denne gang fordelen af hjemmebane, dog uden tilskuere. Bookmakerne giver lige nu pengene 2,40 igen på en Galatasaray sejr og 1,52 igen på en Sassari sejr (det er i øvrigt nøjagtig samme odds, som der er på Bakken og Tenerife, med Tenerife som favoritterne). Så selvom Sassari er favoritter, så er det ikke helt utænkeligt, at Bakken kan få en hjælpende hånd med på vejen, hvis alt går rigtigt.

Begge kampe spilles i morgen kl. 18 og kan ses på livebasketball.com eller på Basketball Champions Leagues Youtube-side.

Se andre spændende artikler